verpleegkundig specialist/ physician assistant
Liberein

Hart voor de zorg in het hart van Enschede

Ter uitbreiding van de medische vakgroep zoeken wij een verpleegkundig specialist of physician assistant die de passie en het leervermogen heeft om zelfstandig bevoegd professional regiebehandelaar te worden van kwetsbare ouderen die bij Liberein verblijven.

Liberein is:

 • Een begrip als het gaat om uitstekende kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen;
 • Toonaangevend als het gaat om geriatrische revalidatie, ketenpartner van het Medisch Spectrum Twente;
 • Een belangrijke partner van de huisartsen in Enschede;
 • Een organisatie met de focus op ‘iedere dag een fijne dag’ en aandacht die verder reikt dan lichamelijke zorg;
 • Gericht op innovatie en ontwikkeling.
 • Om dit elke dag waar te kunnen maken, beschikken we over veel bevlogen professionals; medisch, paramedisch, psychosociaal, verpleegkundig en verzorgend.

Wat ga je doen?

Je maakt als verpleegkundig specialist of physician assistant deel uit van een brede medische vakgroep. Deze vakgroep is volop in ontwikkeling, waarbij gewerkt wordt aan professionalisering, positionering en continuïteit binnen de organisatie.

Het samenwerkingsmodel binnen de medische vakgroep is gebaseerd op taakherschikking waarbij de specialist ouderengeneeskunde de rol van supervisor, ontwikkelaar en opleider heeft. Daarnaast is deze te allen tijde beschikbaar voor complexe vraagstukken. De afspraken en verantwoordelijkheden die binnen de medische vakgroep gelden, zijn vastgelegd en zijn structureel onderwerp van evaluatie en doorontwikkeling.

Belangrijke waarden binnen de vakgroep zijn vertrouwen, openheid en dialoog.

Als verpleegkundig specialist of physician assistant werk je er samen met de specialist ouderengeneeskunde naar toe om binnen je eigen beroepsprofiel en de bepalingen van de Wet BIG, regiebehandelaar te zijn voor bepaalde doelgroepen. Je bouwt je eigen cliëntengroep op waarvoor je de medische verantwoordelijkheid gaat dragen. Je begeleidt de cliënt en diens naaste(n) van opname tot overlijden of ontslag, stelt diagnoses en behandelt als dat nodig is. Je werkt volgens richtlijnen en afspraken. Daarnaast lever je maatwerk en ga je in gesprek met de client, diens naaste(n) en het zorgteam over wat zinvol is en over wat betekenis geeft in de (vaak) laatste levensfase.

Als regiebehandelaar voer je de regie over het behandelplan en de disciplines die hier een bijdrage aan leveren. In samenspraak met de client, naaste(n), het zorgteam en de betrokken disciplines bepaal je het medisch beleid, leg je dit vast en evalueer je dit.

Als lid van de medische vakgroep lever je een bijdrage aan het verder ontwikkelen en  professionaliseren van de vakgroep. Je helpt processen te verbeteren, protocollen op te stellen en zorgpaden te ontwikkelen. Je geef scholing aan bijvoorbeeld zorgteams en paramedische behandelaren en je participeert in projecten en organisatiebrede commissies.

Wat breng je mee?

 • Je bent BIG-geregistreerd als verpleegkundig specialist of physician assistant;
 • Je bent geregistreerd in een van de beroepsregisters (V&VN of NAPA);
 • Je bent je bewust van je verantwoordelijkheid als (beginnend) regiebehandelaar en stelt daarin je grenzen. Je zoekt op tijd de dialoog met de specialist ouderengeneeskunde en stemt af;
 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden in het gesprek met professionals, met de client en diens vertegenwoordiger;
 • Je bent een kritisch en constructief lid van de medische vakgroep, levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de vakgroep en staat open voor feedback;
 • Je hebt een open uitstraling en uitstekende kwaliteiten in cliëntgericht handelen, communiceren, samenwerken, empathisch vermogen en nauwkeurigheid;
 • Je hebt de vaardigheden om relevante in- en externe contacten te onderhouden en je houdt de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de ouderenzorg in het algemeen in de gaten.

Wat bieden we

Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, men kent elkaar en weet wat men aan elkaar heeft. De Twentenaren zijn nuchter, open en betrouwbaar. Enschede is een hippe stad met een groot scala aan voorzieningen, een topklinisch ziekenhuis én een universiteit. Bij Liberein is veel mogelijk als het gaat om je eigen ambitie en passie. Daar waar het kan zullen we het passend maken. Er zijn volop scholingsmogelijkheden en we hebben uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Liberein heeft recent de functie regiebehandelaar in FWG 65 vastgesteld. Als VS of PA is dat tevens jouw doorgroeiperspectief!

Wat bieden we

Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, men kent elkaar en weet wat men aan elkaar heeft. De Twentenaren zijn nuchter, open en betrouwbaar. Enschede is een hippe stad met een groot scala aan voorzieningen, een topklinisch ziekenhuis én een universiteit. Bij Liberein is veel mogelijk als het gaat om je eigen ambitie en passie. Daar waar het kan zullen we het passend maken. Er zijn volop scholingsmogelijkheden en we hebben uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Liberein heeft recent de functie regiebehandelaar in FWG 65 vastgesteld. Als VS of PA is dat tevens jouw doorgroeiperspectief!

En verder bieden we

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met mogelijkheden tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Beloning volgens CAO VVT (FWG 60) maximaal € 5.196,92 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring;
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, fietsplan, korting op zorgverzekering en fitnessabonnement etc.;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten, neem dan contact op met Nelleke van der Weerd, Clustermanager a.i., tel. 06 - 39005805. Of maak gebruik van onze supersnelle sollicitatie service. Stuur een mail met je telefoonnummer naar [email protected] en we bellen je zo spoedig mogelijk.

We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Geïnteresseerd?

Reageer dan direct! Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’.

De sluitingsdatum van de vacature is 3 maart 2023.

Type Vacature
Intern nummer 2023-11
Organisatie Liberein
Locatie Diverse locaties Liberein
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Nelleke van der Weerd, Clustermanager a.i. tel. 06 - 39005805
Functie(s) Physician Assistant
Publicatiedatum 15-03-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 30-04-2023
Nummer 118611

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein kijken we graag naar wat iemand wél kan, in plaats van naar beperkingen. Vanuit die gedachte helpen we zo’n 1300 mensen bij het hebben van een fijne dag en een zo prettig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij, erbij horen, gezien worden. Elkaar echt leren kennen en weten wat belangrijk voor iemand is. Dat maakt ons werk mooi. En het maakt cliënten en medewerkers blij.  

We zijn er voor - voornamelijk - ouderen in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, zoals thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1500 medewerkers. Samen met 500 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg. Welkom bij Liberein.

Meer over Liberein