Vakantiebaan: ADL-assistent voor mensen met een fysieke beperking
Fokus

Functieomschrijving

Wil jij in jouw vakantie iets belangrijks doen voor een ander en ervaring opdoen in de zorg? Dan willen we jou graag als nieuwe collega!

Dankzij jouw inzet als ADL-assistent maak je een gewoon leven mogelijk voor mensen met een fysieke beperking. Je assisteert onze cliënten bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), hierdoor ga je alvast ervaring opdoen in de zorgsector. Je kunt bij ons de tijd nemen voor de cliënt en we hebben geen vaste routes, want wij werken namelijk op tempo, aanwijzing en regie van cliënt. Zorg en assistentie zoals de cliënt het zelf wil. Dat maakt Fokus uniek!

Qua werkzaamheden kun je denken aan de persoonlijke verzorging van onze cliënten. Voorbeelden hiervan zijn het assisteren bij douchen, toiletgang, aankleden of het in- en uit bed helpen. Je werkt met tilliften en andere hulpmiddelen waar dit nodig is. Ook kun je opgeleid worden voor verpleegtechnische assistentie, voorbeelden hiervan zijn stomazorg, beademing of katheterzorg.

Fokus vraagt

 • Je kunt je goed inleven in een ander, goed communiceren en vooral goed luisteren naar wat de cliënt wil. Je gaat namelijk werken volgens ons unieke Fokusconcept: assistentie op afroep en aanwijzing.
 • Grenzen aangeven; je voelt waar jouw grens ligt en durft deze aan te geven. Daarnaast ben je fysiek fit i.v.m. de fysiek belastende werkzaamheden.
 • Je bent flexibel inzetbaar in de vakantieperiode.

Fokus biedt

 • Een goed salaris;
  Afhankelijk van jouw werkervaring ga je tussen de € 12,54 en € 16,58 bruto per uur verdienen. Dit is nog exclusief eventuele onregelmatigheidstoeslagen.
  Om je een beeld te geven wat je bij ons kunt verdienen geven we je onderstaand voorbeeld. Let op, aan dit voorbeeld kun je geen rechten ontlenen!
  Stel je verdient € 12,54 bruto per uur en je hebt een contract van 80 uur per maand (gemiddeld 18 uur per week), dan verdien je sowieso al € 1.003,04 bruto per maand. Omdat je naast dagdiensten, ook in de avonden en/of weekenden werkt, krijg je onregelmatigheidstoeslag bovenop je basissalaris. Dit kan, afhankelijk van je rooster, oplopen tot ruim 250 euro bruto per maand. Zo kun je, met een parttime baan, ruim € 1200,- bruto verdienen!
 • Parttime dienstverband;
  De periode en uren worden in onderling overleg afgestemd. Hierdoor heb je een mooie combinatie tussen geld verdienen en de tijd hebben om dit uit te geven.
 • Persoonlijke ontwikkeling;
  Je krijgt de vrijheid om te leren en ontdekken. Zo krijg je een kort scholingsprogramma aangeboden en ontwikkel je jouw eigen gespreksvaardigheden in het contact met collega’s en cliënten. Daarnaast is deze (zorg)ervaring een mooie toevoeging op jouw cv.
 • Belangrijk en waardevol werk;
  Mede door jou kunnen mensen met een fysieke beperking gewoon en zelfstandig leven.
 • Bijbaan?
  Bevalt het van beide kanten goed? Wie weet houd je er een leuke bijbaan aan over!

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen kun je contact opnemen met Anita Jilderda of Gerda Beltman via onderstaande.
T (050) 521 72 00
E [email protected] 

Type Vacature
Organisatie Fokus
Locatie Fokus Apeldoorn Beekpark
Postcode 7311CA
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
Functie(s) ADL medewerker
Publicatiedatum 15-05-2023
Reageer voor 30-06-2023
Nummer 118948
Doorsturen Bekijk PDF

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen voor mensen met een lichamelijke handicap, Fokus maakt het mogelijk. Dat doen we door - in zogenoemde Fokuswoningen - assistentie te verlenen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing. Zo heeft de cliënt de maximale vrijheid om het dagritme zelf te bepalen en te leven zoals hij dat wil. Een Fokusproject bestaat uit 12-20 woningen en een op loopafstand gelegen hulppost (ADL-eenheid). De woningen zijn volledig aangepast en liggen verspreid in een gewone woonwijk of appartementencomplex. Fokus is actief in heel Nederland. Er werken meer dan 2400 mensen bij Fokus op twee kantoren en ruim 90 Fokusprojecten (ADL-clusters). In Overijssel en Noordoost-Gelderland zijn Fokusprojecten in Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Hengelo, Enschede en Doetinchem.

Meer over Fokus