Verpleegkundig specialist GGZ
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ons circuit Curatieve Zorg is volop in beweging! Wij zijn goed in wat we doen, maar we onderzoeken ook steeds nieuwe mogelijkheden. Hierdoor zijn we altijd in ontwikkeling! Doe je mee?

 

Voor BalanZ, ons Centrum voor eetstoornissen, zoeken wij een

 

VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST GGZ (VS-GGZ)
omvang is bespreekbaar
(maar tenminste 16 uur per week)

Onbepaalde tijd

 

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Het centrum voor eetstoornissen, Balanz, is onderdeel van ons circuit curatieve zorg (CCZ). CCZ richt zich op planbare zorg en op relatief kortdurende, op behandeling gerichte activiteiten. Bij BalanZ behandelen we alle vormen van eetstoornissen bij mannen en vrouwen vanaf hoofdzakelijk 18 jaar, zowel in de basis als in de gespecialiseerde GGZ.

Een behandeling kan bestaan uit individuele (psycho)therapie, groepstherapie, psychomotore therapie (lichaamsgericht), diëtiek, sociaal psychiatrische hulpverlening, farmacotherapie en systeemtherapie. Wij bieden vooral ambulante zorg, maar maken ook

gebruik van klinische opnames bij de ziekenhuizen in onze omgeving. Wij genieten van successen die we behalen met cliënten en elkaar. We reflecteren op onze eigen bijdrage in het proces van de cliënt. Wij zijn trots op onze goede naam binnen ons regionale netwerk, waar we met de collega instellingen intensief en goed samenwerken. Onze medewerkers hebben hier een belangrijke rol in.

Wat ga jij doen?

Als verpleegkundig specialist heb je, vanuit jouw eigen expertise, regie op je werk, op de inhoud daarvan en de wijze waarop je je dag invult. Je hebt kennis van de verschillende diagnoses en doet zelf onderzoek, behandeling, consultatie en advies. We vinden het belangrijk dat je écht contact maakt met de cliënt. Hierbij is het uitgangspunt dat de cliënt primair zelf verantwoordelijk is voor zijn herstel. Samen ga je op zoek naar wat werkt voor hem of haar. Uiteraard werk je hierbij ook nauw samen met anderen. Bij ons doe je dat dus niet alleen intern in het multidisciplinaire team, maar ook met diverse externe partijen. Je bent het aanspreekpunt en gezicht voor de ziekenhuizen en de huisartsen voor advies of klinische opnames. Vooral de controles op somatisch gebied zijn bij Balanz een belangrijk onderdeel van je werk.

We zijn een ambitieus team! Dat zie je o.a. terug in de ontwikkelingen die we inzetten, de dynamiek en de pro activiteit en daar zijn we erg trots op!  Zo hebben we niet alleen een mooie samenwerking vorm gegeven met Mediant Jeugd, maar ook met externen zoals het ZGT en het MST. We werken hard en moeten snel kunnen schakelen, maar daartegenover staat een doelgroep waar je zoveel voor kunt betekenen, waarvoor je echt het verschil kunt maken!

Jij hebt

 • een afgeronde opleiding tot Verpleegkundige Specialist GGZ
 • een geldige BIG-registratie
 • meerdere jaren werkervaring als (regie)behandelaar
 • een open houding, bent toegankelijk met een professionele afstand
 • bij voorkeur ervaring of affiniteit met groepsbehandelingen
 • gevoel voor humor, een nuchtere insteek en kunt goed relativeren.

Jij bent

 • een professional die creatief en out of the box kan denken en buiten de lijntjes durft te kleuren
 • een actief persoon die houdt van ontwikkelen en ondernemen
 • gericht op kwaliteit en resultaat
 • makkelijk in contact, cliëntgericht en een prettige gesprekspartner
 • toegankelijk met een professionele afstand
 • doortastend, actief, gestructureerd

Wat krijg je ervoor terug

 • Ruimte om (jezelf) te ontwikkelen, te pionieren en te ondernemen!
 • Een veelzijdige functie in een compacte en financieel gezonde organisatie.
 • Samenwerken in een gedreven professioneel en multidisciplinair team, dat gezellig en laagdrempelig is.
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen € 3.538,- en € 5.553,- bij een fulltime dienstverband (FWG 65-cao GGZ).

Voel jij je uitgedaagd?
Dan maken wij graag kennis! En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds! Wij wisselen graag van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan. Je kunt hiervoor reageren via www.werkenbijmediant.nl of bellen/mailen met Karin Heijerman, teammanager, via email: ks.heijerman@mediant.nl of telnr. 053-4881881.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 118
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 29-09-2021
Reageer voor 20-12-2021
Nummer 71463

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg