Verslavingsarts
Terwille

Functieomschrijving

Bij Terwille geloven we dat iedereen bestemd is om vrij te zijn. We bieden ondersteuning aan mensen die vastzitten aan verslaving en/of prostitutie, met als doel hen te helpen naar een leven in vrijheid. Voor onze locaties in West en Midden-Nederland  zijn wij op zoek naar een:

Verslavingsarts voor 24-36 uur per week.

Functie eisen

Wat ga je doen?
We zoeken een deskundig en betrokken verslavingsarts. Je voert medische screeningsgesprekken en doet aanvullend diagnostisch onderzoek. Ook onderzoek en beoordeel je de somatische en psychische gevolgen van middelengebruik en andere verslaving. Als regiebehandelaar ben je verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandelzorg van cliënten met verslaving en complexe problematiek. Een deel van de clientèle bestaat uit mensen met een justitiële titel. Je wordt een onderdeel van multidisciplinaire teams in de regio, die o.a. gericht zijn op pionieren en het zoeken van samenwerking met ketenpartners. Bekijk hier onze locaties. Er is veel flexibiliteit: de lijnen zijn kort en de drempels zijn laag. Het gedreven team denkt herstelgericht en zet sterk in op eigen regie voor de cliënt. Als verslavingsarts geef je advies en consultatie aan verwijzers en collega’s. Je levert vanuit jouw kennis en visie een actieve bijdrage aan het vergroten van behandelkwaliteit en deskundigheidsbevordering.

Wie ben jij?
Als verslavingsarts ben je doelgericht en zoek je naar constructieve oplossingen voor de lange termijn. Je hebt een analytisch denkvermogen en verliest details niet uit het oog. Je houding is zorgvuldig en cliëntgericht. Je hebt kennis van relevante hulpverleningsmethodieken en bent in staat deze optimaal in te zetten. Bij manipulatie, tegenstrijdige belangen en grensoverschrijdend gedrag sta je stevig in je schoenen en ben je stressbestendig. Daarnaast heb je goede sociale, motiverende en communicatieve vaardigheden in diverse contacten. Vanuit een open en collegiale houding ben je gericht op samenwerking met andere professionals, zoals huisartsen, medisch specialisten en behandelaars .Jij herkent je in de christelijke identiteit van Terwille die zich kenmerkt door de manier waarop we mensen benaderen.

Wat wij vragen:

  • een afgeronde opleiding tot verslavingsarts;
  • een KNMG-registratie als verslavingsarts;
  • enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur binnen de verslavingshulpverlening;\
  • bij voorkeur ervaring met forensische zorg.

Inschaling

Wat wij bieden:

  • Passende salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO ggz;
  • opleiding- en trainingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
  • mensgerichte werksfeer in een ondernemend team. 

Werken bij Terwille
Terwille is een GGZ-instelling die hulp biedt aan mensen die vastzitten aan verslaving en/of prostitutie. Wij geloven dat ieder mens bestemd is om vrij te zijn en bieden deskundige routes naar herstel. Ieder mens is waardevol en daarom benaderen we mensen vanuit onze christelijke identiteit gelijkwaardig en zonder oordeel of voorwaarden. Lees hier meer over onze missie en visie.

In onze zorg en ondersteuning staat de cliënt centraal en zetten we in op positieve gezondheid, eigen regie en bieden we zoveel mogelijk zorg op maat. We bieden zorg in verschillende vormen en combinaties: ambulante begeleiding, (groeps)behandeling, vormen van beschermd wonen, dagbesteding en forensische zorg (binnen en buiten penitentiaire inrichtingen).

Bijzonderheden

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je contact Gerda van Veen (regiomanager) via het telefoonnummer: 050-3116226.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief naar personeelszaken@terwille.nl t.a.v. Alida Soepboer (PZ-functionaris).

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Terwille
Locatie Terwille
Postcode 7514 BH
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Verslavingsarts
Publicatiedatum 03-03-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 03-05-2021
Nummer 58500
Doorsturen Bekijk PDF

Terwille

Werken bij Terwille

Terwille is een GGZ-instelling voor verslavingszorg in Noord-, Oost- en Midden-Nederland. Terwille biedt hulp aan mensen die vastzitten aan verslaving of prostitutie. Het zorgaanbod van Terwille is mensgericht en zoveel mogelijk op maat. Op forensisch gebied biedt Terwille diverse behandelingen en begeleiding binnen penitentiaire inrichtingen en daarbuiten. De eigen regie van de cliënt staat voor ons centraal. Kenmerkend voor de identiteit van Terwille is dat elke medewerker leeft vanuit het geloof in God.

Meer over Terwille