Teamcoördinator
De Weerde

Ben jij die door de wol geverfde zorgman of -vrouw met coördinatietalent? Schuilt er in jou een zorgpionier met beide benen op de grond? Iemand die denkt in mogelijkheden, buiten de lijntjes kleurt en het beste in medewerkers en cliënten naar boven haalt? Dan zoeken wij jou!  

We doen het anders…
De Weerde is een jonge zorgorganisatie die erom bekend staat het anders te doen. Wat ons betreft is dat ‘anders’ eigenlijk gewoon goede zorg. Maar in dat ‘gewoon’ onderscheiden we ons: we pakken aan, zijn nuchter en doen gewoon wat nodig is. En dus leren we mensen écht kennen, voelen we ons écht verantwoordelijk en bieden we de steun die écht past bij die persoon.

Geen professionele afstand maar menselijk nabij
Niet kijken naar het protocol maar kijken naar de mens
Niet ‘dit is onmogelijk’ maar ‘hoe krijgen we het voor elkaar?’

Waar kom je te werken?
Zorgorganisatie De Weerde, bij het team Lage Bothof in Enschede. Je werkt er straks vanuit het compleet verbouwde pand, dat vroeger een basisschool was. Die sfeer en geschiedenis voel je nog helemaal, als je die brede, imposante trap oploopt. We starten daar in maart 2022, er komen 25 nieuwe appartementen. Je bouwt dus met je collega’s aan een compleet nieuw team op een nieuwe locatie. De Weerde is een organisatie die de boel niet heeft dichtgetimmerd. We willen ruimte geven aan de ideeën en wensen van de mensen die het werk doen. Dat zorgt voor maximale betrokkenheid, onder medewerkers én onder de mensen die bij ons komen wonen.

Wat ga je doen? 
Als teamcoördinator leider ga je leiding geven aan ongeveer 15 collega’s in Enschede en bouw je aan een compleet nieuw team. Je regelt dat de zorg voor cliënten altijd doorgaat. Je stimuleert medewerkers om de perfecte dienstverlening te leveren, alleen al doordat je zelf het goede voorbeeld geeft. Je signaleert wat er nodig is en draagt bij aan ieders persoonlijke ontwikkeling. Je bent verantwoordelijk voor de sfeer in de teams en het vasthouden van de cultuur die De Weerde zo eigen maakt. Voor jouw teams ben je het eerste aanspreekpunt. Je onderhoudt alle interne en externe contacten en dus sta je in nauwe verbinding met medewerkers, cliënten en hun naasten, ketenpartners en andere betrokkenen. Je werkt nauw samen met de twee bestuurders, Karen Westerhoff en Janet Plegt, die ook een deel van de teams aansturen en je wordt lid van het MT-team. Als teamcoördinator stel je met je team doelen en help je je team om die doelen samen te bereiken. Bij je taken hoort ook dat je veranderingen doorvoert en je team structuur biedt in hun werk. En natuurlijk ben en blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wet- en regelgeving in de zorg. Daarin signaleer je kansen die voor de organisatie waardevol kunnen zijn.

Wat typeert jou?  
Jij bent zo’n type waar collega’s naartoe komen als er weer eens een impasse is. Vanuit analyse en creativiteit weet jij altijd weer hoe het anders kan. Beter, vanuit jouw overtuiging wat goede zorg is. Je handelt vanuit je hart en met gedegen kennis van de psychiatrie en LVB. En je wilt daar verschil mee maken. Je weet het beste uit mensen te halen en je helpt ze om ‘gewoon’ te doen wat op dat moment nodig is: snel schakelen en de handen uit de mouwen. Je hebt initiatief, bent een doorzetter en staat nooit stil in je ontwikkeling. Gedrag van anderen én jezelf begrijp je en zie je in groter verband. In je werk met mensen ben je altijd alert op veranderingen. Je leert de ander kennen als mens en herkent de bewuste en onbewuste signalen over hoe het gaat. Jou maken ze niet snel iets wijs. Je bent bemoedigend: je weet te inspireren en de ander te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Dat doe je altijd met een ferme aanpak: duidelijk en standvastig. De ander weet waar hij of zij aan toe is en kan echt op je bouwen. Je bent sociaal zeer vaardig en prettig kritische samenwerkingspartner voor (keten)partners. Tegenstrijdige belangen herken je niet alleen snel, je kan er ook goed mee omgaan.

Waarom pas jij bij De Weerde?
Bij De Weerde zijn we nuchter en werken we vanuit ons hart. Goede zorg staat bij ons echt op één. We zijn een jonge, groeiende organisatie met weinig hiërarchie en een informele sfeer. Dit maakt dat we gemakkelijk kunnen meebewegen met wat nodig is. Geen logge, langdurende procedures, maar dingen gewoon regelen als het bijdraagt aan de goede zorg die we leveren. Die ruimte moet je leuk vinden. De structuur van de organisatie staat nog niet vast, maar vormt zich nog steeds. Dat betekent dat jij zelf mee kan denken over de ontwikkeling van werkprocessen en het takenpakket. Ook dat moet je leuk vinden: meedenken, -bewegen en -inrichten i.p.v. doen wat allemaal al is bepaald. Schuilt er in jou een pionier die met beide benen op de grond staat? Dan is werken bij De Weerde een kans om echt verschil te maken.

Wat bieden wij?

 • Een baan die ertoe doet bij het enthousiaste team van De Weerde; een groeiende zorgorganisatie in het oosten van het land.
 • Afhankelijk van je opleiding en relevante ervaring een brutosalaris tussen € 2.607,- en € 4.218,- (cao GGZ, FWG 55) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een vast dienstverband met een contract op basis van onbepaalde tijd.
 • Je kunt je BIG-registratie behouden.
 • Studiekostenregeling/opleidingsmogelijkheden.
 • Laptop en Iphone van de zaak.
 • Flexibele werkuren.
 • Bijdrage in de contributie van sportactiviteiten.
 • Aanvullingszekerheid is meeverzekerd via de WGA Hiaat verzekering.

Wat neem jij mee?

 • Een relevante afgeronde hbo-opleiding.
 • Ervaring als leidinggevende in de hulpverlening, dienstverlening en/of gezondheidszorg is een pré.
 • Kennis van en werkervaring met mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of verstandelijk beperking.
 • Kunnen meedraaien in een rooster van bereikbaarheidsdiensten.

Ben je enthousiast?
Als jij past in dit verhaal, dan drinken we graag eens een kop koffie met jou. Bel met Karen Westerhoff op 06 – 41 79 13 89 of mail naar karenwesterhoff@deweerde.nl. Of stuur direct je cv met een pakkende motivatiebrief naar dit mailadres.

Type Vacature
Organisatie De Weerde
Locatie De Weerde
Postcode 7607 NL
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Teamhoofd
Publicatiedatum 24-11-2021
Reageer voor 20-12-2021
Ingangsdatum 06-03-2022
Nummer 73139
Doorsturen Bekijk PDF

De Weerde

Stel je voor: het lukt je maar niet om je eigen plek te vinden in deze maatschappij. Een plek waar je je staande weet te houden en waar je een zinvol leven kan opbouwen... Wat heb je nodig? Een echte eigen plek; een appartement van deze tijd. Met mensen om je heen die belangrijk voor je zijn. Familie en vrienden nabij. Een veilige plek, door vertrouwde begeleiders die je helpen waar dat nodig is. In een sfeer die gemoedelijk is en warm. Dàt is waar De Weerde voor gaat.

Meer over De Weerde