Verzorgende IG - De Riethorst - Zwolle - 24 uur
Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Functieomschrijving

Als Verzorgende IG – PG  ga je aan de slag op onze locatie De Riethorst.

De Riethorst is gevestigd binnen woonzorgcentrum Rivierenhof in de Aa-landen in Zwolle. De Aa-landen is een geliefde woonwijk met goede voorzieningen voor jong en oud. 
De ruim 55 medewerkers en zo'n 40 vrijwilligers zijn enorm trots op de kleinschalige locatie. ‘We horen vaak terug dat het hier zo gemoedelijk en gezellig is’, geeft teamcoördinator Henriëtte Fraters aan.  

‘Medewerkers, vrijwilligers en familie zijn erg betrokken. Samen proberen we een zo fijn mogelijk thuis te creëren voor de bewoners. Daarbij worden we ook geholpen door de Stichting Vrienden van de Riethorst. Er is veel aandacht voor omgevingszorg: het aanpassen van de omgeving zodat deze zo bekend en veilig mogelijk voelt voor de bewoners.’ 

Ingrid vult aan: ‘Elk weekend staan er verse bloemen op tafel en met mooi weer genieten we met elkaar in de binnentuin. Er is een loopcircuit binnen met speciale hoekjes waar van alles te zien en te beleven is. En we hebben dagelijks activiteiten, waarvan veel te maken hebben met bewegen en muziek. Daar worden bewoners heel blij van. En dankzij onze medewerkers, familie en  vrijwilligers is er veel extra aandacht voor de bewoners.’ 

Je levert een bijdrage door te kijken naar de wensen en behoeften van iedere cliënt en hierop de zorg en begeleiding af te stemmen. Het is een veelzijdige functie, want naast het zorgen voor coördinatie en continuïteit van de zorg, bied je structuur en werk je met benaderingsplannen.

Samen met je collega’s zet je je in voor een prettige woonomgeving en de juiste kwaliteit van zorg voor iedere bewoner waarbij eigen regie het uitgangspunt vormt. 

Voor de gesloten PG-afdeling zijn wij op zoek naar een enthousiaste VIG-er het team wil versterken.  Wij zoeken een collega, die vol enthousiasme de beste, maar bovenal warme, persoonsgerichte zorg wil leveren aan onze bewoners en de visie ‘van zorg naar leven’ op enthousiaste wijze kan uitdragen. Je zoekt samen naar de beste manier om een positieve bijdrage te leveren aan het bevorderen van een goed woon- en leefklimaat. Je stimuleert en begeleidt de bewoners conform hun zorgplan, om mee te doen aan bijvoorbeeld huishoudelijke en/of creatieve activiteiten. Je onderhoudt contact met familie, vrijwilligers en andere disciplines. Je observeert, signaleert en rapporteert zorgproblemen en je neemt hierop vervolgacties.

Functie eisen

 • Je hebt de opleiding mbo 3 opleiding VIG of MZ afgerond;
 • Je hebt een passie voor mensen met dementie en ervaring met onbegrepen gedrag waardoor je als  expert op dit gebied een bijdrage kan leveren binnen de organisatie;
 • Je bent in staat zowel solistisch als in teamverband te werken;
 • Je bent flexibel en hebt ervaring met multidisciplinair samenwerken;
 • je bent in het bezit van een geldig BHV certifiaat;
 • je bent bereid om flexibele diensten te werken. 

Werken bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht doe je vanuit je hart. Omdat je écht het verschil wilt maken en graag denkt in oplossingen. Warme persoonlijke aandacht en eigen initiatief; dát is wat volgens jou bijdraagt aan goede zorg.

Inschaling

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband voor 24 uur per week (uren overleg, afhankelijk van jouw wensen);
 • Een leuke en uitdagende baan, binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao VVT FWG 35 (min. €2135,43 – max. €2937,68);
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld 8% van het jaarsalaris;
 • Ruimte voor eigen initiatief op een unieke afdeling binnen Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

Daarbij bouw je pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en bieden we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve verzekeringen en profiteer je van aantrekkelijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast bieden wij via Fiscfree een belastingvoordeel (van gemiddeld 40%) op bijvoorbeeld een nieuwe fiets, laptop of op je sportabonnement. Ook kun je de vakbondscontributie, sportcontributie, sportartikelen en yoga & mindfulness lessen fiscaal voordelig verrekenen. 

Bijzonderheden

Voor meer informatie of vragen kun je bellen met Jill Remmers, teamcoördinator van de Riethorst, via 06-20534967.

Type Vacature
Organisatie Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
Locatie Woonzorgcentrum De Riethorst, in Zwolle
Postcode 8032HX
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Jill Remmers
Functie(s) Eerst verantwoordelijke verzorgende
Verzorgende IG
Publicatiedatum 08-02-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 31-12-2023
Nummer 118967
Doorsturen Bekijk PDF

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht biedt zorg, welzijn en behandeling aan kwetsbare medemensen met indicatie V&V zorg. Vanuit onze Christelijke grondslag is het de intentie en ambitie om vanuit de identiteit van de cliënt kwaliteit van zorg te bieden. Cliënten komen tot hun recht en worden erkend in hun uniciteit. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is een groep van zorglocaties, actief met vier locaties in Zwolle (de Esdoorn, de Molenhof, de Riethorst en het Zonnehuis) en een locatie in Ommen (de Hoekstee). Aanvullend heeft de organisatie zich gespecialiseerd in het bieden van thuiszorg in de woonzorgzones rondom de locaties. Vanuit het behandelcentrum wordt professionele zorg geleverd op alle locaties. De locaties hebben gemeen dat dezelfde hartelijkheid wordt gedeeld. Waar soortgelijke doelen worden nagestreefd. Waar elk mens er toe doet.

Meer over Zonnehuisgroep IJssel-Vecht