Verpleegkundige MBO, Medium Care
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Heb jij een aantal jaar ervaring als verpleegkundige en zou je jouw ervaring graag inzetten binnen ons team? Wij zoeken een enthousiaste collega die zich laat omschrijven als assertief, pro-actief, een verbinder en die kan omgaan met conflicten. Heb jij daarnaast humor, hou je van samenwerken in een multidisciplinair team en voel je je verantwoordelijk voor het werk wat je doet? Staat verpleegkundig leiderschap jou op het lijf geschreven? Dan zoeken we jou!

Functie eisen

Dit ga je doen
Je bent persoonlijk begeleider van meerdere patiënten. Dit doe je samen met je collega’s. Je begeleidt de patiënten volgens het afdelingsprogramma en hebt daarnaast individuele gesprekken met de patiënten van wie je persoonlijk begeleider bent over het signaleringsplan, de opnamedoelen en bijbehorende interventies en over wat er nodig is om weer naar huis te gaan. Je levert een bijdrage aan de overleggen en zorgafstemmingsgesprekken (ZAG). Ook heb je contact met naastbetrokkenen. Je wordt aandachtsfunctionaris van een specifiek onderwerp en denkt mee over hoe we hier op de afdeling mee om gaan. Medium Care is een afdeling waar je veel samenwerkt met andere teams en afdelingen van GGZ Drenthe maar ook met andere organisaties die voor of na opname bij de patiënt betrokken zijn.

Inschaling

Wat hebben wij jou te bieden?
Wij bieden jou een afwisselende en inspirerende functie in een professioneel team op een afdeling die haar identiteit volop aan het ontwikkelen is. De inschaling van de functie is FWG 45. We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt binnen je functie, daarom bieden we ruimte om bijvoorbeeld een dag mee te kijken op een andere afdeling en hebben we een uitgebreid cursusaanbod van GoodHabitz (https://www.goodhabitz.com/nl-nl/) en ons eigen Leerportaal.
Een referentenonderzoek en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 25 mei en de arbeidsvoorwaardengesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 28 mei.

Bijzonderheden

Over de Medium Care
Medium Care is een klinische afdeling binnen het circuit Acute Psychiatrie. De afdeling heeft 21 bedden en 2 BOR (bed-op-recept) bedden. Op dit moment zijn niet alle bedden in gebruik omdat er een aantal vrij gehouden worden om patiënten in quarantaine te kunnen begeleiden vanwege de COVID-19 pandemie. Een opname op de Medium Care wordt geïndiceerd in een ZAG (zorgafstemmingsgesprek) ter voorkoming van een psychiatrische crisis of wanneer er een psychiatrische crisis reeds is opgetreden deze af te wenden middels een opname. Een opname duurt gemiddeld ruim een maand en varieert in de praktijk tussen enkele dagen en soms zelfs meerdere maanden. Het overgrote deel van de patiënten verblijft vrijwillig op de afdeling. Als er wel een patiënt met een maatregel op de afdeling verblijft, dan is dat vanuit een samenwerking waardoor een opname op een open afdeling haalbaar is. Medium Care telt 2 huiskamers waarin de patiënten gezamenlijk de maaltijden nuttigen en waar er ruimte is om elkaar buiten de groeps- en therapiemomenten om te ontmoeten. De afdeling kent een uitgebreid therapie- en activiteitenaanbod. Ons team bestaat uit verpleegkundigen (MBO en HBO), vaktherapeuten (PMT, muziek, beeldend, creatief), een ervaringsdeskundige, maatschappelijk werker, arts in opleiding tot specialist, verpleegkundig specialist, GZ psycholoog, 2 psychiaters, psychodiagnostisch medewerker, medewerker zorgadministratie en er is regelmatig een coassistent.

Over GGZ Drenthe
GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en welbevinden. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Type Vacature
Intern nummer #4734
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Assen
Postcode 9404LA
Stad Assen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Esther of Janneke via 059233 40 08, zij werken op werkdagen als verpleegkundige en kunnen je alles vertellen over hoe dat is. Voor overige informatie kun je bellen met Jeanine Bisschop, teammanager Medium Care via 06- 82 10 50 56.
Functie(s) Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 04-05-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 18-05-2021
Nummer 67976

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe