Woonbegeleider 'De Oude Pastorie'
Coöperatie Boer en Zorg

Functieomschrijving

Als woonbegeleider heb je een groot aandeel in het stimuleren en begeleiden van (jong)volwassenen met een (licht tot ernstige) verstandelijke beperking om op een zinvolle wijze invulling te geven aan hun eigen leven. Je hebt er oog voor om binnen hun mogelijkheden de (jong)volwassenen regie over hun eigen leven te geven bijvoorbeeld door keuzes aan te bieden. Je verdiept je in hun persoonlijke situatie en je denkt mee over het bouwen aan een sociaal netwerk. Je bent actief bezig met deze jonge mensen om invulling te geven aan hun vrije tijd.

Bij Trevin zijn de dingen van alle dag en een gewone gezinsstructuur leidend in het programma. Als woonbegeleider verzorg je de begeleiding van een groep van maximaal negen (jong)volwassen, veelal samen met een collega. Omdat wij een gezinssituatie na streven, zullen er ook enkele huishoudelijke taken uitgevoerd moeten worden tijdens een dienst.

Functie eisen

- Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het werken met deze doelgroep.
- Je kan je vinden in de visie ‘alle gedrag is communicatie’.
- Je bent in staat om op een constructieve wijze samen te werken en beschikt over een probleemoplossend vermogen.
- Geduld, tact en doorzettingsvermogen voor het met respect opmerkzaam maken van cliënten op hun eigen houding en gedrag en de consequenties hiervan.
- Ordelijk en systematisch werken aan het organiseren en uitvoeren van het begeleidingsplan en het realiseren van verbeteringen in kennis, vaardigheid en gedrag van cliënten en hun sociale netwerk.
- Contact kan opbouwen en onderhouden met ouder(s)/verzorger(s) en derden.
- Integriteit en betrouwbaarheid voor het omgaan met vertrouwelijke cliëntinformatie.
- Op een intercollegiale wijze bevorderen van eigen deskundigheid en die van collega’s.
- Naleven van protocollen en voorstellen doen ter verbetering van de protocollen wanneer daar aanleiding voor is.
- Begeleiden van een stagiaire en/of vrijwilliger.
- Verbaal en fysiek ondersteunen bij de uitvoering van ADL-taken bij bewoners.

 

Heb jij wat wij zoeken?

- Pedagogiek of SPH (of een vergelijkbare opleiding), 4e jaars of afgerond relevante MBO niveau 4 opleiding afgerond
- Rijbewijs is pré
- Reistijd bij voorkeur niet meer dan een half uur.
- Bij de start van het dienstverband moet een VOG worden afgegeven.
- Voorkeur voor iemand die weinig tot geen vaste verplichting heeft in het weekend in de vorm van sportwedstrijden o.i.d.
- Startdatum: In overleg, kan per direct

Inschaling

Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg, afhankelijk van opleiding en ervaring. Recht op onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Een laatstejaarsstudent wordt bij gebleken geschiktheid ingeschaald op FWG 35.

Bijzonderheden

Wie zijn wij?
Trevin is een jonge organisatie die zich inzet voor jeugdigen en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking. Soms zijn ze aangewezen op organisaties die hen specialistische hulp bieden op verschillende gebieden van het dagelijks leven. Wij zijn zo’n organisatie. ‘Gewoon waar mogelijk, bijzonder waar mogelijk’ daar is waar Trevin voor staat en hoe wij onze begeleiding/ondersteuning vormgeven. Wij kijken graag naar de mogelijkheden van jeugdigen en (jong)volwassenen die gebruik maken van onze diensten. Een goede afstemming op elk individu vinden wij van belang en daarom is maatwerk ons uitgangspunt. Wij bieden een woonlocatie voor (jong)volwassenen met een (licht tot ernstig) verstandelijke beperking en/of een andere beperking, stoornis of handicap. In overleg zijn wellicht ook jeugdigen welkom, indien dit passend is binnen de groep. Tevens bieden wij een logeeropvang voor jeugdigen met een indicatie voor kortdurend verblijf.

Logeerhuis Salland is een onderdeel van Trevin en biedt een plek waar gewoon en bijzonder elkaar ontmoeten. Naast de zorg en ondersteuning die wij bieden op onze twee locaties, hebben wij ook de mogelijkheid voor het uitvoeren van diagnostiek en behandeling.

Woonlocatie Trevin
Voor (jong)volwassenen met een (licht tot ernstig) verstandelijke beperking heeft Trevin een woonlocatie in het centrum van het dorp Wijhe. De woonvorm is gevestigd in de oude pastorie aan de Stationsweg in Wijhe en biedt ruimte voor negen bewoners. Elke bewoner heeft een eigen zitslaapkamer (16-20 m2) met wastafel. De badkamers, keuken en woonkamer worden gezamenlijk gebruikt. Op dit moment zijn er acht cliënten woonachtig. Er kan nog één cliënt instromen.
De woonvorm is kleinschalig en huiselijk van aard. Persoonlijke aandacht en maatwerk staan hoog in het vaandel. Begeleiding wordt vormgegeven onder het motto ‘gewoon waar mogelijk, bijzonder waar nodig’. Bewoners hebben de mogelijkheid om 24 uur per dag de benodigde zorg en ondersteuning te ontvangen. De vorm van deze zorg en ondersteuning wordt in nauw overleg afgestemd met de ouders/vertegenwoordigers. Doorgaans zal een bewoner meerdere dagen per week extern een vorm van dagbesteding ontvangen.

 

Mail motivatie en cv naar [email protected]

Type Vacature
Organisatie Coöperatie Boer en Zorg
Locatie Trevin
Postcode 8131 RV
Stad Wijhe
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 8
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Informatie verkrijgen bij Lilian Nijland, [email protected], 06-19156348
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 17-03-2023
Reageer voor 08-04-2023
Ingangsdatum 01-04-2023
Nummer 112796
Doorsturen Bekijk PDF

Coöperatie Boer en Zorg

Coöperatie Boer en Zorg b.a. is een coöperatie van gekwalificeerde zorgboerderijen. Deze bieden kleinschalige zorg in het groen en worden erkend als aanbieders van kwalitatieve zorg. Ze hebben het keurmerk Kwaliteit laat je zien van de Federatie Landbouw en Zorg of het HKZ-certificaat. Het zijn stuk voor stuk professionele zorgboeren met passie voor hun boerderij.

Meer over Coöperatie Boer en Zorg