Senior begeleider, Aveleijn Havezathe Heeckeren
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan,
waarin je cliënten begeleid en daarnaast collega’s coacht en stimuleert?
Ben je zowel voor de cliënt, je collega als jezelf ontwikkelingsgericht?
Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

senior begeleider
(28 uur) 

om het gedreven team op Havezathe Heeckeren in Goor te ondersteunen.

Waar ga je werken?
Havezathe Heeckeren ligt aan de rand van Goor in een groene omgeving. Het is een groot gebouw met hoge ramen, een bordes en een echte klokkentoren. Vroeger was het een klooster, tegenwoordig staat het gebouw op de monumentenlijst. Cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer met sanitair. Ze wonen in vier groepen waarbij ze gebruik kunnen maken van een gezamenlijke huiskamer en er is een centrale voordeur. Tegenover het Klooster staat het Koetshuis/Heerenhuis. Hier wonen 14 cliënten in 2 groepen, waarbij 8 cliënten de beschikking hebben over een appartement. De ZZP’s variëren van VG3 tot VG7, bij sommige cliënten is sprake van psychiatrische problematiek of ASS. Ook zijn er enkele cliënten met epilepsie. De leeftijden variëren van 22 tot 76 jaar, ongeveer evenveel mannen als vrouwen.

 

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt om samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Richt jij je hierbij op talenten en houdt je daarbij tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid?

Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Je neemt hierin een ambassadeursrol en coacht, stimuleert en ondersteunt jouw collega’s binnen de teams. Binnen Aveleijn werken we vanuit een waarde gedreven kwaliteitsprogramma waarbij werken vanuit de driehoek, reflectie, oplossingsgericht werken en eigen regie en kracht de speerpunten zijn om te werken aan een “leven vol betekenis”. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en bent goed in staat feedback aan anderen te geven. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 4 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis van en ruime ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met aantoonbare ervaring met autisme en psychiatrische problematiek
 • Kennis van de sociale kaart
 • Ervaring in het coachen en stimuleren van collega’s
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch en systemisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Inschaling

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie Senior begeleider is ingedeeld in functiegroep 45 (maximaal € 3.289,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Zie jij jezelf terug in deze vacature en ben je geïnteresseerd in de functie van senior begeleider bij Aveleijn? 

Reageer dan met jouw motivatie en CV via zorgselect.

De sollicitatiegesprekken worden gepland op dinsdagmiddag 2 november.

Heb je vragen over deze functie?
Hiervoor kun je contact opnemen met Carolien Verbree, senior begeleider, via c.verbree@Aveleijn.nl of 06-82285660.

We zien je reactie graag tegemoet!

 

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Havezathe Heeckeren in Goor
Postcode 7471LB
Stad Goor
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Carolien Verbree, senior begeleider, via c.verbree@Aveleijn.nl of 06-82285660
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 08-10-2021
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 27-10-2021
Nummer 71733
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn