Revalidatiearts
Roessingh, centrum voor revalidatie

Voor Roessingh zijn wij op zoek naar een

Revalidatiearts

0,8-1,0 fte

Binnen Roessingh ben je werkzaam binnen het Dwarslaesieteam (0,6-0,8 fte) en het Orthopedieteam (0,2 fte). De werkzaamheden voor het Dwarslaesieteam zijn vooralsnog vooral poliklinisch waarbij de medisch specialistische dwarslaesie revalidatie in de volle breedte kan worden uitgeoefend en verdere verdieping mogelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van intrathecale baclofentherapie (ITB) en arm/handchirurgie.

Binnen het Orthopedieteam heb je hoofdzakelijk klinisch werkzaamheden op de afdeling orthopedie, waar met name amputatie en traumatologie patiënten zijn opgenomen. Naar verwachting zal medio 2023 de klinische afdeling dwarslaesie en orthopedie worden samengevoegd en kan je samen met je collega’s van dwarslaesieteam (3 revalidatieartsen, 2 PAers) en orthopedieteam (2 revalidatieartsen en PAer) verder bouwen aan de toekomst.

 

Roessingh Centrum voor Revalidatie (www.roessingh.nl)

Roessingh is één van de grootste revalidatienetwerken in Nederland bestaande uit het revalidatiecentrum te Enschede en de daaraan gelieerde ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), Saxenburgh Groep (SXB) en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB).

Roessingh biedt je een werkomgeving met een uniek karakter in Nederland door de combinatie van:

  • Een klinische en poliklinische setting;
  • Het hebben van een opleidingserkenning;
  • Een landelijk vooraanstaande positie m.b.t. diagnostiek van complexe loop- en balansstoornissen en complexe armhandfunctieproblematiek, samengevoegd binnen het Roessingh Diagnostisch Centrum. En in samenwerking met de orthopedisch chirurg weke delen chirurgie voor de onderste extremiteit en armhandchirurgie bij neurologische aandoeningen in samenwerking met de plastisch chirurgen);
  • Onderscheidende technologie ondersteunde revalidatie waarbij Roessingh samenwerkt met Roessingh Research and Development (rrd.nl), een internationaal toonaangevend onderzoeksinstituut met onder meer 4 leerstoelen aan de Universiteit Twente;
  • Een nauwe samenwerking m.b.t. wetenschappelijk onderzoek met de Technische Universiteit Twente (utwente.nl);
  • Netwerk breed geïntegreerde concernonderdelen zoals een eigen orthopedisch schoen- en instrumentenmakerij (Roessingh Revalidatie Techniek rrt.nl ), een arbeidsrevalidatie divisie (www.roessingharbeid.nl) en de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen (rdgKompagne www.RDGkompagne.nl).

Wij zoeken

We zoeken een collega, of een collega die de specialistenopleiding tot revalidatiearts binnen afzienbare tijd afrondt, die:

  • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en in teamverband kan werken;
  • De ambitie heeft om ambassadeur van het vak te zijn en in staat is een relevant netwerk op te bouwen;
  • Bereid is een constructieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de revalidatiegeneeskunde binnen de afdeling, de instelling en de regio;
  • Zich toetsbaar op durft te stellen (visitatie en IFMS).

Wij bieden

Een dienstverband bij Roessingh voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de AMS.

Reageren

Je kunt uiterlijk voor 13 december 2022 reageren via www.zorgselect.nl door het sturen van een schriftelijke motivatie en uitgebreid cv t.a.v. Ab Reitsma, hoofd P&O. 

Type Vacature
Organisatie Roessingh, centrum voor revalidatie
Locatie Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede
Postcode 7522AH
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij - Karin Lesuis, revalidatiearts / medisch manager sector Dwarslaesie, Orthopedie en Pijn Roessingh 06-12396153. - Ellen Maas, revalidatiearts dwarslaesie afdeling en voorzitter medische staf Roessingh, 06-12023989
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 01-11-2022
Reageer voor 13-12-2022
Nummer 115137
Doorsturen Bekijk PDF

Roessingh, centrum voor revalidatie

Mensen kunnen door verschillende oorzaken gehandicapt raken. Ongevallen, ziekten of aangeboren afwijkingen kunnen het leven ingrijpend veranderen. In Roessingh, centrum voor revalidatie, worden volwassenen en kinderen met lichamelijke beperkingen behandeld en begeleid om daarna weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving, niet alleen in fysiek maar ook in sociaal opzicht.

Meer over Roessingh, centrum voor revalidatie