Slaapdienst jeugdlocatie De Bovenkruier
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Locatie / team

De Bovenkruier is een beschermd wonen locatie voor 24 jongeren van 16 tot 23 jaar. We bieden hier een veilig klimaat voor jongeren om tot bloei te komen en stappen te zetten richting hun toekomst. Om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten, zetten we binnen Riwis Jeugd fasegericht werken in. Het fasegericht werken bestaat uit drie fasen. Bij de Bovenkruier werken we zowel met jongeren in fase 1 als in fase 2.  

Vanuit fase 1 wordt er gewerkt in groepsverband, waarbij een groepsklimaat wordt neergezet in twee groepen van acht jongeren. In het groepsklimaat werken we vanuit verbinding met volledige nabijheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De jongere krijgt o.a. sturing in het behouden van structuur, het verkrijgen van een dag invulling en een gezond dag/nachtritme.  

Vanuit fase 1 kan een jongere doorgroeien naar fase 2. Op de Bovenkruier hebben we twee groepen waar vier jongeren in fase 2 kunnen wonen. In fase 2 wordt meer zelfstandigheid verwacht en zullen wij als begeleiding meer overleggend aanwezig zijn. Dit uit zich o.a. in het zelf uitvoeren van woonvaardigheden, het opbouwen van een gezond netwerk en het behouden van dag invulling. De begeleiding richt zich hier op de individuele cliënt en biedt vooral maatwerk.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

De functie

Binnen de 24 uurs zorg die wij op onze jeugdlocatie De Bovenkruier verlenen, voorzien wij als team ook in slaapdiensten. Wij zijn op zoek naar een collega voor de slaapdiensten. Tijdens de slaapdienst ben jij in nabijheid en bereikbaar voor de jongeren bij incidenten of zorgvragen die niet uitgesteld kunnen worden tot de volgende ochtend. Indien nodig kun je (telefonisch) overleg hebben met collega’s van de crisisdienst.

Jouw dienst is van 22:30 – 8:00 uur, inclusief een overdracht bij aanvang van jouw dienst en de overdracht die jij verzorgt aan de collega die zijn dienst om 7:30 uur start. Op de locatie verblijft ’s nachts ook een veiligheidsmedewerker die vanuit deze locatie ook zijn rondes loopt. Tevens kennen wij een Aanwezigheidsdienst die verblijft op een andere locatie welke ’s avonds en ’s nachts telefonisch bereikbaar is.

Van jou vragen wij dat je

 • Ervaring hebt met jongvolwassenen;
 • Om kan gaan met onverwachte situaties;
 • Stevig in je schoenen staat;
 • Een afgeronde MBO niveau 4 zorgopleiding hebt afgerond.

In combinatie met het volgen van een Hbo-opleiding is deze functie een prima mogelijkheid om inkomsten te genereren en voldoende studietijd over te houden.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 6-20 uur, de uren zijn bespreekbaar, afhankelijk van de hoeveelheid slaapdiensten per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00/max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze eigen website, werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Leo Harmsen (Teamleider), telefoonnummer 06-13767198 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 223
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 10-02-2023
Reageer voor 27-03-2023
Ingangsdatum 15-03-2023
Nummer 117757
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn