Strategisch adviseur zorgverkoop volwassenenzorg
Pluryn

Waar doe jij het voor?

“Wil je echt een steentje bijdragen aan de veranderingen in het sociaal domein en de langdurige zorg? Wil jij invloed hebben binnen Pluryn en bij financiers waardoor je de meest kwetsbare mensen in de samenleving kunt helpen? Én lijkt het je leuk om mee te bouwen aan de nieuwe directie Zorgverkoop & Cliëntproces? Als strategisch adviseur zorgverkoop heb je een invloedrijke rol om hieraan mee te werken en Pluryn en financiers in de goede richting te bewegen."

    -  Anke Bielderman, Directeur Zorgverkoop & Cliëntproces  -

Wat ga je doen?

Je werkt binnen de kaders voor financiering van de Wet langdurige zorg, de Jeugdwet, de Zorgverzekeringswet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Pluryn beweegt zich in een dynamisch speelveld, waarin de financiering van langdurige zorg, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning aan verandering onderhevig is. Dit biedt kansen om zorg en ondersteuning afgestemd op de vraag van jongeren en volwassenen te organiseren. Dit vraagt om een goede samenwerking en heldere afspraken met de diverse financiers van zorg (zorgkantoren, verzekeraars, gemeenten). Jij verzorgt de zorgverkoop met de zorgkantoren en de zorgverzekeraars. Daarnaast heb je de forensische zorg in je portefeuille.  

Jij bent sparringpartner voor de directeuren en managers. Je ondersteunt hen op de inhoud en het proces van de zorgcontractering bij zorgkantoren en zorgverzekeraars. In een handomdraai vertaal jij - in overleg met de directeuren - de regionale en landelijke zorgverkoopontwikkelingen naar strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je staat aan het roer van de daaruit voortvloeiende activiteiten.

Binnen de zorgverkoopcyclus positioneer je Pluryn. Je richt je op het inkoopbeleid van de financier, het onderhandelingsproces en je bewaakt lopende contractafspraken en de verantwoording. Je ondersteunt bij de coördinatie en de vertaling van alle eisen vanuit de afspraken naar de relevante afdelingen binnen Pluryn.

Dit ben jij

Je bent een ervaren, analytische professional (HBO+/WO) en je hebt ervaring in de rol van (beleids)adviseur, zorginkoper, contractmanager en/of projectmanager. Je bent commercieel en cijfermatig sterk en je hebt kennis van en ervaring met de langdurige zorg en zorgverzekeringswet. Je hebt een ‘track record’ in de verkoop of inkoop van zorg en je hebt bijvoorbeeld gewerkt bij een gemeente, een zorgkantoor, een zorgverzekeraar of bij een andere organisatie waar je betrokken was bij zorgverkoopactiviteiten. Met jouw ervaring doorzie je snel strategische, juridische en financiële consequenties. 

Verder verwachten wij dat je: 

 • jezelf moeiteloos positioneert
 • sterk relatiegericht en organisatiesensitief bent 
 • goed zicht hebt op de ontwikkelingen die spelen in het vakgebied 
 • initiatief neemt en een klantgerichte en resultaatgerichte houding hebt 
 • planmatig en gestructureerd werkt 
 • een rijbewijs en een eigen auto hebt zodat je naar de diverse locaties in de regio kunt reizen.

Waar kom je te werken?

Wij zijn Pluryn. Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. We werken samen om kansen te benutten en onze kwaliteit voortdurend te verbeteren. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit onszelf en de cliënt. Ons doel? Het bieden van de juiste behandeling en ondersteuning aan iedereen met een complexe zorgvraag. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt.

Wij weten dat we hierin het verschil kunnen maken. Want we zijn specialisten in jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Bij ons werken mensen die er elke dag voor gaan, flexibel zijn, verantwoordelijkheid durven nemen en cliënten en zichzelf graag zien groeien. Hun expertise en betrokkenheid zijn voor Pluryn van onschatbare waarde. Bij ons krijg je alle mogelijkheden om beter te worden in je vak, je te verdiepen of verbreden en eventueel een nieuwe stap te zetten in je loopbaan binnen Pluryn. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben. We zijn benieuwd naar jouw drijfveer.

Je bent onderdeel van de nieuwe directie Zorgverkoop & Cliëntproces, die onder de Raad van Bestuur valt. In de directie zitten de teams zorgverkoop, klantenbureau, de zorgadministratie en -facturatie. Je komt terecht in het team zorgverkoop dat aangestuurd wordt de directeur. Binnen het team ga je je bezig houden met de zorgverkoop voor de volwassenenzorg (contractwaarde 160 miljoen). Pluryn maakt met de zorgkantoren VGZ, Zilveren Kruis, Menzis en CZ afspraken over onze dienstverlening in de Wlz. Met een groot aantal zorgverzekeraars doen we dat ook voor de Zvw (GZSP, GGZ, huisartsenzorg). Je werkt nauw samen met businesscontrol, proces control en ook de RVE’s. Vanuit jouw rol kom je op verschillende locaties, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt bijvoorbeeld afspraken of bijeenkomsten bij zorgkantoren. Op de dagen dat jouw in- en externe afspraken niet vragen om fysieke aanwezigheid werk je vanuit huis.

Naast de contracten met de zorgkantoren en zorgverzekeraars hebben we met 41 van 42 jeugdregio’s in Nederland afspraken gemaakt over onze zorg en dienstverlening voor de jeugd en met een groot aantal individuele gemeenten. De zorgverkoop hiervan zit ook in het team zorgverkoop.

Dit biedt Pluryn

 • Je maakt deel uit van een organisatie die volop in ontwikkeling is en waar ook ruime mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen.
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis, als vanuit de diversie locaties van Pluryn te werken. Jouw standplaats wordt Nijmegen.
 • Je bent de beheerder van je eigen agenda en bent flexibel om bezoeken zelf in te plannen.
 • Een contract van 32-36 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO gehandicaptenzorg tot maximaal €5.772,- (FWG 65) bij fulltime dienstverband (36 uur), gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Gegarandeerd een eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en jaarlijks ontvang je extra PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase) boven jouw wettelijke vakantie-uren. Door deze PBL-uren is het mogelijk om werk en privé goed te combineren. 

Meer weten?

 • Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Anke Bielderman, directeur Zorgverkoop & Cliëntproces. Zij is bereikbaar op 06-10586341.
 • Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Stefanie Arts, recruiter 06-18211606 of Petra Wisse 06-12874330.

Is dit jouw baan? Solliciteer bij Pluryn.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.

De procedure:
Pas je op deze functie dan volgen 2 gesprekken; met de selectiecommissie en de adviescommissie.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Heb je interesse?

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/strategisch-adviseur-zorgverkoop-volwassenenzorg

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Nijmegen en omgeving
Postcode 6561KE
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Functie(s) Communicatie-/Voorlichtingadviseur
Contractmanager
Projectleider
Publicatiedatum 02-05-2022
Reageer voor 31-08-2022
Ingangsdatum 02-05-2022
Nummer 110542
Doorsturen Bekijk PDF