Teamleider Wonen Raalte
De Parabool

Functieomschrijving

De Parabool is met 400 medewerkers een Sallandse organisatie met korte lijnen. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij een volwaardige plek in de samenleving vinden. Samen willen we ontdekken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen. Dit doen wij en dat voelen zij. Niet eenmalig of speciaal, maar dagelijks en gewoon. Dat maakt ons bijzonder. 

In Raalte hebben we verschillende woonlocaties variërend in grootte van ca. 6 tot 20 cliënten. De cliënten en hun ondersteuningsvragen zijn heel divers, en elke locatie heeft zijn eigen uitdagingen. 

Wij zijn voor de locaties Hooijlanden, de Braak en Deventerstraat op zoek naar een: 

Teamleider
28 - 32 uur per week

~ met passie voor onze cliënten en mensgerichte zorg ~

Wat ga je doen? 
De Hooijlanden, de Braak en Deventerstraat bestaan uit 5 teams (27 FTE). Je coacht deze teams in een cultuur waar zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap centraal staan. Je geeft situationeel leiding aan deze teams die allen in een andere fase van ontwikkeling zitten, door coaching, facilitering en sturing. Je bent samen met de orthopedagoog verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg binnen de zakelijke randvoorwaarden. 

Wat doe je om dit te bereiken? 

 • De teams organiseren hun werkzaamheden zoveel mogelijk zelf. Jij blijft echter wel verantwoordelijk dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Gaat er iets (nog) niet goed, dan pas je de juiste interventie toe.
 • Je zorgt ervoor dat er een klimaat heerst waarin men van elkaar leert. Ook ben je aanspreekpunt in geval van calamiteiten, klachten en andere problemen.
 • Je deelt jouw ideeën, of ideeën uit de teams, over verbetering en innovaties met het MT. Deze ontwikkelingen leg je vast in een jaarplan.
 • Je zet je (netwerk) contacten in om de samenwerking te bevorderen en verbetering van de ondersteuning  te
 • Je geeft leiding aan of doet mee aan projecten, ontwikkelt business cases om nieuwe plannen uit te werken en te implementeren.
 • Je stelt, samen met de teams, een begroting op, beheert de budgetten en grijpt in bij overschrijdingen.

Wat neem jij mee als persoon? 

 • Je bent een energieke en daadkrachtige leidinggevende die anderen inspireert. Je bent gedreven om alles er uit te halen!
 • Jij hebt kennis van zorg, management en situationeel leidinggeven en bent in het bezit van een relevant diploma op minimaal hbo-niveau.
 • Ook heb je ruime ervaring met het leidinggeven en schrikt niet terug van ‘hands on’ als de situatie daarom vraagt. Alhoewel je een echte verbinder bent kun je ook goed zelfstandig werken. 
 • Misschien vanzelfsprekend, maar toch te belangrijk om niet te noemen: je beschikt over de juiste sociale vaardigheden en je hebt zowel mondeling als schriftelijk uitstekende uitdrukkingsvaardigheden.
 • Verder vinden wij het belangrijk dat je geduld en doorzettingsvermogen hebt. Je werkt ordelijk en je bent representatief. Je bent tenslotte ambassadeur voor de Parabool.
 • Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, je wordt enthousiast van onze visie en kernwaarden: Open, Ontwikkelen, Lef, Samen en Persoonlijk.

Wat bieden we jou? 

 • Een jaarcontract, met de intentie om deze hierna om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een werkomgeving waar nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en zich herkennen in onze kernwaarden.
 • Salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 60, max. € 4905,- bruto per maand bij een volledige werkweek).

Meer weten? 
Neem contact op met Marjolein Paalman, Algemeen Manager via telefoonnummer 06-10275762. 

Sla jij je vleugels uit bij de Parabool? Maak er werk van! Herken jij jezelf in dit profiel, word je er enthousiast van en ben je op korte termijn beschikbaar voor deze functie? Wacht dan niet en stuur je sollicitatiebrief met een duidelijke motivatie en met je cv uiterlijk 8 december 2022 via de sollicitatiebutton. In de week van 12 december vinden de gesprekken plaats.

Voor deze vacature wordt tegelijk intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

.

.

.

Type Vacature
Organisatie De Parabool
Locatie Wonen Raalte
Postcode 7433 PR
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 30
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Neem contact op met Marjolein Paalman, Algemeen Manager via telefoonnummer 06-10275762.
Functie(s) Manager overig hoger kader
Manager zorggebonden hoger kader
Publicatiedatum 21-11-2022
Reageer voor 08-12-2022
Ingangsdatum 21-11-2022
Nummer 115680
Doorsturen Bekijk PDF