Stagiaire Social Work / Pedagogiek
Tactus Verslavingszorg

Wat kun je leren?

Als je stage gaat lopen bij Tactus is één ding zeker: je gaat een leuke en leerzame tijd tegemoet. Als stagiaire bij Tactus kun je veel kanten op. Je begeleidt cliënten bij het wonen. Of je werkt in een kliniek waar je de cliënten in hun dagelijks leven ondersteunt. Hoe dan ook: je helpt mensen in een moeilijke periode. En dat is een waardevolle ervaring.

Over de locatie
Op de locatie aan de Raiffeisenstraat 75 in Enschede zijn verschillende teams actief waaronder de ambulante zorg voor volwassen, Justact, reclassering en de teams  Jeugd & Jongvolwassenen en KOV.

Team Jeugd- en Jongvolwassenen
Binnen het team Jeugd- en Jongvolwassenen voeren we een actief preventiebeleid uit naar zowel jongeren als hun omgeving, verder bieden we behandeling en begeleiding aan jongeren in de leeftijd tot 24 jaar. Onder deze doelgroep vallen jongeren die zelf middelen gebruiken of in de verleiding komen, alsook het systeem waaronder ouders, partner, vrienden of andere relevante naasten.

Team KOV
Binnen het team KOV bieden we behandeling en begeleiding aan Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen. We begeleiden kinderen die opgroeien in een opvoedingssituatie waarin middelengebruik bij de ouder(s) een rol speelt. We hebben aandacht voor de problematiek die er speelt bij het kind, de jongere en in het gezin. We streven er naar eigen middelenproblematiek en/of psychische problemen bij kind / de jongere te voorkomen. 

Wij zijn op zoek naar een:

Stagiaire jeugd en jongvolwassenen
voor een jaarstage 28 - 32 uur per week


voor ons team Jeugd- en Jongvolwassen die affiniteit heeft met het preventiewerk, waarbij er tevens inzet gevraagd kan worden voor het Team KOV.

Als stagiaire maak je deel uit van een multidisciplinair team en word je begeleid door een van onze preventiewerkers. Je loopt mee met alle werkzaamheden die je begeleider en ander teamleden uitvoeren, waarbij je in de loop van de stage, afhankelijk van de ontwikkelingen, ook zelf aan de slag gaat. De taken variëren van het geven van een voorlichting op een school, een individueel preventiegesprek, het beantwoorden van een consultatievraag tot het schrijven van een advies voor een gemeente.

 • Je leert voorlichtingen en trainingen te verzorgen gericht op thema’s die samenhangen met middelen, middelengebruik, verslaving(-sgedrag) en bijkomende problematiek;
 • Je leert jongeren op maat te informeren, adviseren en te motiveren.
 • Je legt contact met jongeren in het veld;
 • Je werkt mee aan publiekscampagnes.
 • Onder leiding van een regiebehandelaar, voer je laagdrempelige kortdurende hulpverleningstrajecten uit.

Wat moet je kunnen?

 • Je bent spontaan, enthousiast en positief in gesteld.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je beweegt je gemakkelijk in een dynamisch werkveld.
 • In het bezit zijn van een Rijbewijs B is een pré.

En ook:

 • Je volgt een HBO-opleiding, t.w. Social Work of Pedagogiek;
 • Je doel is gezondheidsschade als gevolg van een (drugs)middel of gedragsverslaving te voorkomen, te beperken of terug te dringen en de jongere(n) weer controle te laten krijgen over hun eigen gezondheidsgedrag en (verdere) stagnatie in de ontwikkeling te voorkomen.
 • Je bent flexibel en stressbestendig; je kunt structureren en goed zelfstandig werken;
 • Je kunt grenzen stellen en bewaken;
 • Je kunt je goed in jongeren inleven.
 • Je bent enthousiast, maar realistisch en kunt relativeren;
 • Je legt contact met jongeren, ouders, intermediairs en professionals in het onderwijs en zorg en welzijn.
 • Je vindt het leuk om zowel groepsgerichte als individuele trajecten te begeleiden;
 • Je bent bereid onregelmatig te werken, waarbij we je vragen in de avonden en de weekenden te werken.
 • Je hebt affiniteit met de verslavingszorg;
 • Je bent een echte teamplayer met visie, je kijkt kritisch naar jezelf en anderen.

Dit bieden wij

Begeleiding
Stage lopen doe je niet alleen. Je wordt begeleid door iemand van Tactus die je op allerlei vlakken helpt. Met zaken die over het werk gaan natuurlijk, maar ook andere vragen kun je bij hem of haar kwijt.

Stagevergoeding
Je ontvangt een stagevergoeding volgens de CAO GGZ.

Naast een goede stagevergoeding, kun je rekenen op een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.

Wil jij bij ons stage lopen?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Alexandra van Halen, tel. 06 10007366

Even goed om te weten:
Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

 

Type Vacature
Intern nummer 488211
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Enschede, locatie Raiffeisenstraat 75
Postcode 7514AM
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Alexandra van Halen, tel. 06 10007366
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 17-01-2020
Ingangsdatum 1 september 2020
Reageer voor 02-03-2020
Nummer 50749
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg