Slaapwacht
De Weerde

Vraagt jouw persoonlijke situatie om een nachtbaan of hou je gewoon van de sfeer ervan? Doorzie jij crisissituaties in een splitsecond? Kan jij rust brengen als dat nodig is en donkere wolken wegblazen met je humor of nuchterheid? Dan zoeken wij jou!  

Waar kom je te werken?
Zorgorganisatie De Weerde, bij het team Lage Bothof in Enschede. Je werkt er straks vanuit het compleet verbouwde pand, dat vroeger een basisschool was. Die sfeer en geschiedenis voel je nog helemaal als je die brede, imposante trap oploopt. We starten daar in maart 2022, er komen 25 nieuwe appartementen in een pand dat weer volledig van deze tijd is. Je gaat er met je collega’s bouwen aan een compleet nieuw team op een nieuwe locatie.

Wat ga je doen?
Jij ondersteunt cliënten met een psychische kwetsbaarheid en/of LVB-problematiek in de nacht, in geval van nood. Je werkt zelfstandig en reageert waar nodig op alarmerende situaties. Als er een melding is of een vraag van een cliënt, beoordeel je de ernst en schat je in wat er nodig is. Waar mogelijk los je de situaties zelfstandig op: je geeft adequaat antwoord op vragen of je onderneemt een actie. Als het nodig is, kun je altijd terugvallen op een collega met bereikbare dienst. Aan het eind van je dienst rapporteer je aan je collega’s hoe de nacht is verlopen. Je diensten zijn van 22.00 tot 8.00 uur. Om je werk goed te kunnen doen, krijg je een basistraining medicatie en bedrijfshulpverlening (BHV) vanuit De Weerde.

Wat typeert jou?
Jij bent het type dat denkt in mogelijkheden: problemen zijn er om op te lossen. Je kunt situaties goed overzien en bent niet bang om beslissingen te nemen. Je straalt rust uit in je omgang met mensen en weet mensen ‘mee te nemen’. In je werk ben je altijd alert op bewuste en onbewuste signalen over hoe het gaat. Je bent bemoedigend: je weet de ander te stimuleren en vertrouwen te geven. Dat doe je altijd vanuit een ferme aanpak: duidelijk en standvastig zodat de cliënt weet waar hij of zij aan toe is.

Waarom pas jij bij De Weerde?
Bij De Weerde zijn we nuchter en werken we vanuit ons hart. Goede zorg staat bij ons echt op één. We zijn een jonge, groeiende organisatie met weinig hiërarchie, een informele sfeer en panden en voorzieningen van kwaliteit (dat geldt ook voor de voorzieningen voor slapen). We kennen geen logge, langdurende procedures, maar regelen de dingen gewoon als het bijdraagt aan de goede zorg die we leveren.

Wat bieden wij?

  • Een baan die ertoe doet bij het enthousiaste team van De Weerde; een groeiende zorgorganisatie in het oosten van het land.
  • Afhankelijk van je opleiding en relevante ervaring een brutosalaris tussen € 1798,- en € 2677, – (cao GGZ, FWG 30) op basis van een 36-urige werkweek. Per dienst krijg je werkuren en aanwezigheidsuren uitbetaald.
  • Een vast dienstverband met een contract op basis van onbepaalde tijd.
  • Studiekostenregeling/opleidingsmogelijkheden.
  • Bijdrage in de contributie van sportactiviteiten.
  • Aanvullingszekerheid is meeverzekerd via de WGA Hiaat verzekering.

Wat neem jij mee?

  • Kennis op het niveau van mbo-2-diploma (Helpende).
  • Minimaal 1 jaar ervaring in het omgaan met cliënten met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking.

Ben je enthousiast?
Als jij past in dit verhaal, dan drinken we graag eens een kop koffie met jou. Bel met Karen Westerhoff op 06 – 41 79 13 89 of mail naar karenwesterhoff@deweerde.nl. Of stuur direct je cv met een pakkende motivatiebrief naar dit mailadres.

Type Vacature
Organisatie De Weerde
Locatie De Weerde
Postcode 7607 NL
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider assistent
Publicatiedatum 24-11-2021
Reageer voor 20-12-2021
Ingangsdatum 06-03-2021
Nummer 73136
Doorsturen Bekijk PDF

De Weerde

Stel je voor: het lukt je maar niet om je eigen plek te vinden in deze maatschappij. Een plek waar je je staande weet te houden en waar je een zinvol leven kan opbouwen... Wat heb je nodig? Een echte eigen plek; een appartement van deze tijd. Met mensen om je heen die belangrijk voor je zijn. Familie en vrienden nabij. Een veilige plek, door vertrouwde begeleiders die je helpen waar dat nodig is. In een sfeer die gemoedelijk is en warm. Dàt is waar De Weerde voor gaat.

Meer over De Weerde