Senior begeleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Wil jij ervoor zorgen dat mijn dag gestructureerd verloopt? Zodat ik kan rekenen op een veilige en vertrouwde omgeving. Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Zorgen wij er samen voor dat ik zo zelfstandig mogelijk kan zijn?"

Waar ga je werken
's Heeren Loo Groot Emaus is het orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen. Onze vijf behandelgroepen in Soest zitten midden in een woonwijk. Afhankelijk van de leeftijd en hun voortgang in hun behandeling wordt gekeken welke behandelgroep het beste bij hen past.

Deze behandelgroep in Soest is het tijdelijk thuis van jongeren van 16 tot 21 jaar. Op onze locaties in Soest werk je ook slaapdiensten. We hebben zowel mogelijkheden voor een senior begeleider als een (ervaren) begeleider om dit team compleet te maken.Wie ga je helpen?
Onze jongeren hebben een lichte verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met een laag sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau. De bijkomende problematieken van de jongeren loopt uiteen in bijvoorbeeld: ADHD, ODD, ASS, hechtingsproblematiek en trauma gerelateerde problematiek.

Deze jongeren zijn relatief kwetsbaar en redelijk zelfstandig. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden de jongeren te stimuleren groei door te maken in hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Je werkt daarom veel individueel met jongeren en minder groepsgewijs. Als senior begeleider werk je als het ware met je handen op zijn rug en begeleid / coach je de jongeren.

Hoe ga je helpen?
Jij weet als senior begeleider als geen ander hoe belangrijk het is om veiligheid te bieden. Betrokkenheid bij de jongeren is vanzelfsprekend voor jou. Jij wil onze jongeren samen met zijn directe omgeving écht leren kennen. Om de jongeren persoonlijke aandacht, structuur en kaders te geven. Want op die manier zorg je ervoor dat zij positieve ervaringen opdoen. En daarmee groeit ook hun zelfvertrouwen. Jij laat de jongeren weer tot hun recht komen in de maatschappij. Dit doe jij altijd vanuit respect, verbondenheid, geborgenheid en verantwoordelijkheid.

Naast dat jij een belangrijke rol speelt voor de jongeren, speel jij als senior begeleider ook een belangrijke rol binnen het team. Want jij bent het eerste aanspreekpunt van jouw manager en jouw collega's. Jij focust je op de teamontwikkeling, bewaakt het basisklimaat en bent kritisch. Jij coacht je collega's, geeft richting, stuurt bij en geeft feedback. Jij laat niet alleen de jongeren groeien in hun ontwikkeling, ook jouw collega's. En dat maakt jou waardevol als senior begeleider. Voor de jongeren én voor je team.

Dit bieden wij
 • Een fantastische baan met een uitdagende groep jongeren met complexe diverse hulpvragen.
 • Een verantwoordelijke functie binnen een nieuw team dat volop in ontwikkeling is.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2501 en maximaal € 3738 (FWG 50) bij een fulltime dienstverband van 36 uur, gebaseerd op je opleiding en ervaring als begeleider.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie per jaar op basis van 36 uur per week.
 • 57 uur Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.
 • Als grootste zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg van Nederland werken we met veel verschillende doelgroepen. Dat betekent dat je kunt profiteren van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
Dit ben jij
Jouw drijfveer is vooral het ondersteunen van onze jongeren en het vieren van (kleine) successen. Ook kun je makkelijk afstand nemen, ben je sensitief en weet jij wanneer je moet meebewegen of juist begrenzen. Verder is het volgende vereist:
 • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld social work) en hebt ervaring binnen het domein Jeugdzorg, jeugdbehandeling GGZ of gehandicaptenzorg.
 • Je hebt ervaring met teamprocessen / teamdynamiek en ziet het als een uitdaging een team op te bouwen en te blijven ontwikkelen. Je bent een proactieve en enthousiaste collega. Jij pakt jouw rol binnen het team en durft eerlijk en kritisch te zijn naar zowel jezelf, de jongeren als jouw collega's.
 • Je hebt een duidelijke en stevige pedagogische aanpak, maar je bent niet beheersmatig. Je staat stevig in je schoenen; zowel naar de jongeren toe als in jouw team weet jij jouw mannetje te staan.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst hoort bij de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Rik Doljé (manager zorg) via telefoonnummer 06 - 20 88 43 61 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44. Wij helpen jou graag verder!

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen beantwoorden wij direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Full time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Publicatiedatum 05-09-2022
Reageer voor 05-09-2023
Nummer 113715

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland