Sociaal Pedagogisch Medewerker
Zorggroep Achterhoek B.V.

Functieomschrijving

Functieomschrijving
Voor onze intramurale woonlocatie in Brummen zijn wij op zoek naar een Sociaal Pedagogisch medewerker.

Kom je werken bij De Elzen, dan kom je te werken in een omgeving die nooit stilstaat. Op deze locatie bieden wij 24/7 ondersteuning aan een groep cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychiatrische/psychosociale problematiek. Zij wonen hier samen in een huiselijke setting, waarbij de bewoners naast hun eigen slaapkamers de gezamenlijke ruimtes met elkaar delen.

De Elzen is een bijzondere locatie om te werken. Het is bij uitstek het voorbeeld van hoe wij als organisatie onze zorg verlenen. Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen en een plekje verdient in onze maatschappij. De zorglocatie is een warm ingericht woonhuis en staat middenin een woonwijk waardoor we de omgeving direct kunnen betrekken bij onze zorg. Daarnaast is De Elzen niet alleen plek voor ontwikkeling voor de bewoners maar ook een kweekvijver voor talent voor onze medewerkers. Of je nu aan het begin van je carrière staat of er al middenin, wat je leert en doet op De Elzen, daar heb je je hele carrière profijt van.

Onze zorg draait om de persoon die het ontvangt. Je bent persoonlijk begeleider van cliënten die er wonen. Samen met hen werk je concreet naar doelen toe, en dat maakt dat je op deze locatie echt het verschil kan maken. Daarnaast krijg je bij De Elzen te maken met complexe groepsdynamiek waarbij jij, samen met je collega’s, de juiste weg moet zien te vinden in wat het beste is voor de groep, maar ook individueel voor de cliënt. 
Wat deze functie uitdagend maakt, is dat de ondersteuning per cliënt verschillend is. Geen dienst is dus hetzelfde. Verder kom je te werken in een team waarbij ook jouw mening en expertise er vanaf dag één toe doen.

Hoe je werkzaamheden er dan ongeveer uitzien? Je werkzaamheden bestaan onder andere uit begeleidingsgesprekken met een cliënt, ondersteuning bieden bij huishoudelijke taken en contact met verschillende maatschappelijke organisaties, familie of andere netwerkpartners onderhouden.

Daarnaast stel je zorgplannen op, rapporteer je in het cliëntsysteem en signaleer je veranderingen in de situatie van de cliënt. Zijn deze van dermate grote invloed op de cliënt, dan kan er een case team worden samengesteld waarbij er vanuit verschillende disciplines naar de case gekeken wordt. Je werkt dus niet alleen met de andere SPM-ers, maar bijvoorbeeld ook met gedragsdeskundigen, de zorgmanager en/of de zorgconsulenten: echt teamwerk dus!

Wat je kan

 • Individuele hulpvraag en behoeften van de cliënt signaleren;
 • Signaleren van veranderingen in de situatie van de cliënt en dit rapporteren aan de leidinggevende;
 • Meedenken over de inhoud en vorm van activiteiten en voert deze uit;
 • Voortgang van de cliënt observeren en dit rapporteren;
 • Meedenken over de wijze van begeleiding en voorstellen doen ter verbetering;
 • Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden ter bevordering van het leefklimaat van de cliënt, zoals huishoudelijke werkzaamheden en begeleiding in de (re)creatieve activiteiten.

Functie eisen

Wat je nodig hebt

 • Afgeronde opleiding MBO niveau 4 of HBO; SPW, Social Work, SPH, MWD of aanverwant;
 • Relevante werkervaring, inclusief ervaring met de doelgroep;
 • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek van de cliënt;
 • Kennis van en inzicht in relevante methodieken;
 • Kennis van MS Office;
 • Beschikt over een analytisch vermogen en creativiteit
 • Beschikt over goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden met betrekking tot cliënten collega’s en derden;
 • Gaat integer om met persoonsgevoelige informatie van de cliënt;
 • Dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk, waarbij je ingeschaald wordt in schaal 5 of 6 afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst? Reageer dan snel! Gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden, dan zoeken we wat langer door.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Achterhoek B.V.
Locatie Zorggroep Achterhoek - De Elzen
Postcode 6971 ME
Stad Brummen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Esmee Gosselink & Kim Bollen
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 15-05-2023
Ingangsdatum zo snel mogelijk
Reageer voor 01-06-2023
Nummer 119025
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Achterhoek B.V.

Wij bewegen mee.

De wereld verandert in een snel tempo en wij bewegen mee. Daardoor halen we iedere dag het beste uit onszelf. We zijn op  dagelijkse basis bezig met het verbeteren van onze zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. 

De zorg die wij bieden is op maat en persoonlijk, deze zorg sluit aan bij de zorgvraag van cliënt. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt regie over zijn eigen leven houdt. Deze manier van zorg valt op. Onze zorg reikt daarom verder dan de Achterhoekse grenzen, van de Liemers naar de Veluwezoom tot aan Twente.

Werken bij Zorggroep Achterhoek betekent werken bij een organisatie die nooit stil staat. Onze organisatie heeft een open karakter. Dat merk je door de platte organisatiestructuur. Er is ruimte voor inspraak, innovatie en jouw ambitie. Onze organisatie kenmerkt zich door deskundige medewerkers die zorg anno nu bieden, waarbij we de cliënt centraal stellen.  En nee, innovatie is bij ons geen loze kreet. We bieden eigentijdse zorg door middel van bijvoorbeeld E-health en dagbesteding op locatie.

Ons brede zorgaanbod binnen onze organisatie maken een werkdag divers en uitdagend. Wij vinden vitaliteit, flexibiliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor onze medewerkers. Je vind op onze locaties diverse mogelijkheden voor gezond eten en drinken, opties voor ontspanning en onze in-house gym. Medewerkers belonen ons niet voor niets met een 8,5!

Maak jij ook graag het verschil? Kom dan bij ons werken!

Meer over Zorggroep Achterhoek B.V.