Verpleegkundige forensische verslavingszorg
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

Verpleegkundige detox en diagnostiek | Zutphen 

(24-36 uur per week)

Jij zoekt verdieping in je vak als verpleegkundige en dat stimuleren wij. De Piet Roordakliniek in Zutphen gaat uitbreiden met een nieuwe afdeling detox en diagnostiek en daarom zoeken we meerdere ambitieuze verpleegkundigen met interesse in de forensische psychiatrie!

Wat doe je als verpleegkundige?

Verpleegkundige bij de Piet Roordakliniek in Zutphen word je niet zomaar. We vinden dat jij een sleutelrol hebt in de behandeling en zijn trots op onze professionals omdat we weten hoe pittig deze baan is. De cliënten zijn regelmatig in contact gekomen met justitie, gepokt en gemazeld door het leven dat ze geleid hebben. Hierin staat hun langdurige verslaving centraal in combinatie met psychische problemen en/of  praktische problemen zoals schulden en werkeloosheid. Binnen de afdeling detox diagnostiek hebben we ruimte voor verpleegkundigen met een visie op verslavingszorg en die graag met meerdere disciplines samenwerken.

Het is hier een minimaatschappij met uitvergroot en ingewikkeld gedrag’,

 het lijkt soms wel op een hogedrukketel die op ontploffen staat’

Durf jij jezelf te zijn en ben je gewend vooruit te denken? De cliënten zijn zeer gevoelig voor authenticiteit en eerlijkheid en doen steeds een beroep op jouw persoonlijkheid en professionaliteit. Als verpleegkundige ben je gewend om te observeren vanuit een holistisch perspectief, waarin je schakelt tussen somatiek en gedrag. Je schat vanuit je observaties in waar de focus ligt, en handelt hiernaar. Je herkent de symptomen van ontgifting; ook als deze diffuus zijn kun je ze plaatsen in het complete beeld. In deze functie kun je snel schakelen, en ben je in staat om je verantwoordelijkheid te nemen in je rol als aanspreekpunt voor medische vragen in het team. Je hebt visie op somatische begeleiding en behandeling, en kunt dit integreren in je werk. Je werkzaamheden variëren van (complexe) wondverzorging, het helpen van cliënten met ADL handelingen tot en met mondverzorging en meer. Verder begeleid je in je rol als groepsleider het groepsprogramma of een therapieblok. In deze veelzijdige baan gaat het om vertrouwen, begrenzen, regie houden, risico’s inschatten en met de cliënt inzetten op een veilig leefklimaat en zijn behandeling.

Dit doe je niet alleen; elk team bestaat uit acht collega’s; allen sterk gemotiveerd om met elkaar aan de slag te gaan en zich verder te professionaliseren. Je werkt zelfstandig maar ook in nauwe samenwerking met andere disciplines zoals de huisarts, psychiater en GZ-psycholoog.  Een senior collega is jouw werkbegeleider. Vanaf dag één krijg je een coach toegewezen; niet vrijblijvend, wel leerzaam en nodig voor jouw verdere professionalisering.

Dit breng je mee

Bij deze pittige baan past een afgeronde opleiding HBO verpleegkunde met een geldige BIG registratie. En verder:

  • heb je sterke affiniteit met het gedragstherapeutisch werken met groepen.
  • zie je het als een uitdaging om de functie van verpleegkundige stevig te verankeren in het behandelklimaat;
  • wil je wisselende diensten werken (7.30-16.00 uur/14.30-23.00 uur / geen nachtdiensten);

Beschik jij over een afgeronde opleiding MBO (4) verpleegkunde en heb je ambitie om door te leren? Ook dan zijn we benieuwd naar je!

Dit bieden wij

  • een basisopleiding van 2 jaar; waarin o.a. begrepen het maken en volgen van een TMA analyse (drijfveren & talenten) en serieuze aandacht voor jouw carrière perspectief;
  • een goed salaris van maximaal € 3.229,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functiegroep 45 CAO GGZ) en afhankelijk van kennis en ervaring;
  • een jaarcontract met daarna mogelijkheden voor een vaste aanstelling;
  • parttime mogelijkheden (24-36 uur/week);
  • we werken met Appical; een onboarding-app waar je een maand voor je startdatum kennis mee gaat maken. Leuk om alvast te lezen wat Tactus je biedt en wat het werken bij de Piet Roordakliniek inhoudt;
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33% (13e maand);
  • En meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Last but not least: meewerken in het opzetten van een nieuwe afdeling met nieuwe collega’s!

Ben jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Stuur dan jouw actuele cv en korte motivatie via de solliciteerbutton. Als jouw CV en motivatie passen bij het profiel, word je binnen 3 werkdagen gebeld voor een telefonische intake door recruiter Annette Stuurwold. Een selectiegesprek is de volgende stap en vindt vaak plaats binnen een week na het telefonisch contact. Een meeloop dag in de kliniek volgt daarna en is onderdeel van de selectie.

Als je vragen hebt, kun je altijd bellen of Whatsappen met Annette Stuurwold (recruiter Piet Roordakliniek Zutphen) via 06-13864860 of via a.stuurwold@tactus.nl 

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de aanstelling.

Type Vacature
Intern nummer 2019-243
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Verlengde Ooyerhoekseweg - Piet Roordakliniek
Postcode 7207BJ
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Annette Stuurwold, recruiter Piet Roordakliniek Zutphen, telefoonnummer 06-13864860 of a.stuurwold@tactus.nl
Functie(s) Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 08-11-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 25-07-2020
Nummer 49441
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg