Verpleegkundig Specialist JGZ (0-4 jarigen)
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

"De verpleegkundig specialist JGZ is expert in generalistische zorg. Zo draag ik bij aan nieuwe interventies en verhoging van kwaliteit van zorg." Geeft Jantsje Sietsma - verpleegkundig specialist JGZ bij ZONL aan.

De functie
Als verpleegkundig specialist JGZ bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt je zeer breed, integrale verpleegkundige en medische zorg. Met name tijdens de zwangerschap en aan jonge kinderen in kwetsbare situaties in de leeftijd van -9 maanden tot 4 jaar, zodat zij gezond en veilig kunnen opgroeien. Samen met de ouders kijk je naar hun rol bij de ontwikkeling van hun kind. De vraag van de ouder staat hierbij centraal.

Als verpleegkundig specialist JGZ pas je de zorg of behandeling aan op de behoefte van die ouder. Daarnaast stel jij vaccinatieprogramma's op, geef je opdracht voor de uitvoering hiervan of voer je dit zelf uit. Doordat onze jeugdverpleegkundigen taakherschikt werken, kunnen onze jeugdartsen en verpleegkundig specialisten zich richten op kinderen die extra of specifiek (medische) aandacht nodig hebben. Samen met de jeugdverpleegkundige spoor je gezondheidsproblemen op en stel je verpleegkundige en medische diagnoses. Je zet behandeling of zorg in en verwijst kinderen en ouders waar nodig door naar de meest passende vorm van hulpverlening en zorg.

Als verpleegkundig specialist JGZ onderhoud je een breed netwerk van relaties in onder andere de gezondheidszorg, gemeenten, zorgaanbieders en maatschappelijke organisaties. Daarnaast adviseer je, samen met collega's, het managementteam over te ontwikkelen beleid en bied je vakinhoudelijke ondersteuning. Je hebt dus invloed op het vormgeven van de jeugdgezondheidszorg in ons werkgebied. Als laatste ben je actief betrokken bij de inhoudelijke ontwikkeling van de professionalisering van jouw collega's in de functie van jeugdverpleegkundige.

Wij willen óf een jeugdarts óf een verpleegkundig specialist aanstellen. Wij werven dus voor beide profielen. Je vindt het profiel van de vacature Jeugdarts hier: https://bit.ly/35RrtQ1

Het team
Als verpleegkundig specialist JGZ ben je onderdeel van het team Jeugdgezondheidszorg in Noordoostpolder en Urk. Jouw standplaats is Urk. In deze gemeente wordt de zorg voor kinderen, zowel in de buik, als van 0 tot 4 jaar verzorgd door de Jeugdgezondheidszorg van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Ons team bestaat uit 4 jeugdartsen (waarvan iedereen in deeltijd werkt), een kinderarts-jeugdarts, 1 verpleegkundig specialist JGZ en 1 verpleegkundig specialist JGZ in opleiding, 11 jeugdverpleegkundigen, 4 CB assistenten en screeners. Het team wordt ondersteund door administratieve medewerkers en onderling worden de spreekuren verdeeld. De teams zijn klein, de lijnen kort en er heerst een prettige en informele sfeer.

Profiel
Allereerst zijn wij op zoek naar een fijne nieuwe collega, die zich naast de rol van verpleegkundig specialist JGZ, ook wil vastbijten in de uitdagingen waar we met elkaar voor staan. Wij vragen;
  • dat je BIG-geregistreerd verpleegkundig specialist bent (masteropleiding Advanced Nursing Practice);
  • dat je ervaring hebt als verpleegkundig specialist binnen de jeugdgezondheidszorg;
  • dat je goed op de hoogte bent van de meest recente ontwikkelingen binnen het sociaal domein en een scherp beeld hebt over de toegevoegde waarde van de verpleegkundig specialist JGZ;
  • dat je beschikt over goede communicatie en verbindende vaardigheden voor effectief contact met collega's, ketenpartners, kinderen en hun ouders;
  • dat je kunt aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en ouders van nu en digitaal 'bij' bent;
  • je bent flexibel en bent bereid op meerdere locaties te werken.
Wat bieden wij
Wij bieden je een zeer afwisselende, uitdagende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
  • Het salaris ligt tussen € 3.084,18 en € 5.045,55 bruto per maand op basis van 36 uur per week (cao VVT);
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering;
  • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze consultatiebureaus met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Woon je in de buurt en wil je fietsend naar je werk? Dan kun je gebruik maken van de fietsregeling.
Wie zijn wij
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Laten we kennis maken
Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop 'solliciteren' op deze pagina.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Job van Dijkhuizen (Gebiedsmanager Jeugdgezondheidszorg & Maatschappelijke Ondersteuning Urk) via [email protected] of via 0527-636659.

Of met Robert Witteveen (Gebiedsmanager Jeugdgezondheidszorg & Maatschappelijke Ondersteuning Noodoostpolder) via [email protected] of via 0527-249465.

Gedurende de looptijd van deze vacature zullen we geschikte kandidaten in behandeling nemen. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou!

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Urk (e.o.)
Postcode 8321 RT
Stad Urk
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 14-06-2022
Reageer voor 20-07-2022
Nummer 111723

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land