WOONASSISTENT (Ariënshuis)
Liberein

Functieomschrijving

Binnen Liberein werken we vanuit de nieuwe visie van positieve gezondheid. Dat vraagt om nog meer inzet op zorg en welzijn. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste: Woonassistent.

Over positieve gezondheid - Deze visie vraagt om een andere manier van werken dan ‘standaard’. We kijken namelijk naar wat iemand wél kan, in plaats van naar de beperkingen. Jouw werk is dan ook gericht op het helpen van mensen als het gaat om zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en geestelijk welbevinden.

Liberein biedt zorg en welzijn aan 1300 mensen, voornamelijk ouderen, in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van delen van ons allround aanbod, waaronder thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1400 medewerkers. Samen met 600 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg.

Voor onze locatie Ariënshuis zijn wij op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van woonassistent. 

 • Je begeleidt cliënten conform het zorgplan in afstemming met de persoonlijk begeleider.
 • Je assisteert bij verzorgende handelingen, groepsactiviteiten en individuele aandacht zorg.  
 • Je begeleidt cliënten bij huishoudelijke taken.
 • Je houdt de woon-/slaapomgeving van de cliënt en de algemene ruimtes opgeruimd.
 • Je verzorgt eten en drinken.
 • Je bent facilitair ondersteunend naar de teams, bijvoorbeeld bedden verschonen, opmaken, incontinentiemateriaal en was delen, bestellingen doen.

 

Functie eisen

 • Je bent in het bezit van minimaal een afgerond diploma minimaal mbo 2.
 • Je bent klantvriendelijk, enthousiast en sociaal vaardig.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep kwetsbare ouderen.
 • Het hebben van ervaring in de zorg en omgang met ouderen is een pré.
 • Je vindt het plezierig om zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband te werken.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je toont initiatief en je bent creatief in het bedenken van oplossingen.
 • Je bent flexibel en je weet van deze afwisselende functie een uitdaging te maken.
 • Je staat samen met jouw team voor het welbevinden en de gezondheid van onze cliënten. Liefdevolle zorg. Basis voor geluk.

Inschaling

Liberein is een organisatie waarin vanzelfsprekend zorg voor de cliënt en zorg voor de medewerkers centraal staat. Liefdevolle zorg. Basis voor geluk. Ook een aangename werksfeer vinden wij van groot belang. Onder prettige werkomstandigheden werkt iedereen immers beter!

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats binnen
FWG functiegroep 15 (minimaal € 1.592,10 – maximaal € 2.131,18).

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein.

 

Type Werkplein
Intern nummer 2020-102
Organisatie Liberein
Locatie Liberein, locatie Ariënshuis in Glanerbrug
Postcode 7532DC
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 18
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Voor inhoudelijke vragen kan er contact opgenomen worden met Carola Kok, Teamleider zorg Ariënshuis, tel: 06-81842805
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 28-07-2020
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 11-08-2020
Nummer 54019
Doorsturen Bekijk PDF

Liberein

Kom werken in de dynamische wereld van de ouderenzorg Dynamisch? Zorgen voor ouderen? Jazeker! Ouderen hebben een heel leven achter de rug, met prachtige verhalen om van te leren. Hun zorgvraag is complex, waardoor jouw kennis en vaardigheden flink op de proef worden gesteld. Een verslechterde gezondheid maakt ouderen kwetsbaar. Maar hoe mooi is het dan, als jij ze kunt helpen om hun kracht te vinden. En zoveel mogelijk het leven kunt laten leiden, zoals zij dat zelf wensen. Bij Liberein krijgen bewoners en cliënten alle ruimte voor hun eigen leefstijl en zelfontplooiing. Ook ouderen moeten immers hun dromen en ambities kunnen waarmaken. Kom jij ons daarbij helpen? Wij bieden je een dynamische werkomgeving. Kom jij ons daarbij helpen? En maak je bij ons jouw dromen en ambities waar? Vitaliteit en ontwikkeling Wij bieden je een dynamische werkomgeving en hebben daarnaast jouw vitaliteit en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Wij ondersteunen je om “Fit voor jouw werk”te blijven door vele activiteiten met collega’s te organiseren zoals bijvoorbeeld workshops Mindfulness, stopen met roken, Yoga, schaatsclinics, hardlopen of Nordic Walking, maar ook stimuleren wij dat je je kunt ontwikkelen door opleidingen te volgen of leerervaringen op te doen.

Meer over Liberein