Senior Begeleider LVB jeugd
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Wil jij ervoor zorgen dat mijn dag gestructureerd verloopt? Zodat ik kan rekenen op een veilige en vertrouwde omgeving. Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Help je mij zo zelfstandig mogelijk te zijn met wonen en leren?"

Waar ga je werken
's Heeren Loo Groot Emaus is het orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen. De woningen zijn gelegen in een woonwijk in Soest.

In deze woning woont een pubergroep in de leeftijd van ongeveer 16-19 jaar. Deze jongeren hebben naast een lichte verstandelijke beperking bijkomende gedragsproblemen op het vlak van hechting en trauma. Op de groep wordt veel structuur, duidelijkheid, toezicht en nabijheid geboden. Daarnaast is er plaats voor zowel individuele als groepsactiviteiten en ontspanning. Je werkt vroege, late en slaapdiensten. Ook in de weekenden en op feestdagen.

Wie ga je helpen?
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite. Hier hebben ze vaak ondersteuning bij nodig. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Wanneer zij spanning of onrust ervaren kunnen ze dit uiten in opstandig gedrag of (non)verbale agressie.

Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen met het team naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie, je directe collega's andere disciplines zoals bijvoorbeeld leerkracht, activiteitenbegeleider of therapeut.

Hoe ga je helpen?
De juiste behandeling en begeleiding op dat moment vormgeven én uitvoeren, dat is jouw expertise. Jij werkt samen met het team en de gedragswetenschapper aan de doelen van de jongere uit hun persoonlijk behandelplan en ondersteunt jouw team in de uitvoering hiervan. Jij bent samen met je collega senior-groepsleider het eerste aanspreekpunt en geeft uitvoering aan het behandelplan in een multidisciplinair team. Jij verliest de belangen voor de jongeren en voor jouw team nooit uit het oog. Jij herkent jezelf in de visie dat je naast de jongeren staat en hebt ervaring in methodisch en planmatig werken.

Je coacht je collega's, geeft richting, stuurt bij en geeft feedback. Je werkt hierin samen met het aansturend team. Dit zijn je collega, gedragswetenschapper en manager. Jij werkt vanuit vertrouwen en verbinding en denkt overstijgend. Jij durft kritisch te kijken naar processen en deze te verbeteren en te bewaken. Door jouw pro-activiteit, coachend leiderschap, eigenaarschap en tomeloze inzet laat jij dit team groeien en de collega's boven zichzelf uitstijgen. En dat maakt jou waardevol. Voor deze jongeren én voor je team.

Dit bieden wij
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2085 en maximaal € 3189 (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, nachten, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
  • Jij hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding en hebt ruimte werkervaring binnen Jeugdzorg, jeugdbehandeling GGZ of gehandicaptenzorg.
  • Je hebt een duidelijke en stevige pedagogische aanpak, maar je bent niet beheersmatig.
  • Je bent communicatief en administratief sterk en hebt ervaring met het werken aan doelen uit persoonlijke behandelplannen en het vormgeven van een goed behandelklimaat voor de jongeren.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed functioneren.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze behandelgroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Rik Doljé (manager zorg) via 06 - 20 88 43 61 of bel/app met Joëlla Morssink (recruiter) via 06 - 82 50 14 70. Voor overige vragen kan contact worden opgenomen met de afdeling recruitment via 088 - 037 05 14 (Astrid Peters),

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 04-01-2021
Reageer voor 05-03-2021
Nummer 56853

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland