Verzorgenden IG, team Anke Marjolein in Lochem, minimaal 24 uur per week
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden.

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.

Voor ons team Anke Marjolein in Lochem zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde

Verzorgenden IG 
(minimaal 24 uur per week)

Locatie Anke Marjolein
Aan de rand van Lochem ligt onze locatie Anke Marjolein. Het betreft een vrijstaande, ruim opgezette locatie die onderverdeeld is in 4 groepen. Op iedere groep is een apart team verantwoordelijk voor de begeleiding, verzorging en/of verpleging van 6 cliënten.

Per groep is er op Anke Marjolein 1 grote gezamenlijke woonkamer en keuken, en iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer en badkamer. De locatie is zodanig ingericht dat cliënten vrij door het gebouw kunnen bewegen en zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.

Anke Marjolein is gericht op het verblijf en de ondersteuning van volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel of een (ernstig) meervoudige beperking, waardoor fysieke verzorging en/of verpleging nodig is. Daarnaast bieden wij onze cliënten ondersteuning op het gebied van communicatie, dag invulling en sociaal welzijn. Alles is erop gericht dat onze cliënten zo veel mogelijk de eigen regie houden. Daarbij zijn we samen aan zet!

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt en begeleidt cliënten volgens het zorgplan, gericht op het in stand houden en bevorderen van het welzijn van cliënten.
 • Je verzorgt en begeleidt cliënten bij de uit te voeren ADL-activiteiten, zoals het wassen, aankleden en naar bed gaan. Hierbij stimuleer je de cliënt om dit zo veel mogelijk zelfstandig uit te voeren.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen, waarvoor je bevoegd en bekwaam bent en conform gemaakte afspraken.
 • Je signaleert bijzonderheden/risico’s met betrekking tot het zorgplan, de gezondheid en het welzijn van cliënten, je onderneemt actie en rapporteert en/of meldt dit.
 • Je begeleidt de cliënt bij het zelf regie houden over het leven; je zoekt naar mogelijkheden om zorg- en dienstverlening te kunnen bieden die aansluit bij de behoefte van de cliënt.
 • Je beantwoordt vragen en verstrekt informatie aan cliënten en verwanten over de dagelijkse zorgverlening en het welzijn van de cliënt.
 • Je stemt (in voorkomende gevallen) de zorg af met enkele bij de zorg betrokken professionals, zoals een huisarts, geeft terugkoppeling aan betrokkenen en rapporteert in het zorgplan.
 • Je draagt zorg voor een tijdige en volledige rapportage en overdracht van zorg.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende baan bij een innovatieve organisatie die volop in beweging is.
 • Veel ruimte voor eigen ontwikkeling en scholing. Samen zijn we aan zet!
 • Je komt te werken bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap.
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 35; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wat we verder nog van jou verwachten

 • Je hebt minimaal een diploma als Verzorgende IG op mbo-3 niveau en bij voorkeur ervaring met de doelgroep.
 • Je hebt een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid.
 • Je werkt zelfstandig en lost dagelijkse knelpunten in de uitvoering van het zorgplan zelfstandig op.
 • Je hebt sociale vaardigheden zoals luisteren, overleggen, hulpvaardigheid en inlevingsvermogen.
 • Je bent dienstverlenend en cliëntgericht.
 • Je beschikt over vaardigheden om in overleg met de cliënt te komen tot een goede uitvoering en planning van werkzaamheden waarbij de zelfredzaamheid van de cliënt centraal staat.
 • Je kunt professionele afstand bewaren en weet de juiste omgangsvorm in te schatten.
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk helder en eenduidig uitdrukken, bij het beantwoorden van vragen van de cliënt of zijn netwerk en bij het rapporteren in ONS.
 • Je bent integer, betrouwbaar en oplettend.
 • Je werkt ordelijk en hygiënisch.
 • Je neemt verantwoordelijkheid binnen de kaders van je functie, toont vakmanschap en professionaliteit.
 • Je kunt feedback ontvangen en geven.
 • Je draait mee in alle voorkomende diensten, waaronder ook slaapdiensten.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Simone Hartjes, zorgteammanager. Zij is telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met 24 januari 2021.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 56959 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie De Lichtenvoorde, Team Anke Marjolein in Lochem
Postcode 7241VE
Stad Lochem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Simone Hartjes
Functie(s) Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 07-01-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 25-01-2021
Nummer 56959
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij De Lichtenvoorde is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij De Lichtenvoorde.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over De Lichtenvoorde