Welzijnscoach (coördinator vrijwilligers), Rijssen
Carintreggeland

Functieomschrijving

 • Heb jij passie voor het creëren van een dag vol met glimlachende cliënten? 
 • Heb jij vernieuwende ideeën, bruisende energie en hart voor ouderen?
 • Weet jij vrijwilligers te enthousiasmeren om voor lange tijd een fijne samenwerking aan te gaan?

Dan zijn we op zoek naar jou in ons team!

In deze functie geef jij samen met de zorgprofessionals en vrijwilligers vorm aan het stuk welzijn binnen onze zorglocatie de Schutse, in het centrum van Rijssen. Het aanbieden van leuke activiteiten die naast gezellig, soms ook leerzaam of stimulerend zijn vinden wij binnen de Schutse heel erg belangrijk. Iedere cliënt heeft natuurlijk zijn eigen wensen en ideeën hierover. Jij weet als geen ander hoe je de zorgprofessionals kunt stimuleren en coachen om de wensen en behoeften boven water te krijgen. Jij adviseert het zorgpersoneel over hoe zij dit gesprek kunnen voeren met de cliënten en de familieleden. Zo krijg jij uiteindelijk een goed beeld over welke welzijnsactiviteiten aansluiten bij de (individuele) behoefte en wensen van de cliënt(en). De activiteiten worden uitgevoerd door zorgpersoneel, mantelzorgers en vrijwilligers. In deze functie ben jij specifiek gericht op het aandachtsveld vrijwilligers. Je coördineert de welzijnsactiviteiten optimaal en stemt ze af met  de grote groep vrijwilligers die bij de Schutse al jaren actief zijn. Natuurlijk kijk je continue welke vrijwilligers perfect passen bij de gekozen activiteiten, zodat iedereen op zijn talent en beschikbaarheid kan worden ingezet. Heb je meer vrijwilligers nodig dan ga je zelf actief de lokale werving in gang zetten. Je selecteert de passende kandidaten uit de vele reacties en maakt afspraken voor een mooie en lange samenwerking. Ook kijk je samen met de vrijwilligers welke opleiding, scholing of gerichte coaching nodig is om optimaal te kunnen bijdragen aan de verschillende activiteiten.

Binnen het team hebben we een plaats voor een parttime welzijnscoach voor 12 uur per week. Deze uren worden verdeeld over 2 of 3 dagen. Welke dagen dit zijn en welke werkuren, daar komen we in overleg met elkaar wel uit.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde opleiding SPW 4
 • Je hebt ervaring met ouderen en kennis van de specifieke doelgroepen (somathiek, PG) is een pre
 • Je hebt een groot netwerk binnen Rijssen en omgeving waar je gebruik van kunt maken, zodat een verscheidenheid aan welzijnsactiviteiten georganiseerd kunnen worden
 • Je hebt een coachende en waarderende stijl van communiceren en natuurlijk ben je onwijs goed in het regelen van zaken
 • Je bent digitaal vaardig, je hebt ervaring met het uitwerken van ideeën, en plannen van activiteiten met behulp van de computer
 • Je hebt humor en je hebt een energieke uitstraling

Je vindt bij ons:

 • De plek om je vernieuwende ideeën, je bruisende persoonlijkheid en positieve energie om te zetten naar een waardevolle glimlach van de client(en).
 • Samenwerken binnen een fantastisch, ambitieus en energiek team!
 • Beloning volgens CAO VVT maximaal € 3.362.22 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kan een afwijkend salaris worden overeengekomen.
 • Het Leerplein faciliteert jou in jouw ontwikkeling, waarbij je tijd en plaats onafhankelijk kunt leren en ontwikkelen! Vanuit je eigen regie kun je je bij ons verdiepen in vakkennis, groeien in persoonlijke ontwikkeling en ook zijn er veel mogelijkheden om verder opgeleid te worden!
 • Als medewerker ben je lid van de Ledenservice! Lees er meer over: https://www.carintreggeland.nl/Carintreggeland/Ledenservice/De-Ledenservice

Bijzonderheden

Carintreggeland biedt professionele ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, gezondheid en welzijn. We zijn de grootste zorgorganisatie van Twente. Door de grootte van onze organisatie hebben we tal van mogelijkheden om door te ontwikkelen en door te groeien! Toch voelt Carintreggeland niet als een grote organisatie, we zijn namelijk lokaal aanwezig.  Er is een grote betrokkenheid in de organisatie en veel persoonlijke aandacht. De cliënt bepaalt, het is zijn leven tenslotte! We vinden het belangrijk dat jij waardevol kunt werken, dit betekent dat we het belangrijk vinden dat je je werk met plezier doet, je de juiste vakkennis hebt, jezelf kunt blijven ontwikkelen en er een gewenste balans is tussen werk en privé. De behoeften hierin is voor iedereen persoonlijk, daarom geven we hier samen met jou invulling aan!

Interesse

Heb je interesse in deze functie? Mail ons je CV en motivatie via de sollicitatiebutton en wij nemen contact met je op! Wil je jouw enthousiasme voor deze vacature graag middels een vlog laten zien? Mail dan je CV en vlog naar vacature@carintreggeland.nl

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Emmely Hoek, manager Zorg, e-mail e.hoek@carintreggeland.nl

Benieuwd naar de visie van Carintreggeland? Bekijk de Visie Carintreggeland.

Wil je meer weten over Carintreggeland en het werken binnen onze organisatie? Je vindt ons op Instagram, hierop posten onze medewerkers regelmatig berichten over hun werk! En bekijk ook eens onze Facebook pagina.

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen.

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Rijssen, Carintreggeland Huis De Schutse
Postcode 7461BC
Stad Rijssen
Werkveld Welzijn
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 12
Uren tot 12
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Publicatiedatum 08-11-2021
Reageer voor 30-11-2021
Nummer 72533

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland