't Brock in Almelo zoekt jou! Kom je bij ons werken als begeleider?
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière
en wil je je talent graag inzetten
op de woonlocatie 't Brock in Almelo?

Wij hebben plek voor een

begeleider
(uren in overleg)

om onze teams te versterken. 
Brock_1

Waar ga je werken?
Woonlocatie ‘t Brock is een 24-uursvoorziening, waar 40 volwassen cliënten wonen die worden begeleid vanuit vier verschillende teams.

De cliënten hebben een (licht/matige) verstandelijke beperking en daarnaast bijkomende problematiek, zoals; gedragsproblemen, autisme, psychiatrische problematiek.

Wij bieden zorg op maat, wat betekent dat er begeleiding, ondersteuning en verzorging geboden wordt wat aansluit bij de belevingswereld van de cliënt.

Het kunnen en aankunnen is leidend en de begeleiders ondersteunen en kijken naar de mogelijkheden en wensen van iedere cliënt.
Eigen ontwikkeling en zelfredzaamheid wordt gestimuleerd en zoveel mogelijk in stand gehouden.

Als begeleider bied je individuele begeleiding aan in het appartement van de cliënt en begeleid je cliënten in  groepsverband. Dit maakt je werk afwisselend en uitdagend.

Brock_2

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten?
Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt?
Gericht op wat wel haalbaar is en tegelijkertijd houd je oog voor de kwetsbaarheid.
Samen met collega begeleider, de cliënt en verwanten geef jij betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

Brock_quote
Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen.
Binnen Aveleijn werken we vanuit een waarde gedreven kwaliteitsprogramma waarbij werken vanuit de driehoek, reflectie, oplossingsgericht werken en eigen regie en kracht de speerpunten zijn om te werken aan een “leven vol betekenis”.

Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en bent goed in staat feedback aan anderen te geven. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

 • Als ondersteunend begeleider heb je een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Ervaring in de gehandicaptenzorg, specifieke kennis op de diverse problematieken
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, flexibel, mentaal en fysiek stabiel, voorspelbaar en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep
 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  De functie van ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 35 (maximaal € 3.009,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie.

Bijzonderheden

Heb je interesse en wil je graag in gesprek over jouw mogelijkheden binnen 't Brock? 
Neem vooral contact met ons op en dan spreken we elkaar snel!

Wil je eerst nog wat meer informatie over de functie, doelgroep of locatie? Hiervoor kun je contact opnemen met Monique Tuink, manager, via [email protected]

"Kom jij van betekenis zijn?"

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Brock in Almelo
Postcode 7604 CX
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Monique Tuink, manager, via [email protected]
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider wonen
Publicatiedatum 03-11-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 01-12-2022
Nummer 115250
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn