Verpleegkundige - 18 tot 32 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij collega's met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij die niet te stoppen verpleegkundige die onze jeugdigen op onze locatie Bergse Bos intensief begeleidt en verzorgt? Heb je affiniteit met jongeren en ben jij de verpleegkundige steunpilaar ten tijde van een crisissituatie? Ben jij daadkrachtig, stressbestendig en integer? Dan bieden wij jou deze geweldige functie aan op onze locatie Bergse Bos in het prachtige Hillegersberg in Rotterdam!

Wat ga je doen
Je werkt mee aan de intensieve begeleiding en verzorging van de verblijvende jeugdigen op de locatie Bergse Bos. Je biedt optimale verpleging, verzorging en begeleiding aan jeugdigen in crisissituaties: je inventariseert als (psychiatrisch/medisch) verpleegkundige de hulpvraag en behoeften en je voert de zorg uit. Je ondersteunt de psychiater door middel van agendabeheer en voorbereiding op de afspraken. De organisatorische setting is zodanig dat je bij de inhoudelijk meer complexe situatie direct contact hebt het team van de groep van de bewuste jeugdige. Dit zijn ofwel pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en/of de afdelingscoördinatoren van de bewuste groep. Daarnaast ben je dagelijks bezig met het begeleiden, voorlichten, verzorgen, stimuleren en ondersteunen van jeugdigen met ernstige problemen. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van de zelfredzaamheid. Je adviseert de teams van de groepen en soms ook de ouders, daarnaast heb je nauw contact met de huisarts en de apotheek. Je bent een echte spin in het web.

Locatie Bergse Bos

In de Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt het enige landelijk expertisecentrum voor jeugdigen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. Echter door de vraag van de omgeving wordt deze leeftijdscategorie steeds verder uitgebreid. Deze bijzondere doelgroep kenmerkt zich door complexe leer- en gedragsproblemen, veelal in combinatie met psychiatrische aandoeningen. Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jongens en meisjes specialistische behandeling en begeleiding op het gebied van opvoeding, onderwijs en vrije tijds besteding.
Op Bergse Bos zijn open residentiële groepen, gesloten residentiële groepen en Gezin Totaal groepen. Gezin Totaal is een traject op maat; de hulp richt zich op het volledige gezin. Tevens is er een kleinschalige woon- en behandelvoorziening voor jeugdigen die niet passend zijn op de reguliere gesloten of open groepen. Als alternatief voor de gesloten jeugdzorg is er een kleinschalige voorziening waar jeugdigen met een gesloten machtiging in studio's verblijven. Vanaf 2024 zullen er gesloten jeugdzorg groepen met de leeftijd boven de 12 op Bergse Bos gaan huisvesten. Naast de woon- en behandelgroepen is er een ambulant team aanwezig dat wij steeds meer uitbreiden.
Ook is er een intensieve samenwerking met de Opvoedpoli Zoetermeer en Pijnacker om de juiste behandeling te kunnen bieden aan onze jongeren.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een HBO-V diploma en hebt brede medische en bij voorkeur ook psychiatrische ervaring;
  • Je bent BIG geregistreerd;
  • Je bent in staat tot objectieve observatie en rapportage en kunt zowel individueel als groepsgericht werken met jongeren;
  • Je kan goed zelfstandig werken en durft beslissingen te nemen;
  • Het draaien van onregelmatige diensten is voor jou geen probleem.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team wat vol in ontwikkeling is waar samenwerking voorop staat. De gewenste startdatum is in overleg, maar bij voorkeur op 1 september 2022;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg en wordt ingeschaald in schaal 9 (met een maximum van €4085,- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Bergse Bos, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam
Postcode 3055KM
Stad Rotterdam
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 14-07-2022
Reageer voor 21-09-2022
Nummer 112580

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon