Verzorgende IG (28 uur per week - Lochem)
Sius

Jij bevordert het welzijn van onze cliënten. Dit doe je door ze verzorgen, begeleiden en verplegen volgens het zorgplan. Je voert de ADL-activiteiten uit, zoals het wassen, aankleden en naar bed gaan. Hierbij stimuleer je de cliënt om dit zoveel mogelijk zelfstandig uit te voeren. Je zoekt naar mogelijkheden om de zorg- en dienstverlening te bieden die aansluit bij de behoefte van de cliënt. Op die manier begeleid je de cliënt bij het zelf regie houden op het leven.

Een greep uit de werkzaamheden zijn:

 • Bijzonderheden/risico’s signaleren met betrekking tot het zorgplan en het welzijn van cliënten;
 • Verrichten van verpleegtechnische handelingen en pedagogische ondersteuning;
 • Beantwoorden van vragen en het verstrekken van informatie aan cliënten en verwanten over de dagelijkse zorgverlening en het welzijn van de cliënt;
 • Afstemmen en terugkoppelen van de zorg met betrokken professionals, zoals een huisarts;
 • Rapporteren volgens het zorgplan;
 • Volgen van trainingen om bekwaam te raken en kennis en ervaring op doen met de NAH-doelgroep;
 • Begeleiden van (nieuwe) collega’s, leerlingen en stagiaires.

Onze locatie Anke Marjolein ligt aan de rand van Lochem. Anke Marjolein is gericht op het verblijf en de ondersteuning van volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel of een (ernstig) meervoudige beperking, waardoor fysieke verzorging en/of verpleging nodig is. Daarnaast bieden wij onze cliënten ondersteuning op het gebied van communicatie, werken en vrije tijd en sociaal welzijn. Alles is erop gericht dat onze cliënten zo veel mogelijk de eigen regie houden. Meer informatie over de locatie vind je op https://www.sius.nl/locaties/anke-marjolein.

Deze functie biedt ruimte voor eigen ontwikkeling en scholing. Je krijgt veel verantwoordelijkheid waarbij je vanuit zelfsturing handelt. In ruil voor jouw inspanning ontvang je een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functiegroep 40 (dit komt uit op minimaal € 2457,00 en maximaal € 3332,00 bruto op basis van een 36-urige werkweek). Bovendien ontvang je naast een vakantietoeslag van 8%, ook een onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar met de intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband.

Onze ideale kandidaat weet de juiste omgangsvorm in te schatten en handelt uit respect, interesse en gelijkwaardigheid. Je stelt de zelfredzaamheid van de cliënt centraal. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • In het bezit bent van een diploma Verzorgende IG op MBO niveau 3;
 • Bevoegd en bekwaam bent om verpleegtechnische handelingen te verrichten;
 • Ervaring hebt met de doelgroep;
 • Mee kan draaien in alle voorkomende diensten, waaronder slaapdiensten.

Werken bij Sius
Leven is ontdekken!
Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen. Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag ontdekken wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hen gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hen daarbij.

Wij zijn geen doorsnee zorgverlener. Bij ons werken vakmensen met een intrinsieke motivatie om het leven van anderen fijner te maken. Juist omdat ieder mens anders is, geloven we dat een vastomlijnde werkwijze, volgens vooraf bepaalde stappen, zelden alleen de best passende oplossing is. En daarom kijken we verder dan dat.

We ondersteunen meer dan 850 mensen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ongeveer 600 medewerkers en 350 vrijwilligers.

Vragen?
Kirsten Wegman (Zorgteammanager) vertelt je graag meer. Zij is bereikbaar via [email protected].

Solliciteren?
Wij zien je reactie graag tegemoet! Ben jij de geschikte kandidaat? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.
Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 119105 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, Team Anke Marjolein in Lochem
Postcode 7241VE
Stad Lochem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 01-06-2023
Ingangsdatum Z.s.m.
Reageer voor 30-06-2023
Nummer 119105
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius