Verpleegkundig specialist
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

Jij vindt het een uitdaging om aan de slag te gaan met cliënten voor de behandeling van een verslaving Hier wil jij je expertise voor in gaan zetten!
Als dat zo is dan is Tactus, dé specialist, op zoek naar jou!

Onze locatie op de Noord-Veluwe is in Harderwijk, op de Burgtstraat. Dit is een monumentaal pand, in de binnenstad van Harderwijk, waar wij al jarenlang behandeling en begeleiding bieden aan cliënten met vragen op het gebied van verslaving. Op de locatie is een multidisciplinair team werkzaam dat zowel jeugd, volwassenen, cure en care behandeling en begeleiding bieden. Er is een team preventie & voorzorg dat ingezet wordt op de Noord-Veluwe om in samenwerking met andere samenwerkingspartners, de vraagstukken die leven in de samenleving met betrekking tot middelengebruik, op te pakken.

Het team reclassering van Tactus maakt gebruik van het pand om hun cliënten te ontmoeten.

In het pand is ook een MCU aanwezig, is er een inloop voor deze cliënten en vinden er groepsbehandelingen plaats.

Over het team:

Het team Harderwijk is een zelf organiserend team van medewerkers met ervaring vanuit verschillende sectoren. Zij  leveren zorg in het kader van de WMO, Jeugdwet, basis GGZ, SGGZ en de forensische zorg. Samenwerking, zowel intern als extern, is hierbij een belangrijk speerpunt. We verwachten van de verpleegkundig specialist dat hij/zij een teamplayer is die, samen met de verpleegkundigen, deskundige zorg biedt aan onder andere cliënten met methadongebruik. Daarnaast is diegene een kei in samenwerken door een goede sparringpartner te zijn voor onze samenwerkingspartners. De focus in 2020 en 2021 ligt op het inzetten van IHT: Intensive Home Treatment voor cliënten in crisis en het realiseren van een Hoog Presterend Team!

Als verpleegkundig specialist:

 • Ben je regiebehandelaar binnen zorgtrajecten.
 • Werk je nauw samen met de verslavingsarts.
 • Ben je een enthousiaste en gedreven collega die zich met name richt op de somatische ondersteuning.
 • Breng je je kwaliteiten tot uiting en toon je interesse in de cliënten en je  collega's.
 • Ben je taakvolwassen en neem je de verantwoordelijkheid in de uitvoering van je functie.

Dit breng je mee

Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega met een stevige persoonlijkheid die er zin in heeft om, samen met ons, het verschil te maken. Je zult een begeleidende rol vervullen naar collega professionals en je bent als expert bezig met het zorgbeleid en de innovatie hiervan.

Ook fungeer je als een belangrijke vraagbaak voor de multidisciplinaire teams en lever je een bijdrage aan het functioneren en ontwikkelen van deze teams. Je kunt gevraagd worden bij te dragen aan het opleiden van verpleegkundig specialisten binnen Tactus, in de vorm van werkbegeleider en/of supervisor. En je hebt een belangrijke bijdrage binnen de VS-vakgroep van Tactus.

Zin om te komen werken in dit heel diverse- en daardoor uitdagende werkveld? En beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen, dan zit je goed!

Verder heb je:

 • Een diploma Master in Advance Nursing Practice of GGZ-VS.
 • BIG registratie als Verpleegkundig specialist GGZ.
 • Kennis en inzicht in meerdere aanverwante vak- en kennisgebieden voor het leggen van verbanden en het afstemmen van verschillende zorgprocessen/behandelingen.
 • Bij voorkeur affiniteit met voorschrijven van psychiatrische medicatie, somatische screening in het verlengde van deze prescriptie zoals voorkomen van metabool syndroom, somatische screening bij instelling op ADHD medicatie, medicatiebegeleiding bij mensen met ontwikkelingsstoornissen, stemmingsstoornissen, angststoornissen, of bereid zich daarin te bekwamen.

Dit bieden wij

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de CAO-GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 60. Het maximale, fulltime salaris is € 4.620,- bruto per maand. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast, kun je rekenen op:

 • Een cao-salarisstijging tot en met 1 juni 2021, zoals omschreven in de CAO-GGZ.
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!)
 • De  mogelijkheid op een eenvoudige manier te werken aan je eigen ontwikkeling door middel van onze digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Deelname aan de FiscFreeregeling van Tactus: schaf voordelig een nieuwe elektrische fiets, computer, telefoon of tablet aan of sport met korting.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Renate Dekker, GZ-Psycholoog, telefoonnummer 06 -57 54 33 81. Zij vertelt je er graag meer over.

Type Vacature
Intern nummer 355
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Harderwijk, locatie Burgtstraat
Postcode 3841ED
Stad Harderwijk
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Renate Dekker, GZ psycholoog, tel.nr. 06 - 57 54 33 81
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 10-08-2020
Ingangsdatum 10 augustus 2020
Reageer voor 30-09-2020
Nummer 54580
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever.

Net als andere verslavingszorginstellingen streven ook wij naar rookvrij worden. Diverse verslavingszorginstellingen kijken bij elkaar hoe ze dit het beste kunnen doen. Ook intern wordt per voorziening en in goed overleg met de locaties op een rij gezet hoe we kunnen streven naar rookvrij worden. Het rookvrij beleid geldt al voor medewerkers van Tactus.

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg