Reclasseringswerker
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

Wil jij je expertise inzetten en je verbinden aan de ambitie van dé specialist in de verslavingszorg? Kom dan werken bij ons reclasseringsteam in Almere!

Als reclasseringswerker vervul je een brugfunctie tussen justitie en de (GGZ) zorg. Je hebt regelmatig contact met de medewerkers van andere divisies in het kader van toeleiding naar zorg. Daarnaast stem je regelmatig af met het Openbaar Ministerie -onze opdrachtgever, de zittende magistratuur en andere ketenpartners.

En verder:

 • Analyseer en rapporteer je aan het Openbaar Ministerie, Zittende Magistratuur en de Dienst Justitiële Inrichtingen.
 • Begeleid je en houd je toezicht op de uitvoer van werkstraffen.
 • Begeleid je en houd je toezicht op cliënten in het kader van een voorwaardelijke straf met bijzondere voorwaarden.
 • Ontwikkel je van een plan van aanpak voor recidiverende verslaafden die veel overlast veroorzaken.
 • Onderhoud je netwerkcontacten rondom de reclasseringscliënten.

Dit breng je mee

 • Je hebt een diploma Social Work (Maatschappelijk Werk & Dienstverlening/SPH), Toegepaste Psychologie of je hebt een vergelijkbare HBO- opleiding.
 • Je hebt kennis van en/of werk/ervaring in de psychopathologie.
 • Je beschikt bij voorkeur over kennis en ervaring in de ambulante verslavingszorg.
 • Je kunt probleemloos rapporteren naar Justitie, zowel mondeling als schriftelijk.

En ook:

 • Kun je omgaan en heb je plezier in het werken met de justitiabele doelgroep die zich kenmerkt door op meerdere levensgebieden problemen te hebben.
 • Heb je gevoel voor de balans van  afstand en nabijheid.

Dit bieden wij

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 50. Het maximale, bruto salaris bij een werkweek van 36 uur is € 3.678,- per maand. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Naast een goed salaris, kun je rekenen op:

 • Een cao-salarisstijging tot en met 1 juni 2021, zoals omschreven in de CAO-GGZ.
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • De mogelijkheid op een eenvoudige manier te werken aan je eigen ontwikkeling door middel van onze digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Deelname aan de FiscFree-regeling van Tactus: schaf voordelig een nieuwe elektrische fiets, computer, telefoon of tablet aan of sport met korting.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Greet Doornbos, manager. Telefoonnummer 06 - 10943923 . Zij vertelt je er graag meer over.

Type Vacature
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Almere, locatie Randstad
Postcode 1316BM
Stad Almere
Werkveld Reclassering
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Greet Doornbos, manager, telefoonnummer 0610943923
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Reclasseringswerker
Publicatiedatum 13-11-2020
Ingangsdatum 13 november 2020
Reageer voor 11-12-2020
Nummer 55954
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever.

Net als andere verslavingszorginstellingen streven ook wij naar rookvrij worden. Diverse verslavingszorginstellingen kijken bij elkaar hoe ze dit het beste kunnen doen. Ook intern wordt per voorziening en in goed overleg met de locaties op een rij gezet hoe we kunnen streven naar rookvrij worden. Het rookvrij beleid geldt al voor medewerkers van Tactus.

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg