Woonbegeleider - persoonlijk woonbegeleider
Stichting De Berkelhof

Functieomschrijving

Werken op een prachtig Achterhoeks erf, passende vraaggerichte zorg bieden, in stabiele teams werken, samen met de bewoner en zijn netwerk leren, alle expertise bij de hand en steun van de teamleider. Voldaan zijn en gezien worden. Dat kan! 

Oorspronkelijk opgezet als zorgboerderij heeft Stichting De Berkelhof zich ontwikkeld tot een professionele organisatie voor Wonen, Logeren en Dagbesteding voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er wonen 18 mensen in verschillende leeftijden met uiteenlopende hulpvragen.

Er zijn drie vaste woongroepen gericht op de individuele zorgvraag die door stabiele teams worden ondersteund. Methodisch werken en het leven op een erf, beleven van het buiten zijn, de rust, de ruimte en de soms uiteenlopende bijbehorende werkzaamheden maken het een veelzijdige werkplek.

Iedere medewerker werkt in twee groepen. Niet alleen voor de flexibiliteit en stabiliteit, maar ook voor een optimale inzet aan kennis, kunde en de binding met elkaar. Daarnaast houdt deze opzet het werk inhoudelijk afwisselend.

De Berkelhof is een kleine maar dynamische en lerende organisatie die volop in ontwikkeling is. Er is uitbreiding voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en er wordt ingespeeld op de oudere bewoner die naast de verstandelijke beperking ook geriatrische vragen ontwikkelt.

De mogelijkheden om samen met de collega’s van Dagbesteding maatwerk te bieden op één locatie zijn divers.Functie eisen

 • De bewoners ervaren bij jou veiligheid en ruimte om zich te ontplooien. Je bent duidelijk en voorspelbaar maar kan ook meebewegen.
 • Je begeleidingsstijl is afgestemd op de zorgvraag. Dit doe je samen met jouw collega’s, de gedragsdeskundige en de teamleider.
 • Je werkt in twee groepen en ondersteunt de bewoners bij alles wat ze tegenkomen in hun leven.
 • Of je nu als persoonlijke begeleider of als begeleider werkt, je weet alles rondom “jouw” bewoners en de belangrijkste zaken van de andere bewoners.
 • Je rapporteert doelgericht en vindt het een meerwaarde om de overdracht aan te vullen met foto’s en video’s – zo kan ook het thuisfront zien hoe het echt gaat met hun dierbaren.
 • Je draait slaapdiensten alleen op het erf. Er is altijd een bereikbare dienst waar je op terug kan vallen.
 • Je hebt affiniteit met het buitenleven en vindt het leuk om in de weekenddienst de dierenverzorging over te nemen.
 • Belevingsgericht werken spreekt je aan. Het dagelijks vers koken per groep is hier een onderdeel van.
 • Je bent bereid om in te vallen en je flexibel op te stellen rondom werktijden en werkinhoud. Kleinschaligheid betekent dat we het samen moeten doen.
 • Je bent een duizendpoot en pakt de zaken op die in jouw dienst gebeuren. De verantwoordelijkheid draag je samen met jouw dienstdoende collega’s.
 • Jouw collega’s ervaren je als een open persoon en je weet jou weg te vinden in een hecht team waar jij zaken op een constructieve wijze bespreekbaar maakt.
 • Je kan vanzelfsprekend jouw grenzen aangeven en je neemt de verantwoordelijkheid voor jouw eigen welzijn.
 • Jezelf blijven ontwikkelen is voor jou vanzelfsprekend net als een bijdrage leveren in de ontwikkeling van bewoners, collega`s en het team.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

 • Een baan met een vast contract voor 28 - 32 uur per week. De uren worden in overleg met jou bepaald. 
 • Samenwerken met 20 enthousiaste, gedreven en kundige collega`s.
 • Een werkplek waar jij gezien wordt.
 • Een ruime inwerkperiode.
 • Een teamleider die voor jou en het team klaar staat.
 • Jezelf blijven ontwikkelen door een gevarieerd aanbod aan passende scholingen.
 • Werken in een organisatie waar taken en verantwoordlijkheden duidelijk verdeeld zijn maar wel bespreekbaar blijven.

Het salaris is conform CAO gehandicaptenzorg en is gebaseerd op jouw ervaring en opleidingsniveau.

Als begeleider wonen zonder MBO 4 opleiding maar met zorgervaring is dit FWG 35 (tussen € 2110,- en 3009,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Als persoonlijke begeleider met een zorg gerelateerde opleiding MBO 4 is dit FWG 40 (tussen € 2236,- en € 3154,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Bijzonderheden

Vervolg

De basis is dat wij kijken en luisteren naar onze bewoners waardoor we ze zien. Dit beweegt ons om elke dag aan te sluiten bij de behoeftes en zorgvragen van onze bewoners.

Brengt dit jou als professional ook in beweging? Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Stuur een sollicitatiebrief met CV naar: [email protected] t.a.v. S. Krisse.

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die voldoen aan bovengenoemd profiel.


 

Type Vacature
Organisatie Stichting De Berkelhof
Locatie Stichting De Berkelhof
Postcode 7273 PV
Stad Haarlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Susanne Krisse
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 09-03-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 26-03-2023
Nummer 118439
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Berkelhof

Stichting De Berkelhof is een kleinschalig wooninitiatief waar achttien volwassen mensen van verschillende leeftijden wonen. Tevens bieden wij dagbesteding en logeren op hetzelfde boerderij-erf aan voor diverse doelgroepen.

Wonen en logeren
Er zijn verschillende woonvormen mogelijk. In overleg wordt bepaald welke mate van zorg nodig is, waarbij we proberen om de mensen toch zo zelfstandig mogelijk te laten wonen.
Sommige bewoners hebben een eigen appartement, anderen een eigen ruime kamer. In overleg kan er naar een andere woonvorm overgestapt worden.

Onze stichting beschikt over ruime, onlangs gerenoveerde kamers en appartementen. Het hoofdhuis biedt tien kamers, die vrijwel allemaal voorzien zijn van een eigen toilet en douche. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals de ruime woon-eetkeuken en de woonkamer.
De slaapruimte van de begeleiding bevindt zich ook in het hoofdhuis, zodat zij ook ’s nachts een oogje in het zeil kunnen houden en altijd gemakkelijk te bereiken zijn voor onze bewoners. Naast het hoofdhuis zijn er mogelijkheden voor wonen in een appartement, natuurlijk ook met 24-uurs zorg.

Dagbesteding
De Berkelhof heeft ruim dertig dagbestedingsplekken. Niet alleen onze bewoners, maar ook bewoners vanuit andere zorginstellingen of mensen die thuis wonen, kunnen deelnemen aan onze dagbesteding. We bieden hen onder begeleiding een zinvolle dagbesteding op ons erf.

Onlangs zijn we een nieuwe kleine, intensief begeleide dagbestedingsgroep gestart voor volwassenen met een ernstig meervoudig beperking (EMB). Hier is ook plek voor ouderen met een VG-profiel die in combinatie met ouderdom een andere zorgvraag krijgen, namelijk behoefte aan rust, structuur en verzorging.


Kijk voor meer informatie over De Berkelhof op onze website: www.deberkelhof.nl.

Meer over Stichting De Berkelhof