Woonbegeleider
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Elk mens telt en doet ertoe!
Als Woonbegeleider kan je dit in de praktijk van alle dag laten zien aan de deelnemers van locatie Domus+ te Lunteren.

Wij zijn op zoek naar zelfstandige en enthousiaste Woonbegeleiders die zich van harte willen inzetten voor een betere toekomst voor onze deelnemers.
Minimaal voor 24 uur per week. Wil jij een baan met meer uren? Dat kan! We gaan graag met jou in gesprek waarbij je kan aangeven voor hoeveel uren je beschikbaar bent (tot maximaal 36 uur per week).

Werken aan zelfredzaamheid staat binnen het Leger des Heils hoog in het vaandel. Je begeleidt onze deelnemers die te maken hebben met psychiatrische problematiek, middelengebruik en/of een licht verstandelijke beperking. Je stimuleert en versterkt de eigen mogelijkheden van de deelnemers met als doel de zelfredzaamheid te vergroten. Je werkt mee aan het bevorderen van een veilig en vertrouwd leefklimaat vanuit een duidelijke structuur en heldere communicatie. Je bouwt een goede band op met de deelnemers en signaleert hun directe en indirecte hulpvragen. Je werkt samen met de deelnemers aan zijn/haar doelen. Je stimuleert en activeert de deelnemers tot een zinvolle dag- en vrijetijdsbesteding.
Je hebt een actieve rol in het teamoverleg.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie:

 • Beschik je over een afgeronde MBO4 diploma in het sociale domein, zoals MMZ/SPW/SAW /Verzorgende IG of diploma HBO Social Work
 • Heb je affiniteit voor en werkervaring met deelnemers die te kampen hebben met psychiatrische problematiek, middelengebruik, licht verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag
 • Weet je goed onderscheid te maken tussen professioneel handelen en persoonlijke betrokkenheid
 • Handel je oplossingsgericht en weet je tot passende interventies te komen
 • Heb je goede sociale vaardigheden en een empathisch vermogen
 • Ben je in staat om deelnemers te motiveren en te stimuleren in hun ontwikkeling
 • Onregelmatig werken is voor jou geen punt
   
  Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Inschaling

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren.
Daarnaast bieden wij je:
 

 • Een afwisselende functie voor 24 (meer uren zijn mogelijk tot een max van 36 uur per week (we bespreken dit bij het sollicitatiegesprek)
 • Een werkomgeving waarin hard wordt gewerkt met en door enthousiaste collega’s voor een kwetsbare doelgroep
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 6 (min. € 2.348,- tot max. € 3.361,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • In eerste instantie een tijdelijk contract tot 1 april 2023. Daarna gaan we met jou in overleg om te kijken naar mogelijkheden tot verlenging/vast dienstverband.
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen).
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.


Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied.

Bijzonderheden

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.
 
Afdelingsinformatie
Domus+ Bateaar is een beschermde woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, meestal  in combinatie met psychiatrische problematiek en/of middelengebruik. Onze deelnemers bieden wij een thuis. Op Domus+ Batelaar werken we vanuit de herstel gerichte methodiek. We sluiten aan bij de mogelijkheden van de deelnemer en we helpen hen een stabiel en prettige thuissituatie te geven. Om hun dromen te verwezenlijken zoeken wij aansluiting op hun individuele talenten.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost
 

Interesse en contact

Interesse en contact
Wil jij meehelpen aan een betere toekomst voor onze deelnemers? Reageer dan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.legerdesheils.nl/vacatures
De vacature staat open tot we de juiste kandidaten gevonden hebben.
Heb je nog vragen, bel dan naar Harm van Twillert (Afdelingsmanager), tel. 06 2576 5483. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Marja Hartkamp (Recruiter) tel. 06 1240 - 7703 (bereikbaar op di/do/vr.morgen)
 
Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
Type Vacature
Intern nummer 59-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Domus+ Lunteren
Postcode 6741 MK
Stad Lunteren
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Harm van Twillert 06-25765483 (bereikbaar ma/di/vr)
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 05-08-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 28-08-2022
Nummer 113124

Leger des Heils regio Oost

Domus+ is een beschermde woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, meestal in combinatie met psychiatrische problematiek en/of middelengebruik. Onze deelnemers bieden wij een thuis. Op Domus+ werken we vanuit de herstel gerichte methodiek. We sluiten aan bij de mogelijkheden van de deelnemer en we helpen hen een stabiel en prettige thuissituatie te geven. Om hun dromen te verwezenlijken zoeken wij aansluiting op hun individuele talenten.

Meer over Leger des Heils regio Oost