Vaktherapeut
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Spreekt een gezamenlijk doel en het werken in twee teams jou aan? En ben je niet bang om een uitdaging aan te gaan? Wij zijn voor circuit Jeugd, voor de teams FACT Jeugd en Team Kinderen en Jongeren op zoek naar een


Vaktherapeut
Psychomotorische therapie (PMT) of Beeldend

28 - 32 uur per week

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Circuit Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar met psychische klachten of psychiatrische stoornissen én hun ouders. Wij bieden multidisciplinair onderzoek en behandeling aan. We leveren kwalitatief goede psychiatrische zorg, volgens landelijke richtlijnen.
Team Kinderen en Jongeren biedt diverse behandelingen aan, onder andere op het gebied van ADHD, autisme, depressie, angst, eetstoornissen, trauma, hechtingsstoornissen en ernstige opvoedproblemen. Ook zijn er groepen voor kinderen, jongeren en ouders.

FACT Jeugd staat voor ‘Flexible Assertive Community Treatment’. Het is een vorm van laagdrempelig en flexibele psychische behandeling en begeleiding. De FACT Jeugdteams zijn er voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar oud met (ernstige) psychische problemen, problemen op school, ruzie thuis of problemen op het werk.

Wat ga jij doen?

Je levert een bijdrage aan de behandeling van kinderen en jongeren, zowel individueel als in een groep. Je krijgt de ruimte om samen met het kind / de jongere(n) uit te zoeken welke aanpak het best bij hem/haar past. Iedereen is immers anders, waardoor we liever maatwerkoplossingen bieden dan standaardpakketten. Uiteraard hoef je dit niet alleen te ontdekken. Je werkt nauw samen met je collega’s en met hen spar je regelmatig over de inhoud van de behandeling van de cliënt. Omdat ons team multidisciplinair is samengesteld wordt vanuit alle invalshoeken bekeken hoe de hulpvraag aangepakt kan worden. Dit maakt het werk uitdagend en houdt iedereen scherp.

De vacature staat open voor FACT Jeugd en Team Kinderen en Jongeren. Je zult in beide teams werkzaam zijn als vaktherapeut. Dit maakt het werk uitdagend en afwisselend.

Jij hebt

 • een HBO opleiding vaktherapie met afstudeerrichting Psychomotorische Therapie of met afstudeerrichting Beeldende Therapie
 • lef, durft zaken te benoemen en gaat de confrontatie aan op een professionele manier
 • kennis en ervaring in de functie en met vergelijkbare doelgroepen
 • oog voor de context en het verhaal van de cliënt
 • de flexibiliteit om jouw aanpak steeds aan te passen aan de persoon met wie je werkt en nieuw en passend aanbod te ontwikkelen.

Jij bent

 • makkelijk in contact, empathisch
 • authentiek, open en toegankelijk, maar wel op een professionele afstand
 • doortastend, actief, gestructureerd en kunt anderen motiveren
 • creatief in je aanpak met een nuchtere insteek
 • trots op je vak en durft te laten zien wie jij bent!

Wat krijg je ervoor terug

 • Werken in een multidisciplinair en enthousiast team, met collega’s die graag willen ontwikkelen.
 • Een werkomgeving die creativiteit en innovatie stimuleert.
 • (geaccrediteerde) Refereerbijeenkomsten met uiteenlopende inhoudelijke thema’s.
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, duur 1 jaar, mogelijkheid tot verlenging
 • Salaris tussen € 2.607 en € 4.218 bij een fulltime dienstverband (FWG 55-cao GGZ).

Solliciteren?

Solliciteer dan voor 28 januari a.s. via de sollicitatiebutton.
Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Kaylee Reijerink, teammanager FACT Jeugd, telefoonnummer 06-14999587 of met Ellen Smit, teammanager Kinderen en Jongeren, telefoonnummer 06-18538910.

De gesprekken vinden plaats in de tweede week van februari.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 162
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Beeldend therapeut
Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 07-01-2022
Reageer voor 29-01-2022
Nummer 107019

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg