Relatiemanager
De Twentse Zorgcentra

Ben jij gedreven en geïnspireerd om als relatiemanager het zorgverkoopproces neer te zetten binnen De Twentse Zorgcentra? Reageer dan snel.

Het initiëren en regisseren van het zorgverkoopproces, met als doel: contractafspraken met financieringspartners realiseren. Dat is wat jij, in de nieuwe functie van relatiemanager, binnen de organisatie vorm gaat geven. Een grote maar informele organisatie in Twente waar aan ruim 2.000 cliënten met een verstandelijke beperking zorg- en dienstverlening wordt geboden. De eerste periode zal je focus liggen op integrale cliëntvraagstukken binnen het Netwerk Ambulant, Kind en Gezin, waarna je ook binnen de gehele organisatie het zorgverkoopproces gaat door ontwikkelen. 

De diverse werkzaamheden pak je vol energie op. Je bent verantwoordelijk voor het relatiebeheer met belangrijke stakeholders: van financiers tot welzijnsorganisaties en van VG-aanbieders tot schooldirecteuren. Je werkt vanuit de gedachte welke externe contacten relevante partners zijn voor de organisatie. Je sluit contracten en samenwerkingsovereenkomsten af en je onderhoudt bestaande professionele netwerken, contacten en samenwerkingsverbanden. Uiteindelijk draag je zorg voor de implementatie en monitoring van afgesproken kwalitatieve en kwantitatieve contractvoorwaarden. Je analyseert en signaleert trends en volgt interne ontwikkelingen op de markt op de voet. Deze beïnvloed je door het realiseren van voorstellen voor beleidsaanpassingen en je bepaalt mede de verkoopstrategie. Daarnaast zorg je voor het verbinden van interne dienstverlening aan de vraag van de omgeving en financiers, door het formuleren van heldere proposities. Al deze inspanningen resulteren in een positief verloop van aanbestedingsprocedures, contracteringstrajecten en subsidieaanvragen.

Bij jou zien we…

 • Onderzoekend en analytisch vermogen, dat heb je nodig bij het neerzetten en professionaliseren van deze nieuwe functie;
 • Tact en inlevingsvermogen. Dit draagt bij aan het kunnen omgaan met weerstand en tegengestelde belangen;
 • Netwerk- en conversatievaardigheden, die van pas komen bij relatie- en contractbeheer;
 • Creativiteit en initiatief die bijdragen aan het adviseren, vormgeven en uitvoeren van het zorgverkoopbeleid;
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid die tot uiting komen bij het adviseren, overleggen en presenteren maar ook bij het opstellen van plannen, rapportages en (beleids)voorstellen;
 • Gedrevenheid en enthousiasme, maar ook nieuwsgierigheid naar onze doelgroep helpen jou om snel beeld te krijgen bij en kennis op te doen van de verschillende diensten binnen de organisatie.

Wij bieden jou

 • Een uitdagende en afwisselende baan van gemiddeld 32 tot 36 uur per week;
 • Een nieuwe functie binnen een omgeving waarin jij mag onderzoeken, verkennen en ontwikkelen. Hierbij is ruimte om in samenwerking met belangrijke spilfuncties de functie scherp en zo efficiënt mogelijk weg te zetten;
 • Een team van gedreven mensen met diverse functies en rollen waar jij mee kan sparren en overleggen;
 • Vrijheid om jouw werkzaamheden zelf in te delen. Intern over de 3 verschillende regio’s Almelo; Losser en Enschede en het Netwerk Ambulant, Kind en Gezin. Extern naar de adressen in deze regio’s en omstreken.
 • Een salaris van min. €3.289,- en max. €4.799,- bruto (FWG 60) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg;
 • Een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden.

Wij vragen

 • Een relevante, afgeronde HBO-opleiding;
 • Kennis en ervaring met het professionaliseren van het zorgverkoopproces. Deze functie betreft pionieren, dus vragen we senioriteit en ervaring in grote zorgorganisaties;
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving in de gezondheidszorg, bij voorkeur van de WMO en Jeugdwet.

Procedure
Je kan op deze vacature reageren tot en met zondag  7 november. De gesprekken vinden plaats in week 46.
In jouw brief of cv zien we graag terug dat jij de vaardigheden bezit om te kunnen denken in en komen tot proposities.

Contactpersoon
Bij vragen kan er vanaf 26 oktober contact worden opgenomen met Erik Boerkamp, manager Netwerk Ambulant, Kind en Gezin en regio Almelo, via 088 430 4020.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.210
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 12-10-2021
Reageer voor 08-11-2021
Nummer 71771
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra