Woonbegeleider - Huntington
Atlant

Functieomschrijving

Bouw jij graag een band op met de bewoners, houd je van de combinatie zorg, verpleging en welzijn. En tover jij graag een lach op het gezicht van de bewoner? Atlant heeft ruimte voor een:

Woonbegeleider - doelgroep Huntington
24-32 uur 

Kom jij ons team versterken
De ziekte van Huntington is een steeds verdergaande (progressieve) erfelijke hersenaandoening. Het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar. Dat komt onder andere door het aantal ernstige stoornissen dat deze ziekte met zich mee kan brengen op lichamelijk en geestelijk gebied, zoals spierstijfheid, slik- en praatproblemen, gedragsproblemen en spasticiteit of beweeglijkheid. Verwerken van achteruitgang en ethische vraagstukken spelen een grote rol. 
Onze bewoners verzorg je niet alleen maar in een dynamisch team waarin verzorgende , verpleegkundigen, helpende en afdelingsassistenten werken. Feedback geven, ontvangen en leren van elkaar, staan centraal in het team. Ook bieden wij een luisterend oor na een complexe ingrijpende situatie. We werken veel samen met andere disciplines. 

Huntington expertisecentrum en Topcare
Atlant wil vanuit advies, zorg, wonen, behandeling en begeleiding graag een bijdrage leveren aan het welzijn van huntingtonbewoners en hun naasten. In het Huntington Expertisecentrum Atlant verzamelen we kennis over deze aandoening. Mensen die nog thuis wonen en hun mantelzorgers kunnen er terecht voor advies. Voor onze specifieke doelgroep Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare ontvangen. Topcare staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurige zorg nodig hebben. 

Wat ga je doen
Als woonbegeleider werk je met mensen met de ziekte van Huntington die semi zelfstandig wonen, hier bied je zorg, verpleging en welzijn in de woonsituatie. Bij Atlant bied je zorg, verpleging en welzijn in de woonsituatie. Je begeleidt een individu en/of een groep bij de dagelijkse activiteiten. Jij weet wie er woont en ook op hoofdlijnen wat de behoeften zijn. Je begeleidt de bewoner bij de ADL en bij de dagelijkse activiteiten. Je geeft invulling aan optimaal leef- en woonklimaat. Je maakt afspraken over hoe de bewoner samen met zijn naasten de ondersteuning en zorg wil zien en legt dit vast. Je creëert randvoorwaarden met betrekking tot veiligheid, geborgenheid en vertrouwdheid. Je stemt de welzijnsactiviteiten af op de wensen en behoeften van de bewoners.

Functie eisen

Wat neem je mee
Allereerst heb je een diploma MZ4/ Spw 4 met verpleegtechnische handelingen (of gelijkwaardig) en heb je ervaring of affiniteit met de doelgroep Huntington. Verder:
• Ben je goed in je vak, ben je proactief en denk je buiten de gebaande paden; 
• Weet je hoe je kunt bijdragen aan de kwaliteit van leven van bewoners en hoe je hun sociale netwerk hierbij kunt betrekken;
• Heb je kennis van de belangrijkste onderdelen van het begeleidende/verplegende beroep, zoals methodische uitvoering, instrumenteel technische vaardigheden en agogische vaardigheden;
• Bied je ondersteuning gericht op zelf- en samenredzaamheid;
• Zorg je voor goede mondelinge en schriftelijke rapportages en overdrachten;
• Neem je actief deel aan communicatie met bewoners, teamvergaderingen en multidisciplinair overleg;
• Ben je bereid onregelmatige diensten te draaien en om het weekend te werken;
• Ben je bereid tot het volgen van een cursus medicijn delen.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten
We bieden jou een kans bij een werkgever die voor Topcare gaat. Verder:
• Mogelijkheden om parttime te werken (24-32 uur);
• Een goed bruto maandsalaris van maximaal €2.845,21 op basis van een 36-urige werkweek (CAO VVT FWG 35);
• Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn;
• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling; 
• Enthousiaste en betrokken collega’s;
• Werken bij een vitale werkgever die bewust inzet op kwalitatief goed personeel.

Bijzonderheden

Wil jij verder?
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie in via de knop “Solliciteren” of de link;https://www.atlant.nl/vacature/woonbegeleider-doelgroep-huntington/. Solliciteer je liever via WhatsApp? App dan met 1 van onze recruiters. Passende kandidaten worden binnen een week beantwoord en worden uitgenodigd voor een gesprek.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier.


Heb je nog vragen? 
Bel of app dan naar Claudia Verheggen (recruiter) telefoonnummer  06 82 52 69 43.

We horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 92-21
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Heemhof (Atlant)
Postcode 7329BK
Stad Apeldoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Eerst verantwoordelijke verzorgende
Overig
Verzorgende IG
Publicatiedatum 24-09-2021
Reageer voor 02-11-2021
Ingangsdatum 24-09-2021
Nummer 71371
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant