(Senior) HR Adviseur
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

De afdeling HR zet zich dagelijks in om onze medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren. Wij ontmoeten graag een ervaren HR-adviseur die als strategisch businesspartner een bijdrage levert aan de ontwikkeling, groei en professionalisering van HR.

Wat ga je doen

Als HR-adviseur ben je een generalist op het gebied van HR-vraagstukken en ondersteun en adviseer je de afdelingsmanagers, die integraal verantwoordelijk zijn voor hun team. Dit doe je voor zowel zorglocaties als ondersteunende diensten. Je bent sparringpartner voor managers en voert regelmatig gesprekken met hen over specifieke ontwikkelingen op het gebied van HR en wet- en regelgeving. Je adviseert managers over uiteenlopende gebieden, zoals verzuim-, ontwikkel- en functioneringsvraagstukken, aanname en ontslag en personeels- en loopbaanplanning. Je adviseert en bewaakt de naleving van arbeidsvoorwaarden, Cao’s en de interne richtlijnen en procedures. Je weet wat er leeft op de (woon)afdelingen en kunt dit vertalen naar adviezen en beleid. 

 

Er zijn voldoende uitdagingen om de komende tijd mee bezig te zijn, zoals binden & boeien, ontwikkeling & ontplooiing, leiderschapsontwikkeling, verzuim/vitaliteit. De functie vraagt veel zelfstandigheid, maar je werkt ook samen met een team van HR-adviseurs en ondersteunt de HR-manager. Er is ruimte om onderling te sparren en kennis te delen. Als HR-adviseur zul je zowel thuis, op het Bedrijfsbureau te Ugchelen als op de verschillende locaties werken.

 

Functie eisen

Wij zoeken een collega met (veel) ervaring in operationele en tactische advisering en ondersteuning. Het Leger des Heils is een organisatie waar continue veranderingen plaatsvinden. Jij kunt daarin meebewegen, doorziet de gevolgen voor medewerkers en brengt deze gevraagd en ongevraagd actief onder de aandacht.

Daarnaast:

 • heb je een Hbo-diploma Human Resource Management of vergelijkbaar
 • heb je ervaring (binnen het domein van de zorg is een pré)
 • ben je op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen en wet- & regelgeving op HR-gebied
 • heb je aansturende en/of leidinggevende kwaliteiten
 • signaleer je ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar concrete (beleids-)voorstellen en adviezen
 • ben je een echte aanpakker die verantwoordelijkheid opzoekt (niet uit de weg gaat)
 • kun je goed zelfstandig werken en ben je communicatief sterk
 • ben je in het bezit is van een rijbewijs en auto

Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 Inschaling

 • Een afwisselende en verantwoordelijke functie voor 32 uur per week
 • Een werkomgeving waarin hard wordt gewerkt met en door enthousiaste collega’s
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 9 (min. € 2.956,- tot max. € 4.358,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • In eerste instantie een contract voor een jaar met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen)
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar en eindejaarsuitkering van 8,3 %
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied

Bijzonderheden

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Als Leger des Heils W&G regio Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij: de mensen zonder helper. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

 

Afdelingsinformatie

Het bedrijfsbureau van Leger des Heils W&G regio Oost is gevestigd in Ugchelen. De afdeling HR maakt onderdeel uit van het bedrijfsbureau waarin de ondersteunende diensten samenwerken.
Op de HR afdeling is een diversiteit aan kennis en kunde aanwezig in de volgende disciplines: 

HR Support, Stage- en opleidingscoördinatie, Coaching, Flexpool coördinatie, Roosterplanners, Vrijwilligerscoördinatie, HR Advies en Recruitment. De gehele afdeling HR wordt geleid door de HR manager. Vanuit het landelijk Hoofdkwartier van het Leger des Heils in Almere worden de regionale werkeenheden ondersteund door de stafafdeling HR.

 

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

 

 

Interesse en contact

Wil jij als (senior) HR Adviseur team HR komen versterken? Reageer dan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/senior-hr-adviseur-v170701

Reageren op deze vacature kan tot en met 10 oktober 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 42/43  2022.

Heb je nog vragen, bel dan naar Robert Sikkema (HR Manager) tel. 06-22769706. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-12407703 (bereikbaar op di/do/vr.morgen).

 

 

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

Type Vacature
Intern nummer 68-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Bedrijfsbureau Leger des Heils W&G regio Oost
Postcode 7339 GK
Stad Ugchelen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Robert Sikkema, HR Manager 06 - 2276 9706
Functie(s) Adviseur
Publicatiedatum 23-09-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 10-10-2022
Nummer 114166

Leger des Heils regio Oost

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg. Het kantoor van Leger des Heils Oost is gevestigd in Ugchelen waarin allerlei ondersteunende diensten samenwerken.

Meer over Leger des Heils regio Oost