Specialistisch Jeugd Begeleider SJB
Carintreggeland

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren medewerker op gebied van jeugdzorg?

 • Ben je SJK geregistreerd en heb je kennis van de kwaliteitseisen uit de jeugdwet?
 • Beschik je over coachende competenties die je wilt inzetten in je werk richting collega’s?
 • Vind jij het leuk om regionale en landelijke ontwikkelingen te volgen op gebied van jeugdzorg en deze te vertalen naar je werk?

Dan is deze functie van gespecialiseerd thuisbegeleider met de rol van Specialistisch Jeugd Begeleider bij Carintreggeland iets voor jou! 

In deze leuke en uitdagende functie ondersteun jij collega’s die werken met de doelgroep jeugd. Bij de diverse problematieken adviseer je hen vanuit jouw deskundigheid en bent inhoudelijk verantwoordelijk voor het zorgplan. Zo doe jij een uitgebreide vraaganalyse en denk je mee over welke collega past bij een binnenkomende jeugdhulpvraag. Je hebt contacten met diverse partijen zoals gemeenten, gecertificeerde jeugdinstellingen, en jeugdreclassering en werkt binnen Carinteggeland intensief samen met de consulenten van de teams thuisbegeleiding, de planners en je collega SJB-ers.  Je hebt kennis van de jeugdbeschermingswet en de jeugdwet.

Als SJB’er binnen Carintreggeland rapporteer en noteer je alles volgens de richtlijnen klantreis jeugd  en werkt binnen de kaders van de vastgestelde processen Thuisbegeleiding. Je komt bij de cliënten thuis en gaat indien nodig ook mee naar externe instanties. In specifieke situaties geef je ook zelf de begeleiding.  Afhankelijk van de situatie kan de begeleiding tijdelijk van aard zijn, maar ook voor een langere periode worden ingezet. Je bent eindverantwoordelijk voor de jeugdcasussen in jouw werkgebied van de thuisbegeleiding. Soms zelf uitvoerend, soms als verlengde arm.  Samen met de collega SJB-ers  geef je mede vorm aan de deskundigheidsbevordering op het gebied van Kind en Jeugd  d.m.v. het organiseren van methodiekbijeenkomsten.   

Wij verlenen binnen Carintreggeland professionele ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, gezondheid en welzijn. We bieden persoonlijke zorg vanuit de wensen en behoeften van onze cliënten. Omdat we een grote aanbieder zijn hebben we veel mogelijkheden om door te ontwikkelen en door te groeien. Toch zijn we ook klein door onze lokale aanwezigheid, we hebben een grote betrokkenheid in de organisatie en veel persoonlijke aandacht.

Wie ben jij

 • Gediplomeerd op kwalificatieniveau 4+ of 5 (SPH, Social Work Of MZ met aanvullende modules) en hebt een HBO werk- en denkniveau
 • Je bent SJK geregistreerd (harde eis!)
 • Ervaren in het begeleiden van jeugd
 • Zelfstandig, doortastend en meevoelend
 • Analytisch, flexibel, initiatiefrijk en creatief
 • Doelgericht
 • In het bezit van een eigen auto
 • Toe aan een nieuwe, uitdagende en boeiende baan

Je vindt bij ons

 • Een uitdagende plek in een open, dynamisch bedrijf
 • Een baan waarbij je echt van waarde bent, en veel kunt betekenen voor Kind en Jeugd binnen de ambulante thuisbegeleiding.
 • Een contract voor 24 uur, andere uren zijn zeker bespreekbaar!
 • Professioneel en leuk team
 • Goede ontwikkelingsmogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel niveau
 • Salaris conform CAO VVT FWG 50, maximaal € 3.942,98 bruto per maand op basis van 36 uur
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een mooie eindejaarsuitkering
 • Flexibel werken op iedere plaats door inzet van digitale middelen. We hebben veel aandacht voor digitaal werken, we hebben digicoaches die jou maximaal in je werk kunnen ondersteunen

Binnen Carintreggeland werken wij vanuit een duidelijk visie, namelijk een Waardevol Leven voor onze cliënten.  Deze visie staat bij ons centraal en vinden wij erg belangrijk. Wat voor ons minstens zo belangrijk is, en ook onderdeel van onze visie; is Waardevol Werken voor jou als onze collega!  Wij zijn van mening dat de beleving van Waardevol werken voor jou als collega een belangrijke voorwaarde is om de beste zorg te kunnen bieden en zo te kunnen bijdragen aan een Waardevol Leven voor onze cliënten. Carintreggeland heeft daarom als organisatie veel aandacht voor Waardevol werken voor onze huidige collega’s én voor jou als toekomstige collega! 

Om dit te kunnen waarborgen biedt onze organisatie tal van mogelijkheden om dit te kunnen verwezenlijken, denk hierbij aan bijvoorbeeld; scholingen via ons leerplein. Natuurlijk vinden wij een goede werk- en privébalans ook erg belangrijk, want voor elke fase in jouw leven zijn er passende mogelijkheden. Als medewerker kun je zelf de regie pakken over je leven en over je baan. Daarin heb jij zelf een belangrijke rol! Leren en ontwikkelen is jouw verantwoordelijkheid en geeft meer plezier in je werk. En dat is belangrijk, een ander kun je namelijk niet veranderen, jezelf wel.  

Kom jij waardevol werken bij Carintreggeland? 

Interesse

Interesse

Wil jij graag onderdeel zijn van ons team én onze mooie organisatie? Solliciteer dan via de sollicitatieknop!
Heb je nog vragen? Esther Nieuwenhuis, Gespecialiseerd thuisbegeleider vertelt je graag meer over deze mooie functie. Mail naar [email protected]  Heb je vragen over je sollicitatie of de procedure, neem dan contact op met de recruiters van Carintreggeland door te mailen naar [email protected]

Gesprekken zullen plaatsvinden in september. 

Benieuwd naar de visie van Carintreggeland? Bekijk de Visie Carintreggeland
Wil je meer weten over Carintreggeland en het werken binnen onze organisatie? Je vindt ons op Instagram, hierop posten onze medewerkers regelmatig berichten over hun werk! En bekijk ook eens onze Facebook pagina 

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen. 

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Carintreggeland, diverse locaties
Postcode 7554RS
Stad Hengelo
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij [email protected]
Functie(s) begeleider ambulant
Jeugdzorgwerker
Publicatiedatum 22-07-2022
Reageer voor 29-08-2022
Nummer 112788

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland