Vacature Wijkteammedewerker Huiselijk Geweld
SMD Enschede - Haaksbergen

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met het onderwerp huiselijk geweld en kindermishandeling? Beschik jij over een gezonde dosis lef en laat jij je niet uit het veld slaan bij pittige casuïstiek? Ben jij enthousiast? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken!

Wijkteammedewerker bij Wijkteams Enschede
De gemeente Enschede werkt aan een inclusieve samenleving waarin inwoners veilig kunnen opgroeien, leren, werken en recreëren. Een samenleving waar inwoners actief kunnen zijn in hun buurt, wijk, dorp of stad. De Enschedese Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) ondersteunt dit proces door professionals in te zetten. Dit doet de SMD samen met de gemeente Enschede onder de naam ‘Wijkteams Enschede’.
In de wijkteams werken de wijkteammedewerkers. Zij ondersteunen inwoners (van 0 tot 100 jaar) van Enschede (tijdelijk) bij uitdagingen die zij ondervinden in het dagelijks leven. De ondersteuning is laagdrempelig en als het nodig is, wordt er samengewerkt met het eigen netwerk en met andere instanties. Het mooiste is dat inwoners door deze aanpak hun leven onder eigen regie kunnen inrichten op basis van interesse en talenten. En dat midden in de samenleving!

Vanuit het stedelijke Team Huiselijk Geweld bieden we ondersteuning aan inwoners die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld of kindermishandeling met als doel de veiligheid binnen gezinnen of in relaties te herstellen en er zorg voor te dragen dat kinderen veilig op kunnen groeien in de eigen thuissituatie. We maken huiselijk geweld bespreekbaar en maken samen met betrokkenen veiligheidsplannen. Specifiek voor Team Huiselijke Geweld zijn wij op zoek naar een wijkteammedewerker voor 28-36 uur per week.

Wat wordt jouw werk?
Je draait mee in de dagelijkse bereikbaarheid van 9 uur tot 17 uur en pakt de hulpverlening op na het opleggen van een tijdelijk huisverbod. Je neemt deel aan de Code Rood overleggen en zet daar waar nodig casusregie in. Je screent de aanmeldingen die door Veilig Thuis Twente (VTT) worden doorgezet en zet deze, waar nodig, intern door. Samen met een VTT-medewerker ga je op huisbezoek in zaken waar nog geen wijkteammedewerker is betrokken wanneer VTT graag samen de veiligheid wil inschatten. Je pakt actuele geweld casuïstiek op met als doel om in maximaal 8 gesprekken het geweld te stoppen en een veiligheidsplan te maken. Daarnaast fungeer je als sparringpartner voor je collega wijkteammedewerkers en voegt daar waar nodig expertise toe of pakt samen een casus op.  

Functie eisen

Wat breng je mee?
Je bent een hbo-professional met een afgeronde sociaal-agogische opleiding en je bent bij voorkeur SKJ-geregistreerd. Je hebt affiniteit met de doelgroep en ervaring met coördinatie en casemanagement. Daarnaast heb je een helikopterview en kan goed zelfstandig werken. Relevante werkervaring is een pré.
Je levert een constructieve bijdrage aan de professionalisering van het team huiselijk geweld, de samenwerking met ketenpartners en staat open voor verandering.

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je komt als wijkteammedewerker in dienst bij de SMD voor 28-36 uur per week. We bieden je in 1e instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Je wordt ingeschaald in schaal 9 (cao sociaal werk). Natuurlijk hangt het salaris af van relevante werkervaringsjaren.
Onze overige arbeidsvoorwaarden kun je hier vinden.

Bijzonderheden

Ik ga solliciteren! Wat gebeurt er daarna?
Ben je enthousiast geworden reageer dan vóór 15 augustus. Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail aan de afdeling HR van de SMD ([email protected]) o.v.v. ‘sollicitatie Wijkteammedewerker Huiselijke Geweld’ Zo spoedig mogelijk na 15 augustus hoor je of je geselecteerd bent voor een eerste gesprek De gesprekken vinden plaats op vrijdag 19 of maandag 22 augustus. We vragen je hier alvast rekening mee te houden.

Voor inhoudelijke informatie met betrekking tot de vacature kun je contact opnemen met Marjan van de Blankevoort, wijkteammanager te bereiken op 06-50965142 of met Milou Roerink, wijkteammedewerker huiselijk geweld te bereiken op 06-38558639.

De vacature staat zowel intern als extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie SMD Enschede - Haaksbergen
Locatie SMD
Postcode 7541EL
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Marjan van de Blankevoort, wijkteammanager te bereiken op 06-50965142 of met Milou Roerink, wijkteammedewerker huiselijk geweld te bereiken op 06-20585497.
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 19-07-2022
Reageer voor 15-08-2022
Ingangsdatum 19-07-2022
Nummer 112670
Doorsturen Bekijk PDF

SMD Enschede - Haaksbergen

Dit zijn wij:

De SMD werkt samen met de gemeente Enschede in het samenwerkingsverband ‘Wijkteams Enschede’. Wijkteams Enschede werkt aan een inclusieve samenleving waarin inwoners veilig kunnen opgroeien, leren, werken en recreëren. Een samenleving waar inwoners actief kunnen zijn in hun buurt, dorp of stad. De SMD ondersteunt dit proces door professionals in te zetten en is onder andere verantwoordelijk voor het vakmanschap van de wijkteammedewerkers. In de wijkteams werken de wijkteammedewerkers. Zij ondersteunen inwoners van Enschede (tijdelijk) bij uitdagingen die zij ondervinden in het dagelijks leven. De ondersteuning is laagdrempelig en als het nodig is, wordt er samengewerkt met het eigen netwerk en met andere instanties. Het mooie is dat inwoners door deze aanpak hun leven onder eigen regie kunnen inrichten op basis van interesse en talenten. En dat midden in de samenleving!

Meer over SMD Enschede - Haaksbergen