Radiodiagnostisch laborant
Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Binnen topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente bestaat een vacature voor: MBB’er/Radiodiagnostisch laborant

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Begin 2016 opende wij ons nieuwe ziekenhuis in Enschede en onze volledig gemoderniseerde poliklinieken in Oldenzaal. Samen met 3.600 collega’s, waaronder 235 medisch specialisten, werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving vanuit onze kernwaarden passie, aandacht en daadkracht. MST is één van de elf Nederlandse Traumacentra en tevens IAT centrum voor regio Oost. Verder kan men voor bijna alle specialistische medische behandelingen in MST terecht. Dit alles maakt het werken op de afdeling medische beeldvorming extra uitdagend en afwisselend.

Werkomgeving:
De afdeling medische beeldvorming is een eigen resultaat verantwoordelijke eenheid onder duaal management en beschikt over alle moderne radiologische technieken. De afdeling wordt duaal aangestuurd door een bedrijfskundig - en medisch manager. De directe leiding aan de afdeling ligt bij 2 teamhoofden. Per modaliteit is er een vakspecialist aangesteld.
De hoofdlocatie is Enschede, maar we beschikken ook over 2 buitenpoli’s in het nabij gelegen Haaksbergen en Oldenzaal.

De afdeling verzorgt radiologisch diagnostisch onderzoek (deels medische interventies) en nucleaire onderzoeken. Naast de algemene radiologie, en de administratie, kent de afdeling de specialisaties Nucleaire Geneeskunde, echografie, MRI, CT, angiografie/interventie en het aandachtsgebied mammografie. Binnen de algemene radiologie rouleren alle laboranten. We werken nauw samen met de radiologen en nucleair geneeskundigen die verenigd zijn in de regiomaatschap MRON.
Binnen de afdeling radiologie en nucleaire geneeskunde werken ruim 125 medewerkers, verdeeld over verschillende functies en locaties. Tevens zijn wij een opleidingsziekenhuis en leiden jaarlijks (nieuwe) laboranten en radiologen / nucleair geneeskundigen op.
Als radiodiagnostisch laborant maak je deel uit van een team op een dynamische afdeling waar ruimte is voor initiatief en persoonlijke groei. Afhankelijk van het team waarin je werkt behoort het meedraaien van (bereikbaarheid-) diensten tot je takenpakket.

Functieomschrijving

Functieomschrijving van de Radiodiagnostisch laborant:

 • het verrichten van alle voorkomende onderzoeken die vallen onder de algemene radiologie;
 • het verrichten van werkzaamheden op het gebied van kwaliteit en veiligheid;
 • het verrichten van administratieve werkzaamheden;
 • het begeleiden van leerlingen en stagiaires;
 • afhankelijk van het team waarin je werkt behoort het periodiek verrichten van bereikbaarheidsdiensten, avond- ,nacht- ,en weekenddiensten tot je takenpakket.

Functie eisen

Wil je bij ons komen werken als Radiodiagnostisch laborant, dan voldoe je aan de volgende functie-eisen:  Wij zoeken een enthousiaste, betrokken collega die graag in een dynamische omgeving wil werken en aantoonbare ervaring heeft op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 • Je beschikt over een MBRT diploma of bevoegd radiodiagnostisch laborant met stralingsniveau 4a;
 • je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als radiodiagnostisch laborant;
 • je stelt de juiste prioriteiten en bent stressbestendig;
 • je bent nauwkeurig en stelt hoge kwaliteitseisen; je bent klantgericht naar onze patiënten en je collega’s;
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • je bent bereid om studie en bijscholing te volgen;
 • ervaring binnen een van de hierboven genoemde specialisaties is een pré.

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Kandidaten met een vast dienstverband binnen MST behouden dit vaste dienstverband.
Ingangsdatum: Zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: 24 - 36 uur per week
Salaris: Afhankelijk van inzet, opleiding en ervaring zal inschaling plaatsvinden in Fwg 45-50
CAO: Ziekenhuizen

Bijzonderheden

Voor meer informatie verwijzen wij jou graag naar onze site:              www.werkenbijmst.nl 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 08-01-2020
Reageer voor 30-01-2020
Ingangsdatum 08-01-2020
Nummer 50595

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente