Speltherapeut
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid.  

En dit ga je doen  

Als Speltherapeut geef jij speltherapie aan licht verstandelijk beperkte kinderen, jongeren en jongvolwassenen die door (ingrijpende) gebeurtenissen of psychische problemen dreigen te stagneren of zijn gestagneerd in hun ontwikkeling. De kinderen/jongeren hebben veelal emotionele problemen die zich uiten in gedrags- en/ of opvoedingsmoeilijkheden. Speltherapie is erop gericht om kinderen/jongeren door middel van spel problemen te laten verwerken en succeservaringen te laten opdoen waardoor de ontwikkeling van kinderen weer verder op gang kan komen.

De werkzaamheden van de speltherapeut worden verricht vanuit de ambulante Poli. De poli biedt multidisciplinair hulp aan licht verstandelijk beperkte kinderen, jongeren en jongvolwassenen die kampen met trauma gerelateerde problemen en seksuele gedragsproblemen. Je functioneert binnen een multidisciplinair team onder de inhoudelijke aansturing van de gedragswetenschapper.

Ben jij: 

 • Betrokken 
 • Vakkundig 
 • Toekomstgericht 

En heb jij:

 • Een hbo-opleiding speltherapie

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht  

Solliciteer dan op deze functies. Solliciteren kan tot 29 mei 2020. 

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht   
   
  Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

Functie eisen

 • Een afgeronde beroepsgerichte opleiding op HBO-niveau, aangevuld met de Post HBO opleiding Speltherapie heeft;
 • Ervaring heeft in het geven van speltherapie aan kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en complexe gedrags- en/of opvoedingsproblematiek;
 • Het vermogen heeft om behandeldoelstellingen te kunnen vertalen naar activiteiten op het gebied van speltherapie;
 • Systemisch werken kan werken;
 • Goede communicatieve vaardigheden heeft.

 

Inschaling

Deze functie is ingeschaald in schaal 55 van de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

- Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

- Ziektevervanging.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 1 tot 5 juni 2020.

- Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

- Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente/Achterhoek
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij ziekte
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Afdeling P&O, telefoon 088-7776006
Functie(s) Speltherapeut
Publicatiedatum 18-05-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 29-05-2020
Nummer 52946
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq