Verpleegkundige nachtzorg
De Twentse Zorgcentra

“Als nachtdienst gaan wij voor een goede nachtrust voor onze cliënten, niets is prettiger dan uitgerust wakker worden”

Gedurende de nacht biedt de nachtdienst zorg en ondersteuning aan cliënten van de woonlocaties bij de Colckhof en omstreken. Met elkaar dragen wij het belang van een goede nachtrust uit.

Als verpleegkundige ben je 1e begeleider nachtzorg, dat houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de coördinatie van de nachtzorg. Samen met collega-begeleiders zorg je voor een adequate bewaking, verzorging en begeleiding van cliënten tijdens de nachtelijke uren tussen 21.45 uur en 7.15 uur. We werken vanuit een visie dat we de cliënten een goede nachtrust kunnen bieden. Het team bestaat elke nacht uit 3 medewerkers, die allen BHV geschoold zijn.

De functie
Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de nachtzorg. Uiteraard zorg je in samenspraak en samenwerking met jouw collega’s dat zorg in de nacht in goede banen wordt geleid. Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven en werkt hierin nauw samen met de persoonlijk begeleider van wonen. Verzorgende en verplegende activiteiten zijn een vast onderdeel van je dagelijkse werk waarin je ook risicovolle en voorbehouden verpleegkundige handelingen uitvoert waar nodig. Met behulp van het aanwezige instrumentarium voer je bewakingstaken uit en interpreteer je waarnemingen en zorgt waar nodig dat er actie wordt ondernomen. Bij calamiteiten en spoedeisende situaties weet je hoe te handelen en treedt hierin probleemoplossend, duidelijk en kordaat op. Waar nodig stuur je hierin de begeleiders nachtzorg aan. Binnen het team zorg je daarnaast voor een prettige sfeer en een transparant werkklimaat. Daarin neem je actief deel aan overlegmomenten en laat je horen als het gaat om voorstellen ter verbetering. Het werken binnen een klein team maar daarnaast ook het zelfstandig werken is wat bij je past, feedback en reflecteren vind je belangrijk. Enthousiast geworden? We zien graag je reactie  tegemoet!

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4. Alleen met mbo verpleegkunde of hbo verpleegkunde inclusief geldige BIG-registratie kom je in aanmerking voor deze functie.
  • Je bent BHV geschoold of bereidt hierin scholing te volgen.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 14.5 uur per week. Dit zijn ongeveer 5 nachten per maand. Onze ervaring is dat deze baan goed te combineren is met een functie binnen wonen/dagbesteding.
  • Salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden.
    Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 20.061
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Almelo, Nachtdienst
Postcode 7608 KH
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 14
Uren tot 15
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Anne-Marijke Baan 088-4304317
Functie(s) Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 12-02-2020
Reageer voor 21-02-2020
Ingangsdatum 12-02-2020
Nummer 51317
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra