Teammanager jeugd JJI Lelystad
Pluryn

Sluit je aan bij een organisatie in ontwikkeling en blijf onderweg naar beter. Denk mee over ons beleid. Leer en groei in een zorgorganisatie met een doelgroep die uitdaagt.

Ik kies voor Pluryn omdat hier de meeste ruimte is voor mijn persoonlijke ontwikkeling'

- Ayla, teammanager bij Pluryn -

Waar doe jij het voor?

Ben jij ook iemand die houdt van een uitdaging binnen een organisatie waarin veel kennis en expertise is voor de meest complexe jongeren en hun systeem/omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

   "Een jongere op een goede manier terug laten keren in het dagelijks leven met zo min mogelijk kans op recidive. Dat is de opdracht voor ons als JJI."  

Wat mag je doen?

 • Als Teammanager geef je coachend leiding aan meerdere (2/3) teams van professionele jeugdzorgwerkers.
 • Je geeft richting en levert een bijdrage aan het beleid in de jeugdinrichting.
 • Je ziet toe op de kwaliteit van de werkuitvoering en je stroomlijnt werkprocessen.
 • Je biedt ruimte voor een open leerklimaat (supervisie, intervisie, opleiding, ontwikkeling en onderzoek) en stimuleert teamwerk, professionaliteit en eigenaarschap.
 • Je bent verantwoordelijk voor het financiële beheer van jouw teams en voor de juiste uitvoering en naleving van de justitiële rechtsgang.
 • Als er incidenten binnen de leefgroep ontstaan, of klachten vanuit de leefgroep komen, dan ben jij verantwoordelijk voor de afhandeling daarvan.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling, implementatie en begeleiding van nieuwe (diagnostische) methodieken en neemt deel aan bereikbaarheidsdiensten.
 • Je werkt in dualiteit met een gedragswetenschapper.
 • Je ontvangt hiërarchisch leiding van de Directeur Bedrijfsvoering.

Wat breng je mee?

Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over een afgeronde HBO opleiding zorg/hulpverlening gerelateerd en aangevuld met een gedegen (HBO-)managementopleiding. Daarnaast ben je op de hoogte van justitiële wetgeving zoals het Wetboek van Strafrecht, -Strafvordering en de beginselen Justitiële Jeugdinrichtingen. Je hebt kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep en ruime ervaring als leidinggevende/manager en ervaring met het ontwikkelen van teams.

Doelgroep en Locatie

JJI Lelystad is een forensische behandelinrichting voor jongens (12-24 jaar) die met politie en justitie in aanraking zijn gekomen. Er wordt uitvoering gegeven aan de voorlopige hechtenis, jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel). De jongeren verblijven soms voor korte tijd, maar vaak ook voor langere tijd in de JJI. Afhankelijk van de verblijfsduur worden de fases van screening, risicotaxatie, diagnostiek en behandeling doorlopen. De JJI bestaat uit de afdelingen Kort Verblijf (gericht op stabilisatie, motivatie en diagnostiek) en Lang Verblijf (behandeling en resocialisatie).   

JJI Lelystad is expert op het gebied van Licht Verstandelijke Beperkte (LVB-) jongeren met complexe psychische en psychiatrische stoornissen. Naast reguliere Lang Verblijf groepen, zijn er ook groepen voor LVB jongeren, voor LVB-VIC (Very Intensive Care) en is er een ITA-behandelgroep (Individuele Traject Afdeling). In JJI Lelystad bereiden we alle jongeren voor op hun terugkeer in de samenleving. Elk traject sluiten we af met intensieve nazorg. JJI Lelystad maakt deel uit van Pluryn.  

Als JJI zijn we voortdurend in ontwikkeling en zetten we ons in om de meest effectieve behandeling te bieden, zodat jongeren weer goed kunnen deelnemen aan de samenleving en het recidiverisico is verminderd. In 2024 worden we een Forensisch Centrum Jeugd, met meer accent op maatwerk in zorg, behandeling en beveiligingsniveau.

Arbeidsvoorwaarden

 • We bieden je een unieke functie. Maatschappelijk zeer relevant en op het snijvlak van justitie en geestelijke gezondheidszorg. Er gebeurt veel en geen dag zal hetzelfde zijn. Je krijgt veel ruimte voor eigen inzichten, creativiteit en ontwikkeling.  
 • Bij JJI Lelystad willen wij investeren in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij bieden goede opleidingsmogelijkheden. investeren veel in opleidingen en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Jeugdzorg. De functie unitmanager is binnen de cao jeugdzorg ingeschaald in functiegroep 11. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bieden we een salaris tussen €3.404,08 en €5.144,01 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). 
 • Daarbij komen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, een flexibel meerkeuzesysteem en een goede pensioenregeling, conform genoemde cao.
 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie om deze daarna om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Hier speel jij zelf een belangrijke rol in! Je werkt 32-36 uren per week.
 

Meer weten?

 • Wil je meer weten over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Saskia Koekkoek, via 06-43295780. Zij brengt je graag in contact met de juiste persoon voor jouw specifieke vragen.
 • Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen aan Stefanie Arts, recruiter, via 06-18211606.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!
We zijn nieuwsgierig naar jouw drijfveren en ontvangen daarom graag een korte motivatie samen met jouw CV.  

Reageer snel via de website van Pluryn en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een eerste kennismaking!

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/teammanager-jeugd-jji-lelystad

Deze vacature wordt gesloten, zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden. 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie JJI
Postcode 8239 AC
Stad Lelystad
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Manager
Teamhoofd
Publicatiedatum 25-02-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 25-02-2022
Nummer 108463
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn