Woonbegeleider doelgroep Jeugd in Steenwijk
Omega Groep

Functieomschrijving

Omega Groep is een relatief jonge en visie gedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. We hebben een uitgebreid aanbod aan begeleidingsvormen. Zo kunnen onze cliënten o.a. bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Ook kunnen we gerichte behandeling bieden. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat.  

Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt. Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit.  

Voor locatie Trend in Steenwijk zoeken we een ervaren begeleider voor 24 tot 32 uur per week met een passie voor werken met jongeren met een Autistisme spectrum stoornis. Wil jij betekenisvol zijn en toekomstperspectief bieden aan de jongeren? Lees dan snel verder. 

 

DE LOCATIE 
Soms kan door omstandigheden het (tijdelijk) verblijven in de 24-uurszorg een juiste stap zijn om weer verder te ontwikkelen in een vastgelopen situatie. De jongeren op locatie Trend en Trendplus in Steenwijk zijn jongeren met een Autisme spectrum Stoornis (Ass) en vaak ook  psychiatrische-, ontwikkelings- of gedragsproblemen. Zij krijgen intensieve behandeling en begeleiding. Met deze jongeren wordt gewerkt aan zelfstandigheid, omgaan met structuur, grenzen stellen, eigen problematiek en het leren nemen van verantwoordelijkheden. Daarnaast staat het herstel van de gezinssituatie centraal en werken we aan terugkeer naar huis of uitstroom naar zelfstandig of begeleid wonen. Het netwerk blijft nauw betrokken en het verblijf duurt zo kort mogelijk. Jongeren verblijven voor een langere aaneengesloten periode van vier tot zeven dagen per week bij Trend. 

DE BAAN 
Je gaat de jongeren begeleiden in het organiseren van hun dagelijkse leven, afgestemd op de persoonlijke hulpvraag vanuit het zorgplan. In samenwerking met de gedragswetenschapper en GZ-psycholoog geef je uitvoering aan het zorgplan. Binnen het team heeft ieder zijn kwaliteiten en zij vullen elkaar goed aan. De mate van saamhorigheid binnen het team is dan ook groot. Door elkaar te ondersteunen en aan te vullen werk je samen aan de begeleiding en ontwikkeling van de jongeren. Verder ben je verantwoordelijk voor de volgende taken: 

 • Samen met de jongere en zijn/haar netwerk stel je een zorgplan op en brengt deze doelstellingen tot uitvoering; 
 • Je rapporteert en bespreekt de voortgang met betrekking tot het zorgplan en na overleg met clustermanager en/of behandelaar stel je het zorgplan waar nodig bij; 
 • Je realiseert samen met de andere begeleiders een pedagogisch opvoedingsklimaat; 
 • Je hanteert complexe groepsprocessen in combinatie met individuele begeleiding van de jongere en zijn/haar gezin; 
 • Je onderhoudt als eerste of tweede aanspreekpunt contact met alle betrokkenen, zoals gezin, school en andere instanties met als doel het realiseren van een steunend netwerk; 
 • Je legt verbinding tussen verschillende netwerkpartners die betrokken zijn bij de jongere en het systeem. 

Benieuwd hoe een werkdag eruitziet? Kijk dan op onze website bij de vacatures!

Jij:

JIJ: 

 • Bent in het bezit van een zorg gerelateerd hbo-diploma; 
 • Bent SKJ geregistreerd; 
 • Hebt meerdere jaren werkervaring opgedaan binnen de jeugdhulpverlening en het werken op groepen; 
 • Hebt ervaring met ASS-problematiek; 
 • Werkt graag samen zodat ieders kwaliteiten benut worden. Binnen het team houd je van open communicatie zodat je samen kunt groeien; 
 • Bent bereid om voor langere tijd je te verbinden aan deze werkplek;
 • Kunt goed aanvoelen wat de jongere nodig heeft: duidelijkheid en structuur bieden, uitleg geven en vertalen van situaties voor de jongeren. Je hebt humor, maar bent ook in staat de regie weer terug te pakken en vanuit respect voor de beperking en onmacht van de jongeren de rust op de groep terug te brengen; 
 • Vanwege de doelgroep is het belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat, je weet goed om te gaan met de problematiek en mondigheid van de jongeren.  

Wij bieden:

WIJ BIEDEN: 

 • Een contract voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 40 of 45, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring (min. € 2.025,- tot max. € 3.289,- bruto o.b.v. een fulltime dienstverband); 
 • Een extra financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen; 
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% èn vakantietoeslag van 8%; 
 • We vinden het belangrijk dat jij fit en vitaal blijft. Daarom krijg je van ons vier vakantieweken per jaar. Daarnaast heb je ook nog recht op een Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) van 57 uur per jaar bij een fulltime dienstverband; 
 • Een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis bij voorkeur een maximum reistijd van 30 minuten vanaf Steenwijk. 

Onmoeten

ONTMOETEN 
Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Miranda Kieviet. Zij is de clustermanager van de locatie en te bereiken op 06- 82 29 23 41. Tussen 2-8-2021 en 22-8-2021 kun je contact opnemen met afdeling HR op telefoonnummer 038 - 038-4552741. 

 

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en zou je graag onderdeel willen zijn van dit team? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-42 Begeleider Steenwijk. We nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.  

 

Deze vacature is intern en extern uitgezet.  

Type Vacature
Intern nummer 2021-42
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 13-09-2021
Reageer voor 30-09-2021
Nummer 71046
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep