Trajectbegeleider - 32/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij collega's met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij die bevlogen Trajectbegeleider, die als een spin in het web, samen met andere professionals en instanties de beste en innovatieve maatwerk plannen neerzet om jongeren weer op de rit te krijgen?

Wegens vertrek van een collega zijn we voor locaties 't Anker en Prisma per direct op zoek naar een Trajectbegeleider!

Wat ga je doen
Je stimuleert jongeren met complexe gedragsproblematiek en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken. Dat vergt passie, flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen. Jij geeft talent een kans!

De Trajectbegeleider voert de regie over het behandeltraject van een jeugdige startend in jeugdzorgplus. Bij aanvang van opname wordt samen met de ouders/verzorgenden, jeugdige, GI/gemeente het trajectplan opgesteld. Dit geeft weer in welke stappen (locaties / vormen van hulp), welke doelen in welk tempo behaald willen worden. Jij begeleidt dit traject; je bent 'de spin in het web'. Je voert relatiebeheer met ketenpartners en coördineert en faciliteert vervolgstappen. Je bewaakt voortgang, stelt eventueel bij en signaleert stagnatie. Je begeleidt en verleent hulp aan jeugdigen en hun cliëntsysteem, waarbij meestal sprake is van multi-probleemgezinnen. Je draagt een grote eigen professionele verantwoordelijkheid voor de uitoefening van je functie binnen de door de organisatie gestelde kaders.

Je bouwt en onderhoudt een extern netwerk dat bestaat uit ouders en verzorgers, hulpverleningsinstanties, Jeugdbescherming, onderwijsinstellingen, werkgevers, gemeenten etc. Je bevordert en initieert in dit netwerk de interne en externe samenwerking ten behoeve van een succesvolle doorplaatsing van jeugdigen. Ook na doorplaatsing vanuit jeugdzorgplus blijf je het traject monitoren, je faciliteert zo nodig (tijdelijke) terugplaatsing.

Je coacht en motiveert ouders, hulpverleners en jongeren gedurende het traject met als doel een succesvolle terugkeer naar een passende vervolgplek: thuis of elders. Je registreert en rapporteert de voortgang. Je voert, conform afspraken in het behandelplan begeleiding en nazorg uit.

Over de locatie:

Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee bij Horizon. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiaters werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen.

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie Anker (Jeugdzorgplus), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. We willen de beste in Nederland zijn als het gaat om het bieden van topklinische jeugdzorg en verkorten van de behandelduur.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een HBO diploma MWD, SPH of vergelijkbaar en hebt gedegen kennis van de voorkomende probleemgebieden van onze jongeren;
  • Je hebt kennis van sociale wet- en regelgeving en bij voorkeur ervaring met trajectbegeleiding van jongeren;
  • Je legt makkelijk en snel contact, bent open minded en weet aan te sluiten bij belevingswereld van betrokkenen om van daaruit te motiveren en te sturen. Dit doe je met de nodige dosis energie en vasthoudendheid;
  • Je netwerkvaardigheden weet je efficiënt en doeltreffend in te zetten. Deze rol vraagt, omwille van haar solistische aard, eveneens om een grote mate van zelfstandigheid en ondernemerszin;
  • Als Trajectbegeleider ben je regelmatig onderweg en het is van belang dat je beschikt over een rijbewijs B en eigen auto;
  • Kom je bij ons werken, dan vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een uitdagende functie bij een dynamische organisatie;
  • Arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de CAO Jeugdzorg, waarbij de functie Trajectbegeleider is gewaardeerd in schaal 9 (minimaal €2735,30 en maximaal €4085,32 op basis van een 36-urige werkweek;
  • Volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen via o.a. onze iHUB Academie;
  • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden; waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag van 8%,eenzorgverzekeringsbijdrage, pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn,korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt en 200 vakantie-uren per jaar (bij een fulltime dienstverband).

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 10-05-2022
Reageer voor 21-07-2022
Nummer 110780

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon