Stagiair(e)
JADOS

Informatie

Jados heeft in Zwolle ruimte om begeleiding te bieden aan een stagiair(e) (vanaf september voor 32 uur per week)

Durf jij Initiatief te nemen, ben jij leergierig? Dan is dit een mooie kans voor een uitdagende en leerzame stage!

Over Jados
Jados begeleidt (jong)volwassenen met een diagnose autisme op het moment dat zij ondersteuning nodig hebben. In de begeleiding richten we ons op heel de persoon met zijn of haar levensgeschiedenis en niet alleen op het autisme. Met als uitgangspunt een ontdekkingsreis samen met de cliënt, stimuleren we de ontwikkeling, proberen we factoren die het vastlopen hebben veroorzaakt op te sporen en te overkomen en de verbinding met mensen in het netwerk te bevorderen. Met zelfstandig bedoelen we niet alleen. Aandacht en beschikbaarheid, er voor de ander zijn als het nodig is, vormen belangrijke waarden bij ons werk.
Jados is een jonge organisatie, die zich kenmerkt door korte lijnen en grote ambities. Ook onze eigen ontdekkingsreis is nog niet voltooid. Samen met cliënten, medewerkers en de mensen om ons heen blijven we ons ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Bij Jados Zwolle word je uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen, dat vinden wij belangrijk. Je wordt serieus genomen en er wordt naar jouw mening geluisterd. Je krijgt de kans om deel te nemen aan gesprekken met cliënten, om deze eventueel zelf te voeren. Je verantwoordelijkheden worden steeds meer uitgebreid. Er is ook ruimte om andere dingen op te pakken, bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten, verdiepende gesprekken met cliënten voeren over een bepaald onderwerp. Je krijgt extra ervaring doordat je op drie verschillende locaties in Zwolle meeloopt.

Cultuur
Werken bij Jados betekent werken in een open cultuur en op een gelijkwaardige manier met de cliënten en je collega's. Ons doel is mensen met autisme op een gelijkwaardige manier te laten participeren in de maatschappij. Onze collega's geven een eigen invulling aan de werkzaamheden op een manier die bij de cliënt en bij hen zelf past. Je krijgt de tijd en ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen en nieuwe talenten bij jezelf te ontdekken. Als medewerker van Jados kun je een groot deel van je dagindeling zelf bepalen, waardoor je zelf voor veel variatie in je werkdagen kunt zorgen.

Betrokkenheid
Bij Jados zijn we betrokken bij de cliënten, bij elkaar als collega's en de maatschappij om ons heen. Je kunt jezelf zijn op de werkvloer en dit wordt gerespecteerd en juist gezien als kracht. Medewerkers doen hun best om elkaar te versterken in datgene waar ieder van ons individueel sterk in is. We spreken waardering uit naar elkaar en steunen elkaar in tijden dat we druk ervaren binnen het werk. Doordat we ons kwetsbaar op durven stellen, is de drempel laag om elkaar om hulp te vragen. In onze groeiende organisatie doen we ons best om elkaar te versterken in datgene waar ieder van ons individueel sterk in is. Daar leveren alle medewerkers een bijdrage aan. Hoe? Door zelf invulling te geven aan onze werkzaamheden op een manier die niet alleen binnen de organisatie past maar ook bij ons als persoon.

Wat vragen we van je?
 • Je bent een 3de jaars HBO student bijvoorbeeld Toegepaste psychologie, Social Work, SPH, MWD.
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 3 dagen per week gedurende minimaal 9 maanden, waarbij je zowel dag- als avonddiensten zal draaien.

 • We hechten veel waarde aan iemand die betrouwbaar, duidelijk en geduldig is.

 • Verder ben je proactief, leergierig en werk je actief aan je persoonlijke leerdoelen.

 • Affiniteit met autisme is een pré.

 • Je herkent je in onze waarden:
  • Focus op datgene wat je belangrijk vindt zodat je daar specialist in wordt
  • Vernieuwend, je bent zelfkritisch en het lukt jou om invalshoeken te vinden die afwijken van gevestigde denkpatronen
  • Autonomie, je bent integer en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen handelen
  • Samen, je werkt vanuit betrokkenheid en je deelt jouw kennis en ervaring

Wat bieden we aan?
 • Wij bieden een interessante stage binnen een jonge, informele organisatie waar volop ruimte is voor eigen initiatief. Tijdens de stage maak je kennis met een interessante doelgroep die je uitdaagt om anders naar de wereld te kijken. Je wordt betrokken bij langdurige hulpverlening in de vorm van geplande en ongeplande zorg. Je zal ervaring opdoen met gespreksvaardigheden, groepsdynamiek, één-op-één begeleiding, rapporteren en evalueren van begeleidingstrajecten en het werken naar begeleidingsdoelen. Tevens is er ruimte voor het opzetten en uitvoeren van trainingen aan de doelgroep.

 • De stage wordt begeleid door een hbo geschoolde begeleider van Jados die je gedurende het gehele traject zal ondersteunen. Er is aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en er is ruimschoots gelegenheid om te werken aan je persoonlijke leerdoelen. Teamvergaderingen en intervisiebijeenkomsten zijn een vast onderdeel van het werk waar je als stagiair(e) ook bij aanschuift. Je werkt in een klein, zelfsturend team begeleiders binnen een landelijke organisatie. Hierbij is ook sprake van samenwerking met andere functies, zoals een regiomanager, teamleider en een gedragswetenschapper.

 • De stagevergoeding bedraagt € 357,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week conform de CAO GGZ.

 • Mocht je niet in bezit zijn van een ov jaarkaart, dan geldt er een reiskostenvergoeding.
Meer over Jados
Jados is een landelijke organisatie met een centraal kantoor in Arnhem en biedt vanuit 65 locaties, woonbegeleiding, ambulante begeleiding en jobcoaching aan (jong)volwassenen met de diagnose autisme. Dit doen we in de levensfasen waarin studie en/of werk centraal staan. Jados heeft een duidelijke en ambitieuze visie en bevlogen medewerkers die samen met onze cliënten er alles uit willen halen. Met oog voor het autisme, maar vooral de mens die maakt wie je bent. Totaal werken er zo'n 400 medewerkers bij Jados. Meer informatie vind je op onze site www.jados.nl

Meer informatie
Voor meer informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met één van onze begeleiders. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 06-40235981.

Enthousiast?
Stuur je reactie voor de stageplaats in Zwolle zo snel mogelijk t.a.v. Tim Bontekoe Teamleider, uitsluitend via het sollicitatieformulier op de website van Jados onder vermelding van vacaturenummer 2023-020.
De gesprekken vinden plaats op een nader te bepalen moment. Het is mogelijk dat een bewoner deelneemt aan het stagegesprek. Hebben we na het eerste gesprek een wederzijdse klik, dan zetten we alles in werking om jou een goede start te geven! Zodra jouw stagebegeleider vanuit jouw opleiding akkoord heeft gegeven voor Jados als stagebedrijf dan ontvang je van ons een stage-overeenkomst.
 • Wij maken gebruik van de vergewisplicht.

 • Een (online) screening zoals bijvoorbeeld via zoekmachines, sociale netwerken kunnen een onderdeel zijn van het sollicitatieproces.

Type Vacature
Organisatie JADOS
Locatie Zwolle
Postcode 8031 DA
Stad Zwolle
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 5
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 09-03-2023
Reageer voor 09-04-2023
Nummer 118457

JADOS

JADOS (Just A Different Operating System) is een stichting die het mogelijk maakt specialistische begeleiding te bieden aan (jong) volwassenen met autisme. JADOS gelooft dat mensen met autisme net als ieder ander een succesvolle maatschappelijke carrière kunnen hebben, mits er op de belangrijke domeinen wonen, studeren en werken, in de verschillende levensfases (o.a. adolescentiefase) de juiste dosis begeleiding is. Vanuit welbevinden ontstaat er ruimte voor ontwikkeling van vaardigheden, het vergroten van zelfredzaamheid en daarmee volledige participatie aan de samenleving. Om deze zorg te kunnen bieden is specialistische kennis nodig. JADOS heeft deze kennis en expertise en zet deze in via haar dochterorganisaties Stumass, Capito Wonen en IVA (In Voor Autisme). De zorgverlening van Stumass, Capito Wonen en IVA wordt landelijk geboden. De locaties en meer informatie over de verschillende ondernemingen vind je op de websites. Daarnaast kun je ons volgen op social media.

Meer over JADOS