Redacteur
Medisch Spectrum Twente (MST)

Werkomgeving

Voor de afdeling communicatie van Medisch Spectrum Twente zijn wij op zoek naar een
Redacteur
Beschrijf jij op zo’n heldere en toegankelijke manier hoe een behandeling of onderzoek in MST eruit ziet, dat patiënten precies weten wat ze te wachten staat? Dan ben jij de redacteur die wij zoeken!

Je gaat onderdeel uitmaken van de afdeling Communicatie. Wij zijn een enthousiast team waarbij iedereen eigen specialisaties heeft en we tegelijkertijd nauw samenwerken. Onze afdeling bestaat uit:

 • Manager Communicatie
 • Management assistente
 • Projectcoördinator
 • Communicatieadviseurs
 • Communicatiespecialisten (redactie en social media)

Je gaat veel samenwerken met je directe collega’s van de afdeling, maar ook met inhoudsdeskundigen van de (medische) afdelingen.

Functieomschrijving

Als redacteur ben je verantwoordelijk voor diverse vormen van content voor patiënten, waaronder het patiëntenportaal MijnMST. In dit portaal informeren we patiënten over hun onderzoek of behandeling in het ziekenhuis. Jij kunt perfect beschrijven wat patiënten kunnen verwachten. Daarnaast schrijf je bijvoorbeeld webteksten, content voor social media, voorlichtingsmodules, patiëntenfolders en teksten voor de narrowcasting schermen in de wachtruimtes.

Functie eisen

Je kunt je goed inleven in patiënten, die vaak veel informatie krijgen en in veel gevallen onbekend zijn met een ziekenhuisomgeving. Jij bent dus een redacteur met ervaring op het gebied van klant- of patiëntencommunicatie. Het geeft jou een kick om een perfecte tekst af te leveren die voor elke doelgroep begrijpelijk is. Je hebt een vlotte pen en weet complexe materie te vertalen naar begrijpelijke teksten voor verschillende doelgroepen. Je bent proactief en durft vragen te stellen en herkent jezelf in onderstaande punten:

 • je beschikt over hbo-werk en denkniveau en minimaal drie jaar redactionele ervaring;
 • je hebt ervaring met schrijven op taalniveau B1 en je weet medische content begrijpelijk te maken;
 • je bent analytisch sterk en kunt communicatie-uitingen vertalen naar verschillende niveaus passend bij de doelgroep;
 • je bent zorgvuldig en schrijft foutloos Nederlands;
 • je hebt affiniteit met laaggeletterdheid;
 • je bent in staat om te schrijven volgens de redactionele richtlijnen van MST;
 • je bent communicatief vaardig en maakt gemakkelijk contact;
 • je werkt zelfstandig, neemt initiatief en bent doelgericht.

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor een jaar met de intentie om die om te zetten in onbepaalde tijd.
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: 24 uur per week
Salaris: Jouw functie is ingedeeld in FWG 60 en bedraagt afhankelijk van je ervaring, minimaal € 3.389,- (60-0) en maximaal € 4.964,- (60-13) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
CAO: Ziekenhuizen
Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij MST toegang tot het platform Good Habitz. Hier kun je allerlei workshops en trainingen volgen, zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. We kennen een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT toeslagen, reiskostenvergoeding, etc. Ook hierop is de CAO Ziekenhuizen van toepassing.

Meer weten

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan een kijkje op onze vacaturesite:

www.werkenbijmst.nl 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente (MST)
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Ziekenhuizen
Functie(s) Communicatie-/Voorlichtingadviseur
Medewerker communicatie/voorlichting
Publicatiedatum 18-07-2022
Reageer voor 31-08-2022
Ingangsdatum 18-07-2022
Nummer 112619
Doorsturen Bekijk PDF

Medisch Spectrum Twente (MST)

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente (MST)