Specialist Ouderengeneeskunde
Zorggroep Noorderboog

Functieomschrijving

Ben jij die ondernemende en betrokken specialist ouderengeneeskunde die we zoeken?
Zie jij iedere dag als een nieuwe uitdaging? Word jij blij van een dynamische functie? Werk je graag samen met andere partijen? Dan ben je van harte welkom om ons team als specialist ouderengeneeskunde te versterken!

De Zorggroep Noorderboog is een fusieorganisatie met verschillende locaties in de regio Meppel/Steenwijk/Diever. Wij zijn een innovatieve zorgorganisatie die veel investeert in ketenzorg en die het werkterrein wil uitbreiden/verstevigen in de eerste lijn, anderhalve lijn en richting het plaatselijke ziekenhuis (Isala Diaconessenhuis). Wij maken deel uit van de Regiocampus, een kennisnetwerk in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel en maken deel uit van het Universitair Netwerk Ouderen van het UMCG (UNO-UMCG).

De vakgroep Specialisten ouderengeneeskunde
De vakgroep Specialisten Ouderengeneeskunde bestaat uit 7 Specialisten Ouderengeneeskunde, 2 basisartsen, 2 SO in opleiding, 2 huisartsen in opleiding, 2 Verpleegkundig Specialisten en 1 Physician Assistant.

ECN
De vakgroep maakt deel uit van het Expertisecentrum Noorderboog (ECN), de behandeldienst van de Zorggroep Noorderboog. Het Expertisecentrum is volop in ontwikkeling en werkt doelgroep gericht, op complexe ouderenzorg/behandelzorg, diagnostiek en revalidatie. In de verschillende zorglocaties van de zorggroep, in het ziekenhuis (Diaconessenhuis te Meppel) en in de eerste lijn wordt de behandelexpertise aangeboden. Zo nemen wij deel aan MDO’s in de huisartsenpraktijken (advies en case-finding) met taken in de eerste lijn conform het convenant LHV/Verenso. In een huisartsencentrum in Meppel hebben wij behandelruimte tot onze beschikking voor oa de geheugenpoli die wij samen met de neuroloog/internist ouderengeneeskunde uitvoeren.

De Zorggroep is onderverdeeld in regio’s en per regio is beleidsparticipatie staand beleid. Dit houdt in dat de SO, als eindverantwoordelijke van inhoudelijke zorgplannen, deelneemt aan beleidsontwikkeling in een regio waar hij/zij werkt, naast de betreffende regiomanager. Medisch leiderschap staat bij ons hoog in het vaandel.

Wij zijn bezig met een traject om de ANW diensten zo te regelen dat deze samen met de aanpalende zorgorganisaties gedaan worden. Het doel is uiteindelijk de belasting van de SO te verminderen.

Wat ga je precies doen?
 Medische taken met verrichten van geriatrisch onderzoek, behandeling, preventie en begeleiding bij (kwetsbare) ouderen en hun naasten met psychogeriatrische, somatische, gerontopsychiatrische problematiek. Het betreft cliënten zowel intramuraal als extramuraal, eerstelijns, tweedelijns, geheugenpoli;
 Zorgdiagnostiek, zorgprognostiek en zorg management;
 Verantwoordelijk voor de inhoud, de uitvoering en de regie van het zorgplan in een multidisciplinair team en draait mee in de bereikbaarheidsdiensten;
 Binnen de organisatie wordt er van de Specialist Ouderengeneeskunde verwacht dat hij/zij binnen de zorgdivisie(s) beleid adviserende/ondersteunende taken op zich neemt, ondernemend is en participeert in zorg innovatieve activiteiten. Dit heeft als doel om mede gestalte te geven aan het beleid van de instelling op diverse terreinen;
 Wetenschappelijke belangstelling is een pré en zal worden gefaciliteerd;
 Deelnemen aan visie en kwaliteitsontwikkeling via projectgroepen;
 Je maakt onderdeel uit van een enthousiast team van Specialisten Ouderengeneeskunde en een verpleegkundig specialist in een prettige en informele werksfeer.

Functie eisen

Wat zoeken wij?
Wij zoeken een ondernemende Specialist Ouderengeneeskunde voor de Zorggroep Noorderboog die aan onderstaande kwalificaties voldoet. Uiteraard is voor deze uitdagende functie het salaris in FWG 75 ingedeeld.

Wat vragen we van je?
 Je hebt een voltooide opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde (vereist);
 Je bent enthousiast en flexibel;
 Je bent sociaal en communicatief, gericht op samenwerking;
 Je beschikt over “organisatiesensitiviteit” en enige beleidsmatige kennis;
 Je bent ondernemend met het liefst enige ervaring in zorginnovatie;
 Je hebt wetenschappelijke belangstelling;
 Je bent bereid om bereikbaarheidsdiensten te verrichten.

Inschaling

Wat bieden wij je?
Een baan in een dynamische werkomgeving waarin je al je ambities kunt verwezenlijken en je veel ruimte hebt voor persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken in een sector en bij een organisatie die volop in ontwikkeling is.

Het betreft een functie voor onbepaalde tijd. De uitdagende functie van specialist ouderengeneeskunde is ingedeeld in functiewaarderingsgroep 75 van de cao VVT. De overige arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Noorderboog zijn op de functie van toepassing. Wij hebben daarnaast een pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. korting op je zorgverzekering en sportschoolabonnement of deelname aan het fietsenplan.

Bijzonderheden

Meer weten?
Wil je aanvullende informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure neem dan contact op met Ronald Bettenbroek, specialist ouderengeneeskunde/medisch manager of Herman Meerholz, manager expertisecentrum, beiden bereikbaar via 0522-752660.

Tijd voor een kennismaking?
Stuur dan je sollicitatie voorzien van motivatie en cv, onder vermelding van vacaturenummer 2002.07 naar vacatures@noorderboog.nl

Een belangrijke voorwaarde om bij ons in dienst te komen, is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook het natrekken van referenties behoort tot de aanstellingsprocedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2002.07
Organisatie Zorggroep Noorderboog
Locatie Alle locatie van Zorggroep Noorderboog
Postcode 7944 AV
Stad Meppel
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Ronald Bettenbroek, specialist ouderengeneeskunde/medisch manager of Herman Meerholz, manager expertisecentrum, beiden bereikbaar via 0522-752660.
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 05-06-2020
Reageer voor 05-10-2020
Ingangsdatum 05-06-2020
Nummer 53206
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Noorderboog

Zorggroep Noorderboog bestaat uit dertien woonzorgcentra en verpleeghuizen en thuiszorg. Onze locaties zijn te vinden in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. In die regio bieden wij een compleet pakket van zorg, behandeling en ondersteuning aan voornamelijk kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

De kracht van Zorggroep Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes. Wij vinden het belangrijk dat mensen, ook als ze ouder worden, midden in de samenleving blijven staan. We helpen daarbij, op een gastvrije en vriendelijke manier, met een beetje hulp of met veel ondersteuning. Dat kan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, thuiszorg, maaltijdvoorziening, revalidatie, behandeling, verzorging of verpleging zijn.

Bij Zorggroep Noorderboog werken ruim 1500 medewerkers en ongeveer 1200 vrijwilligers. Het werkgebied omvat de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden.

 

Meer over Zorggroep Noorderboog