Wijkverpleegkundige in Steenwijkerwold
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

Wij werken in de dorpen en plaatsen rondom de stad Steenwijk. Steenwijkerwold is een dorp in de kop van Overijssel, net ten noordwesten van de vestingstad Steenwijk. Het bosrijk gelegen dorp ligt op een oude stuwwal, maar is nu vooral een levendige woonplaats. Al fietsend door de prachtige omgeving zal je begrijpen waarom wij hier zo graag werken. Dicht bij huis, brengen wij zorg aan iedereen die ons nodig heeft.

Jouw team bestaat uit een klein aantal collega's: verzorgenden IG én verpleegkundigen. De meeste collega's komen zelf ook uit de buurt, dus zij kennen de inwoners goed. Als wijkverpleegkundige vul jij je team aan waar nodig. Jij verzorgt de intakes met nieuwe cliënten, coördineert waar nodig de taken in het team en pakt de verpleegkundige handelingen op die horen bij jouw expertise. Eerlijk is eerlijk...als wijkverpleegkundige, is het vaak hard werken, want je draagt veel verantwoordelijkheid. Toch vind het team tijd om koffie te drinken en bij te praten. Als het even kan, fiets je van cliënt naar cliënt, indien nodig rij je in onze auto. Mevrouw Botter of meneer De Vries zitten al bijna op je te wachten.

De ondersteuning die jij biedt als wijkverpleegkundige aan de inwoners, bestaat uit het verlenen en coördineren van zorg en begeleiding. Dat doen wij volgens het zorgplan wat jij geschreven hebt, waarbij de wensen van de cliënt altijd centraal staan. Verder bestaat je dag uit:
 • Overleg met collega's, behandelaren, andere zorginstellingen en -instanties over de best passende zorg;
 • Ondersteunen van familie en vrienden van de buurtbewoners en cliënten;
 • Het vullen van de cliëntdossiers, vanaf jouw iPad, in ons systeem ONS.
Wil je meer weten over het werken bij ZONL? Lees dan hier wat onze collega's over hun werk vertellen.

Wat breng je mee
Natuurlijk beschik je over het juiste diploma: Hbo Verpleegkunde. Ervaring is fijn, maar jij bent als starter meer dan welkom! Dan breng je ons frisse energie, up-to-date kennis en hou je ons scherp door regelmatig de 'waarom-vraag' te stellen. Als startende wijkverpleegkundige ben je leergierig, sta je open voor feedback en wil je je graag ontwikkelen.

Ben je al meer ervaren? Dan gebruiken we jouw kennis en ervaring graag. Breng ons deskundigheid, expertise en vakkennis en help startende collega's te groeien in hun vak. Als ervaren wijkverpleegkundige, ben je in staat moeilijke casuïstiek vlot te trekken. Collega's kunnen op je bouwen, want jij weet exact hoe je de kwaliteit van zorg hoog houdt.

Verder:
 • ben je flexibel in werkdagen en -tijden en sta je open voor alle type diensten;
 • beschik je over tact, inlevingsvermogen, hulpvaardigheid en humor;
 • verleen je elke dag, de best mogelijke zorg aan de cliënten in jouw team;
 • en is het jouw uitdaging het team coachen te coördineren.
Arbeidsvoorwaarden wijkverpleegkundige
Als jonge professional in de zorg, zullen wij je motiveren, stimuleren en begeleiden om je zo snel mogelijk te laten groeien naar een vakvolwassen wijkverpleegkundige. Als je al een meer ervaren professional in de zorg bent, geven we je de ruimte om je functie naar eigen inzicht aan te vullen. Als je wil, begeleidt je studenten of neem je zitting in een vakgroep.We bieden je altijd een zelfstandige baan, in een gemotiveerd team, waarin geen dag hetzelfde is.

Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar persoonlijke en professionele ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
 • Het salaris ligt tussen € 2.863,68 en € 3.942,98 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 50 cao VVT);
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Wij bieden in eerste instantie een contract voor 24 tot 28 uur per week voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging;
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot scholing en trainingen via ons leermanagementsysteem (LMS);
 • Je kunt eventueel gebruik maken van onze fietsregeling voor de aanschaf van een nieuwe fiets.
Laten we kennis maken
Hebben we je enthousiast gemaakt om ook bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land te komen werken? Dan kun je natuurlijk direct solliciteren via de knop op deze pagina. Ben je nog niet helemaal overtuigd of twijfel je of wij wel bij jou passen? Kom dan eerst eens kennismaken. Dan drinken we koffie, of thee, en vertellen we je meer over onze manier van werken. Past dat ook bij jou? Dan kun je daarna alsnog solliciteren!

Je sollicitatie verstuur je digitaal via de knop op deze pagina. Wil je eerst komen kennismaken? Mail ons dan je naam en telefoonnummer (o.v.v. kennismaken wijkverpleging), dan nemen we vanzelf contact met je op. Je bereikt ons via [email protected]

Heb je voorafgaand aan je sollicitatie nog een vraag? Neem voor deze vacature dan contact op met gebiedsmanager Marjan Seefat, via [email protected] of 06-19858515.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Steenwijkerwold (e.o.)
Postcode 8341 PX
Stad Steenwijkerwold
Werkveld Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 18-07-2022
Reageer voor 01-09-2022
Nummer 112642

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land