Verpleegkundige
Tactus Verslavingszorg

Functieomschrijving

Werken in een moderne omgeving
De Intensieve Behandel Kliniek (IBK) in Zutphen is 5 jaar geleden gebouwd. Het team in de IBK biedt specialistische zorg aan patiënten met ernstige verslavings- en psychiatrische problematiek. Onderdeel van de specialistische zorg zijn ons High & Intensive Care (HIC) en Triple zorgaanbod.

Tactus is op zoek naar een:

verpleegkundige 
(32 uur per week)

De verpleegkundige in de IBK:

 • is voortdurend betrokken bij alle aspecten van de behandeling;
 • zoekt naar ruimte om de zelfregie van patiënten te vergroten;
 • is verantwoordelijk voor een optimaal therapeutisch milieu;
 • leidt groepsgesprekken en geeft voorlichting;
 • levert een bijdrage aan de vernieuwing en verbetering van het vastgestelde afdelingsbeleid.

HIC: HIC is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in ernstige psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen. In een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daar in het terugdringen van dwang en drang met de aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulant vormt de basis van ons handelen, zorgafstemming met alle partijen vinden we essentieel.

HPO: Het team van de IBK is volop bezig om te bouwen aan een kliniek waarin gestreefd wordt naar high performance (HPO). Resultaat is dat er concrete stappen worden gezet t.a.v. zelforganiserende teams, wat zichtbaar leidt tot meer werkplezier.

Krachtwerk: Binnen de IBK wordt gewerkt met Krachtwerk als herstelmethodiek. Deze methodiek sluit aan bij de drive van het team om werk te maken van herstelondersteunende zorg. 

Dit neem je mee

Wij vragen van een verpleegkundige een afgeronde MBO- of HBO-opleiding Verpleegkunde en een geldige BIG-registratie.

Daarnaast ben je:

 • geïnteresseerd in de verslavings­zorg en heb je relevante werkervaring in de verslavingszorg en/of (forensische) psychiatrie. 
 • bekend met de herstelmethodiek Krachtwerk of bereid hier bekend mee te raken;
 • bereid in onregelmatige diensten te werken.

Ervaringsdeskundigheid is een pré.

Dit bieden wij

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de cao GGZ De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 45. Het maximale, bruto salaris bedraagt € 3.229,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Naast een goed salaris, kun je rekenen op:

 • Een cao-salarisstijging van 5,1% in de periode tot en met 01 juni 2021
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • Korting op bijvoorbeeld sporten bij je sportschool, een nieuwe fiets, telefoon of bon van bol.com.
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Ben jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Even goed om te weten:

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

We proberen de vacature zelf in te vullen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-144
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Willem Dreesstraat
Postcode 7204JP
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Gerrit Kroes, manager, telefoonnummer: 06-13122193
Functie(s) Ervaringsdeskundige
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 20-09-2019
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 09-02-2020
Nummer 47230
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg