Woon- Persoonlijk Begeleider Beschermd Wonen
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Ben jij mensgericht en denk je in mogelijkheden? Ben je er klaar voor om jouw opgedane kennis in te zetten als Woon-/Persoonlijk Begeleider van onze deelnemers. Dan kan je wat ons betreft gelijk aan de slag in een uitdagende baan op een mooie locatie.

*Heb je belangstelling maar voorkeur voor meer- of minder uren, reageer dan ook. We bespreken de mogelijkheden bij het kennismakingsgesprek.

In eerste instantie is deze vacature (ivm zwangerschapsvervanging) voor 5 maanden, daarna bespreken we de mogelijkheden om het contract te verlengen.

Wat ga je doen

Je begeleidt onze deelnemers die te maken hebben met psychiatrische problematiek, middelengebruik en/of een licht verstandelijke beperking. Je hebt een belangrijke rol in het creëren van een veilige en rustige woonomgeving en het bieden van structuur in de groep. Samen met de deelnemer werk je aan het herstel van het gewone leven met individuele afspraken op maat. Je stimuleert en activeert tot deelname aan de dagelijkse activiteiten die zijn afgestemd op de ambities en mogelijkheden van de deelnemer. Je geeft de deelnemer een veilig en geborgen gevoel vanuit een duidelijke structuur. In samenspraak met de deelnemer en de betrokken disciplines wordt een begeleidingsplan opgesteld en worden doelen vastgelegd. Je draagt in samenwerking met je collega’s zorg voor de uitvoering hiervan. Bij het opstellen van het plan en de ondersteuning gaan we uit van de mogelijkheden van de deelnemer. Je bent bekend met herstelgericht werken en handelt hiernaar. Je bent in staat consequent om te gaan met afspraken rond de deelnemers en kunt hen op een duidelijke, opbouwende manier aanspreken op hun gedrag, waarin je de eigenheid van ieder respecteert. Je werkt samen met ketenpartners en bewaakt een juiste administratie en indicatie. Daarnaast kan je ondersteunend of leidend ingezet worden bij groepsgerichte activiteiten. Je onderhoudt zowel interne als externe contacten en neemt actief deel aan het teamoverleg.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie van Woon-/Persoonlijk begeleider:

 • beschik je over een afgeronde MBO4 opleiding (MMZ, SPW, SAW)of (bijna afgeronde) HBO-opleiding (Social Work)
 • heb je affiniteit en werkervaring met onze doelgroep die te kampen heeft met psychiatrische problematiek, middelengebruik, licht verstandelijke beperking
 • ben je in staat om de deelnemers te motiveren en te stimuleren in hun ontwikkeling
 • handel je oplossingsgericht en ga je uit van mogelijkheden
 • ben je bereid om in onregelmatige diensten te werken waar onder weekenddiensten en slaapdiensten
 • heb je goede sociale vaardigheden en sta je stevig in je schoenen

Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 

 

 

Inschaling

Je kan rekenen op:

 • een aantrekkelijke baan die er toe doet in onze samenleving
 • een contract voor 28-36 uur per week, (meer- of minder uren is bespreekbaar)
 • een goed salaris conform CAO Social Work (afhankelijk van opleiding en ervaring min. €2.348,= en max. € 3.961,= bruto per maand obv 36 uur per week), plus onregelmatigheidstoeslag
 • een contract voor in eerste instantie 5 maanden (in verband met zwangerschapsvervanging), daarna gaan we in gesprek over de mogelijkheid tot verlenging
 • volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen).
 • diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • vakantietoeslag van 8% per jaar
 • eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar
 • pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband, daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.

Verder hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied 

 

Bijzonderheden

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij: de mensen zonder helper. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

Afdelingsinformatie

Bij de afdeling Beschermd Wonen Huis&Haard wordt 24 uur onderdak, rust, structuur en ondersteuning geboden aan bewoners met een licht verstandelijke beperking en een meervoudig complexe, veelal psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek.
De opvang en ondersteuning richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid op het gebied van o.a. wonen, (zelf)verzorging, dagbesteding en sociale relaties. Het streefdoel is dat de bewoner zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk zijn leven vorm, inhoud en zin geeft.

Huis&Haard Eefde is een locatie waar 40 mensen wonen, zowel mannen als vrouwen. Het team bestaat uit begeleiders en wordt ondersteund door een orthopedagoog, en een verpleegkundige. Daarnaast zijn er diverse afdelingen, zoals facilitair en trajectmanagent die de afdeling ondersteunen zodat het team het werk op een goede en professionele manier kan uitvoeren.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl

of www.legerdesheils.nl/oost

Interesse en contact

Is dit dé baan voor jou? Laat het ons weten! Reageren via de button ‘Solliciteer’ bij de vacature op https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/woon-persoonlijk-begeleider-v162741

De vacature sluit zodra we de kandidaat gevonden hebben die ons team kan komen versterken.

Heb je nog vragen? Teamleider Maik Jansen zal ze graag beantwoorden (tel. 06-212 560 19). Heb je vragen over de procedure, dan kan je contact opnemen met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-12407703 (bereikbaar op di/do/vr. morgen)

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

 

Type Vacature
Intern nummer 35-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Beschermd Wonen (Huis&Haard) Eefde
Postcode 7211 ME
Stad Eefde
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor een half jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Maik Jansen, teamleider, 06-21256019
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 26-04-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 27-05-2022
Nummer 110406

Leger des Heils regio Oost

Huis en Haard Eefde is een beschermde woonvorm waar ondersteuning geboden wordt aan mensen met een meervoudig complexe (veelal psychiatrische- en/of verslavings-problematiek) Bij Huis en Haard Eefde ligt de aandacht op het bieden van structuur, veiligheid en stabilisatie. Samen met de deelnemer wordt een persoonlijk plan opgesteld. De opvang en ondersteuning richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid op het gebied van o.a. wonen, (zelf)verzorging, dagbesteding en sociale relaties. Het streefdoel is dat de bewoner zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk zijn leven vorm, inhoud en zin geeft.

Meer over Leger des Heils regio Oost