Teammanager voor de verpleegafdeling Neurologie/Cardiologie en het team Palliatieve zorg
Santiz, locatie Slingeland Ziekenhuis

Functieomschrijving

Wat biedt deze functie?

Als teammanager coördineer je de dagelijkse werkzaamheden op de verpleegafdelingen. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op de vakgebieden en je vertaalt het organisatiebeleid naar het tactisch beleid voor de afdelingen. Daarnaast geef je leiding aan veranderingsprocessen en neem je deel aan afdelingsoverstijgende projecten, waarbij je soms de rol van projectleider vervult. Je neemt medewerkers mee in je enthousiasme om de bestaande kwaliteit van het werk te behouden én te verbeteren. Je coachende en inspirerende manier van leidinggeven maakt het mogelijk dat medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Door efficiënte afstemming tussen werkaanbod, personele inzet en adequate roostering, maak je van de afdelingen een fijne werkplek en stimuleer je de onderlinge samenwerking binnen de teams.

 

Toelichting functie teammanager

De huidige inrichting van de zorg vraagt in toenemende mate om een multidisciplinaire benadering. Dit vraagt van de teammanager dat deze in staat is om afdelingsoverstijgende samenwerkingsrelaties aan te gaan met collega’s, medisch specialisten en andere disciplines. Deze samenwerking is gericht om uiteindelijk de beste zorg en service te kunnen verlenen. Vanuit de Santiz-visie op duaal management is de teammanager samen met de vakgroepmanager verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering binnen de afdelingen en leggen zij verantwoording af aan het (duale) clustermanagement.

Functie eisen

Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent een ervaren teammanager op HBO-niveau, die duidelijkheid geeft, proactief handelt en beslissingen durft te nemen.
  • Je hebt leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen de verpleegafdelingen, in het sturen en coachen van een team.
  • Je bent in het bezit van een managementopleiding.
  • Met jouw organisatorische- en communicatieve vaardigheden maak je in deze functie het verschil.
  • Je weet je inlevend vermogen goed te combineren met ondernemen en resultaatgericht zijn.
  • Je hebt affiniteit met de beschouwende specialismen.
  • Je bent thuis in de ontwikkelingen in de zorg.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je bent patiënt- en cliëntgericht, aandachtig en betrokken bij je werk.
 • Je voert het werk kundig en veilig uit.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een jaarcontract voor 32 uur per week, met ingang van 1 juli
 • Bij ongewijzigde omstandigheden aansluitend een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Heb je al een dienstverband voor onbepaalde tijd in het Slingeland Ziekenhuis, blijft je huidige dienstverband van kracht.
 • Bruto fulltime maandsalaris minimaal € 3.225,- en maximaal € 4.682,- (FWG 60, op basis van een 36-urige werkweek). Je opleiding en ervaring bepalen de exacte inschaling.
 • Jaarlijks ontvang je 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, (deels) naar eigen wens samen te stellen. Denk hierbij aan extra vrije dagen, fietsplan, collectiviteitskortingen en opleidingsfaciliteiten.
 • Aanbod van online trainingen via Goodhabitz en aandacht voor gezonde leef- en werkstijl.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Ziekenhuizen.

Bijzonderheden

Santiz

Het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk zijn sinds 2017 bestuurlijk gefuseerd. Santiz is de overkoepelende organisatie, met als gezamenlijke ambitie ‘Bijdragen aan de meest gezonde regio van Nederland in 2024’. Santiz staat voor een groep professionals in de zorg, die zich iedere dag inzet voor de gezondheid en zorg voor haar patiënten. Santiz beschikt over 500 bedden, 2000 fte medewerkers en 170 fte medisch specialisten. Ook is het Slingeland Ziekenhuis volop bezig met de bouw van een nieuw en modern ziekenhuis dat rond 2025 in gebruik genomen wordt. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de websites www.slingeland.nl en  www.skbwinterswijk.nl. 

Waar ga je werken?

De verpleegafdeling Neurologie /Cardiologie is een onderdeel van het cluster Beschouwend. Er worden neurologische en cardiologische patiënten verzorgd. Je geeft direct leiding aan 46 medewerkers in de functie van verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Het verpleegkundig team wordt ondersteund door medewerkers gastenservice en een secretariaat. Het is een verpleegafdeling waar veel andere disciplines in consult komen, zoals Fysiotherapie/ Logopedie. Daarnaast geef je leiding aan het palliatief team dat ziekenhuisbreed wordt ingezet.

Type Vacature
Organisatie Santiz, locatie Slingeland Ziekenhuis
Locatie Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
Postcode 7009BL
Stad Doetinchem
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Trees Bockting, clustermanager Beschouwend, telefoon (0314) 32 92 53, email: t.bockting@slingeland.nl
Functie(s) Manager overig hoger kader
Publicatiedatum 01-05-2020
Reageer voor 01-06-2020
Ingangsdatum 01-07-2020
Nummer 52778

Santiz, locatie Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft 348 bedden en circa 1500 medewerkers in dienst. Er werken ongeveer 100 medisch specialisten, waarbij vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. De korte communicatielijnen en het sociaal coachend leiderschap bieden alle mogelijkheden voor de ontplooiing van de medewerkers. Het Slingeland Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Er zijn opleidingen voor interne geneeskunde, de klinische psychologie, huisartsen en de tropenopleiding heelkunde, maar wij hebben ook opleidingen voor verpleegkundigen, operatie-assistenten, anesthesiemedewerkers, radiologisch laboranten, GZ-psychologen en diverse paramedische beroepen.

Meer over Santiz, locatie Slingeland Ziekenhuis