Verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS)
GGNet

Dit ga je doen

Wil jij je als verpleegkundige blijven ontwikkelen en doorgroeien als Verpleegkundig Specialist in de GGZ? Dan is de opleiding tot Verpleegkundig Specialist wat voor jou!
Ieder jaar in september starten wij binnen GGNet met een nieuwe opleidingsgroep. Daarom zijn zij op zoek naar verpleegkundigen die interesse hebben in de complexe patiëntenzorg.

In de functie van Verpleegkundig Specialist (VS) werk je vanuit een academisch (dus probleemoplossend en analytisch) denkkader, leer je domein specifieke kennis op een hoog niveau toe te passen en waarborg je in samenwerking met andere disciplines de kwaliteit van zorg.

Je wordt ingezet voor een omschreven  groep patiënten waarmee je individuele behandelrelaties aangaat. Vanuit het perspectief van de patiënt bied je geïntegreerde verpleegkundige zorg en behandeling  aan ter bevordering van de continuïteit en kwaliteit van zowel de verpleegkundige zorg als de medische behandeling. Het vermogen tot zelfmanagement en de kwaliteit van leven van de patiënt staan hierbij centraal.
Op basis van klinisch redeneren (anamnese, lichamelijk en/of psychiatrisch onderzoek, aanvullende diagnostiek) kom je als verpleegkundig specialist binnen een multidisciplinair team tot een diagnose.

In aansluiting hierop pas je evidence-based (deel)interventies toe, indiceer en verricht je voorbehouden handelingen.
Als verpleegkundig leider vervul je een voortrekkersrol in de innovatie van het beroep en de zorg, onderbouwd door onderzoek en door implementatie van onderzoeksresultaten.
Je levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van eigen en andere disciplines en aan de kwaliteit van de zorg.

De titel ‘Verpleegkundig Specialist’ is een wettelijk beschermde titel en uitsluitend voorbehouden aan diegenen die aan de hierboven omschreven definitie voldoen.
De verpleegkundig specialist staat ingeschreven in het specialistenregister (Artikel 14) van de Wet BIG.

Hier ga je werken

Gedurende de 2 jaar van je opleiding ben je als verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios)  in dienst van de afdeling Opleidingen. GGNet leidt op binnen de deskundigheidsgebieden jeugd/jong volwassenen, volwassenen, ouderen, stoornis gerelateerde specialismen of acute zorg. Binnen je leerplek ben je werkzaam als vios en worden de inhoud van je werkzaamheden en setting afgestemd op het opleidingstraject. Je besteedt je tijd deels aan je opleiding en je bent deels werkzaam op je afdeling.

Dit ben jij

Gedurende de 2 jaar van je opleiding ben je als verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS) in dienst van de afdeling Opleidingen. GGNet leidt op  binnen de deskundigheidsgebieden jeugd/jong volwassenen, volwassenen, ouderen, stoornis gerelateerde specialismen of acute zorg. Binnen je leerplek ben je werkzaam als VIOS en worden de inhoud van je werkzaamheden en setting afgestemd op het opleidingstraject. Je besteedt je tijd deels aan je opleiding en je bent deels werkzaam op je afdeling.
Dit ben jij
✔ Je bent een HBO opgeleide verpleegkundige (volgens artikel 3 Wet BIG) en hebt, vanuit jouw functie als verpleegkundige/SPV aantoonbaar een voortrekkersrol  bij de planning en uitvoering en evaluatie van zorg en behandeling van patiënten.
✔ Je hebt ten behoeve van de eigen praktijksituatie ervaring en/of belangstelling voor innovatie en toegepast wetenschappelijk onderzoek.
✔ Je hebt tenminste twee jaar relevante werkervaring.

Dit bieden we je

Wij bieden je de mogelijkheid om je op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen tot Verpleegkundig Specialist.

  • Je volgt gedurende twee jaar de opleiding tot Verpleegkundig specialist GGZ, de Master advanced nursing practice (Manp). Gedurende de opleiding ga je een contract aan voor minimaal 32 uur maar bij voorkeur 36 uur per week.
  • Het studiejaar start ieder kalenderjaar in september. Gedurende deze periode ga je 1 dag in de week naar school. GGNet werkt samen met verschillende opleidingsinstituten voor wat betreft de 2 jarige Manp opleiding.
  • Je wordt in de praktijk begeleid door een medisch mentor en een interne, bij de VSR erkende VS praktijk opleider. Gezamenlijk nemen jullie als VIOS maandelijkse  deel aan het interne VIOS onderwijs.
  • Na het succesvol afronden van de opleiding heeft GGNet de intentie je een vaste werkplek aan te bieden voor de functie van Verpleegkundig Specialist.

Daarnaast kun je rekenen op:
• Een eindejaarsuitkering van 8,33% naar rato.
• 21 vakantie dagen (+ 35 uur levensfasebudget uren)
• Een pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
• Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld een aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof en kun je o.a. gebruik maken van onze regeling Leasefiets.
• Regie op eigen ontwikkeling via de GGZ-Elearning academie en GoodHabitz, hier staan diverse cursussen tot jouw beschikking.
• Een goed salaris ná afronding van de opleiding(CAO FWG 65, inschaling afhankelijk van kennis en ervaring min €3760,- max € 5.734,-). Je behoudt je huidige salaris tijden de opleiding.

Type Vacature
Organisatie GGNet
Locatie GGNet
Postcode 7141 AN
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 04-01-2023
Reageer voor 31-03-2023
Ingangsdatum 04-01-2023
Nummer 117599